Torrent'in İşi Zor!

Alengirli

Dekan
Reaksiyon puanı
23
Pirate Bay davasının torrent aleyhine sonuçlanması, diğer paylaşım ağlarının da eteklerini tutuşturdu. İşte Mininova'ya eklenen yeni özellik.

Tüm torrent camiasının nefeslerini tutarak takip ettiği The Pirate Bay davasından çok ağır cezalar çıkınca, Mininova da kendine çeki düzen vermek için harekete geçti. Yeni bir içerik tanımlama sistemini denemeye başlayan P2P servisi, telif haklarını ihlal eden içeriklere sahip videolara karşı daha sert bir tutum takınmaya hazırlanıyor.
Yetkisiz İçerik Kaldırılacak
Resmi yayıncılar tarafından kullanılan içerik dağıtım servisini bir süre önce hizmete açan Mininova, bu ağ dışında dağıtılan video ve benzeri materyalleri otomatik olarak tespit edip, ilgili torrent'i engelleyecek. Kullanıcılardan yoğun tepki alan bu adım ile telif hakları sahipleriyle arasını düzeltmeyi uman Mininova, bakalım orta yolu bulabilecek mi.
mininova-test1241692401.jpg
:: Mininova'nın bu adımını nasıl değerlendiriyorsunuz?

Bilgi İçin : Mininova
Yazan: Erhan Kahraman
SDN - http://shiftdelete.net

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
birçok site var sürekli mahkemelik olan. turist gibi server larını taşımak zorunda olan demonoid te bunlardan biri. bunun engellenebileceğini sanmmıyorum.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
emubaltaci kesinlikle katılıyorum. Ama torrentle tanıştım tanışalı paylaşımlarda çok rahatladım.

crazyturtle

Asistan
Reaksiyon puanı
4
ya olamaz böyle birşey the pritive bay çöktü gitti o kadar 20 gb indirdiklerim :'( şimdi napalım

balcis

Doçent
Reaksiyon puanı
0
olduğu olacağı torrent camiasını "underground"a itecekler. yer altı çalışacağız, daha gizli kapaklı, alenen kanunsuz yapacağız paylaşımlarımızı. torrent'ın önü alınamaz.

ulash

Doçent
Reaksiyon puanı
10
Ben arenabg'de gördüm. Hakkında şikayet olan içerikler anında banlanıyor. Trackerları da gayet hızlı. Fakat gidişata bakılırsa yakında gerçekten işleri çok zor olacak.

burhan03

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Sanmıyorum. Bir yola engel konulsa başka yol bulunur ve p2p nin önü kesilmez. Mesela eskiden emule (ed2k) çok modaydı. razorback kapatıldıktan sonra büyük bir darbe yedi doğrusu. rapid gibi sitelerin artmasıyla ve torrente olan kaymalardan dolayı iyice kan kaybetti. kim bilir belki tekrar dirilir veya KAD a destek artar... Sonuç p2p nin önüne geçemezler. Hepimiz biliyoruz, görüyoruz bazı haber sitelerinde Türkiyede mp3 indirdiği için sözde ceza alan kişiler ama nedense bunlar balon hep. Sırf göz korkutmak için... Herkese iyi downloadlar :)

MoNsTeRaZoR

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Engellenemez,MSN üzerinden yollayıp yine paylaşırlar.O yüzden böyle hareketlere gerek yok.Mininova bu hareketiyle kendini bitirir.

cambaz_4387

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Msn'den paylaşım fikri güzel. :D Herkes siteye kendisinde olan dosyaların adlarını ve altına da msn adreslerini yazar, kimin hangi dosyaya ihtiyacı varsa o msn'yi ekler, o kişiden alır, süper :D