• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Topluca Net Framework Paketlerini Nasıl Yükleyebilirim?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
HandBrake adlı programı kurmak için NetFramework 4.6 gerekiyordu. Biraz önce kuruldu.
Bu arada yardımınız için teşekkürler. @__kadıköyRAP__

Ben Kenobi

Dekan
Reaksiyon puanı
3,156
Zamanında ben de aradım, bir tane buldum, yükledim ama işe yaramadı.
Şimdilik hangi sürüme ihtiyaç duyuyorsanız onu yükleyin.

Tubicaliskan

Asistan
Reaksiyon puanı
127
Zamanında ben de aradım, bir tane buldum, yükledim ama işe yaramadı.
Şimdilik hangi sürüme ihtiyaç duyuyorsanız onu yükleyin.

windows 8.1 kullanıyorum fakat Ryzen, güncellemelerden nasibini alamadığı gibi update üzerinden hiçbir paket indirilmiyor. .Net framework 3.5 Offline paketini de kuramadım bundan dolayı. Bir çözümünüz var mı?

errno

Doçent
Reaksiyon puanı
568
Topluca net framework paketlerini yükleyebilmenin bir yolu var mı?
@errno @Ben Kenobi

Merhaba,

yeni girebildim bu yüzden ancak cevaplayabiliyorum. Topluca yükleme yapılmadan kastınızı biraz daha detayalarsanız daha da yardımcı olmak isterim. Yanılmıyorsam yeni sürüm üzerine eski sürüm bir framework versiyonu kuramıyorsunuz. İşletim sistemine göre değişiklik gösterip göstermeidğini de bilmiyorum.

Ancak bazı sürümlerde dikkatli olmanızı tavsiye ederim. Mesela Net Framework 4.x Preview gibi bir seçenek bazı programlarınızda ve sisteminizde sorun çıkarabilir. İlk olarak preview seçeneklerini ve pre release seçeneklerini yüklememenizi tavsiye ederim.

Net Framework sürümlerinin arasında en belirgin olan fark sadece Net Framework 3.5'dir. Yinede yüklemek istiyorsanız Control Paneli > Program ve Özellikler > Windos Özelliklerini Aç/Kapat bölümüne girin. Listede .NET Framework 3.5 (includes .NET 2.0 and 3.0) seçeneğini işaretleyip windows update'i çalıştırın veya en kötü ihtimal bilgsayarınızı kapatıp açın. Sorun çıkmazsa yüklenecektir. Ardından diğer sürümleri sırayla küçükten büyüğe doğru sıralı olarak yükleyebilirsiniz.

Ancak, her sürümün kendine göre bir özelleği yok. Her sürümün geliştirilmiş hali var. Özellikle bazı .NET Framework sürümlerine yönelik bir işlem yapmak istiyorsanız bu yol size yardımcı olacaktır. Örnek olarak SQL Server yüklenmesi esnasında bu gibi bir yol izlenenerek yüklenebiliyor. Spesifik olarak gerektiği için örnek yazdım. Size de eğer özellikle gereken bir sürüm varsa detaylarına Microsoft MSDN'den bakarak sürümler arasındaki geliştirilmiş veya değiştirilmiş farkları bulabilirsiniz.

Saygılarımla

afatsumlug97

Asistan
Reaksiyon puanı
103
windows 10 insider build 16125 ile bütün frameworkler yüklü olarak geliyor arkadaşlar, sonradan yükleme yapmanıza gerek yok. eylül-ekim gibi yeni güncelleme ile size de gelir muhtemelen ;)

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Bir siteden katılımsız kurulumlu Net Framework paketlerini yükleme programını indirdim. Ve topluca Net Framework paketlerini yükleyebildim.