Toplama bilgisayarim nasil ( yardim ve destek lütfen)

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan P@tron
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hayatımda ilk defa bi foruma üye olarak konu açıyorum umarım doğru yere açtığımı düşünüyorum...

Arkadaşlar son dönemlerin oyunlarını ve gelecek 3-4 yılın oyunlarını ultra-high ayarlarda oynamak için bir sistem toplamadım kendime göre bütçem sıkıntılı
sizlerle paylaşmak istiyorum sistemimi yorumlarınızı önerilerinizi bekliyorum

ASUS M5A97 LE R2.0 AMD 970/SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) Anakart

AMD FX X6 6300 Soket AM3+ 3.5GHz 14MB Önbellek 95W 32nm İşlemci

CORSAIR 8GB (2x4GB) Vengeance DDR3 1600MHz CL9 Dual Kit Ram

ASUS DRW-24F1ST 24X ± DOUBLE LAYER SATA DVD YAZICI

Seagate 3.5" 1TB Barracuda Sata 3.0 64MB Cache 7200Rpm Harddisk

XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA

[h=1]Asus R9 280X DirectCU II TOP 3GB GDDR5 384Bit AMD Radeon DX11.2 Ekran Kartı[/h]

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
http://www.vatanbilgisayar.com/msi-...b-256bit-nvidi-geforce-dx111-ekran-karti.html
Şu ekran kartını alıp kalan parayla sağlam bir işlemci soğutucu al.

oc falan yapmayı düşünmüyorum stok fanlar yeterli olmazmı?

birde işlemciyi 8350 seçtim fakat maddi durumdan dolayı 6300 a düşürdüm çok fazla performans sorunu olur mu

r9 280x ile gtx760 arasında r9280x 10-15 fps daha fazla verim sağladığını gördüm izlediğim videolarda

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95
oc falan yapmayı düşünmüyorum stok fanlar yeterli olmazmı?

birde işlemciyi 8350 seçtim fakat maddi durumdan dolayı 6300 a düşürdüm çok fazla performans sorunu olur mu

r9 280x ile gtx760 arasında r9280x 10-15 fps daha fazla verim sağladığını gördüm izlediğim videolarda
FX6300 performans sıkıntısı yaşatmaz , Fx6350 kullandığım için bunu söylüyorum.Ekran kartına gelince tabi yinede senin tercihin , senin zevkin.

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
FX6300 performans sıkıntısı yaşatmaz , Fx6350 kullandığım için bunu söylüyorum.Ekran kartına gelince tabi yinede senin tercihin , senin zevkin.

seçtiğim parçalar bunlar almayı düşünüyorum sistem parçaları umarım birbirleri ile uyumludur tek endişem o uyumlu olmazsa sanırım darboğaz vs oluyormuş pekte bilmiyorum onları

seçtiğim ekran kartında pcı express 3.0 var ama ana kartında ise pcı express 2.0
bu vga slotu pcı express ne demektir birbirleri ile uyumlu olurmu seçtiğim ana kart ve ekran kartı

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
seçtiğim parçalar bunlar almayı düşünüyorum sistem parçaları umarım birbirleri ile uyumludur tek endişem o uyumlu olmazsa sanırım darboğaz vs oluyormuş pekte bilmiyorum onları

seçtiğim ekran kartında pcı express 3.0 var ama ana kartında ise pcı express 2.0
bu vga slotu pcı express ne demektir birbirleri ile uyumlu olurmu seçtiğim ana kart ve ekran kartı

Parçaların hepsi uyumlu.

PCI Express geriye uyumlu olarak çalışır. PCI Express 2.0 anakarta PCI Express 3.0 ekran kartı takarsanız bu ekran kartı PCI Express 2.0 hızında çalışır. Arada yok denecek kadar fark vardır.

AkçakocaLı

Profesör
Reaksiyon puanı
95

Bu arada 270 tl bu anakarta vereceğinize 330 tl ye MSİ 970 Gaming alın , memnun kalacaksınız !!!!

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu arada 270 tl bu anakarta vereceğinize 330 tl ye MSİ 970 Gaming alın , memnun kalacaksınız !!!!

benim seçtiğim karta göre pcı 3.0 girişi var birde sata 3 diyor bu sata olayınıda anlamış değilim ne yararı oluyor

ve seçtiğim ekran kartı asus r9 280x bağlantı özellikleri hdmi dvi display port var ama bütçemin yettiği monitörde ise
sadece d-sub bağlantı özelliği var seçtiğim monitör olmuyormu yani bunuda anlamış değilim

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Parçaların hepsi uyumlu.

PCI Express geriye uyumlu olarak çalışır. PCI Express 2.0 anakarta PCI Express 3.0 ekran kartı takarsanız bu ekran kartı PCI Express 2.0 hızında çalışır. Arada yok denecek kadar fark vardır.

teşekkür ederim belki seçtiğim ana kart yerine 50-60 tl ddaha fazla verip badboy8154 ün dediği kartı alabilirim

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
benim seçtiğim karta göre pcı 3.0 girişi var birde sata 3 diyor bu sata olayınıda anlamış değilim ne yararı oluyor

ve seçtiğim ekran kartı asus r9 280x bağlantı özellikleri hdmi dvi display port var ama bütçemin yettiği monitörde ise
sadece d-sub bağlantı özelliği var seçtiğim monitör olmuyormu yani bunuda anlamış değilim

Sata veri aktarım teknolojisidir. Sata 3.0 bir HDD veya SSD Sata 2.0'a göre daha hızlı veri aktarımı sunar.

Ekran kartıyla birlikte dönüştürücü gelir, onla sorunsuz bir şekil de kullanırsınız.

Dvi hdmi ve display port, aynı görüntüyü veriyor yani üçüsüde hiçbir görüntü kaybı yaşatmadan görüntüyü dijital olarak ekrana ulaştırıyor. Vga ise görüntüyü dönüştürerek sinyal şeklinde aktarır bu da görüntü de kayba neden olur.

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Sata veri aktarım teknolojisidir. Sata 3.0 bir HDD veya SSD Sata 2.0'a göre daha hızlı veri aktarımı sunar.

Ekran kartıyla birlikte dönüştürücü gelir, onla sorunsuz bir şekil de kullanırsınız.

Dvi hdmi ve display port, aynı görüntüyü veriyor yani üçüsüde hiçbir görüntü kaybı yaşatmadan görüntüyü dijital olarak ekrana ulaştırıyor. Vga ise görüntüyü dönüştürerek sinyal şeklinde aktarır bu da görüntü de kayba neden olur.

peki bana önerebileceğiniz güzel bir monitör var mı bu sisteme uygun

monitör bütçem 200-400 tl arası

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

tamam teşekkür ederim
bu arada başka kişilerede soruyorum topladığım sistem ortada işlemci 6300 ana kart msı gaming 970
ekran kartı ise asus r9 280x 3 gb 384 bazıları diyor bu sisteme bu ekran kartı fazla ve çok para vermene gerek
aynı performansı birebir asus r9 270x ( 2 gb 256 bit)dede alabilirsin diyorlar sizce ne yapmalıyım

yani hangisi daha iyidir oyunlarda sağlam performans almak istiyorum ve her geçen yıl çıkan oyunları uzun süre ultrada oynamak istiyorum hangi kartı almam gerekir

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
tamam teşekkür ederim
bu arada başka kişilerede soruyorum topladığım sistem ortada işlemci 6300 ana kart msı gaming 970
ekran kartı ise asus r9 280x 3 gb 384 bazıları diyor bu sisteme bu ekran kartı fazla ve çok para vermene gerek
aynı performansı birebir asus r9 270x ( 2 gb 256 bit)dede alabilirsin diyorlar sizce ne yapmalıyım

yani hangisi daha iyidir oyunlarda sağlam performans almak istiyorum ve her geçen yıl çıkan oyunları uzun süre ultrada oynamak istiyorum hangi kartı almam gerekir

R9 280X daha performanslı ve ileriye dönük bir kart. Bütçeniz varsa R9 280X alın.

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
R9 270X ile 280X nasıl aynı performansta olsunlar :D Tabi ki 280X alın.

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
R9 280X daha performanslı ve ileriye dönük bir kart. Bütçeniz varsa R9 280X alın.

teşekkürler...

vatan bilgisayardan toplatacağım sanırım sadece monte edip veriyorlarmış işletim sistemini kendimiz kuruyormuşuz bende laptop aldığım zaman w7 64 bit home premium cd ci verildi üzerinde casper vs yazıyor
yeni alacağım sisteme taksam çalışır mı ?

r9 280x de w7 kullansam ne olur w8 ne olur iki işletim sistemi arasında performans farkı varmı

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
teşekkürler...

vatan bilgisayardan toplatacağım sanırım sadece monte edip veriyorlarmış işletim sistemini kendimiz kuruyormuşuz bende laptop aldığım zaman w7 64 bit home premium cd ci verildi üzerinde casper vs yazıyor
yeni alacağım sisteme taksam çalışır mı ?

r9 280x de w7 kullansam ne olur w8 ne olur iki işletim sistemi arasında performans farkı varmı

İsteğe göre ücretsiz montaj yapıyorlar. Toplama bilgisayarlar da işletim sistemi kurulu olarak gelmez. Elinizdeki CD ile kurabilirsiniz. Windows 10 çıktığında ücretsiz olarak yükseltirsiniz. Arada pek fark yok ama Windows 10 DirectX 12 ile oyun dünyasına bir çok yenilik getirecektir.

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İsteğe göre ücretsiz montaj yapıyorlar. Toplama bilgisayarlar da işletim sistemi kurulu olarak gelmez. Elinizdeki CD ile kurabilirsiniz. Windows 10 çıktığında ücretsiz olarak yükseltirsiniz. Arada pek fark yok ama Windows 10 DirectX 12 ile oyun dünyasına bir çok yenilik getirecektir.

tamam teşekkür ederim...

bu arada toplayacağım kasada ana kartta internet girişi mevcut ama wifi için ne yapabilirim

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir USB wireless alıp kullanabilirsiniz.
teşekkürler bu bilgisayar işlerinde ağır cahil olduğum ortada ama öğreniyorum yavaş yavaş :)

birde merak ettiğim 80plus sertifikalı kasalar var birde olmayanlar bana önerdikleri kasa
[h=1]XIGMATEK ASGARD 382 PURE BLACK EDITION 600W MidT ATX SİYAH KASA[/h]

80 plus damgası yok diye verim alamazsın diyorlar

[h=1]XIGMATEK ASGARD PRO PURE BLACK EDITION 80PLUS 600W MidT ATX SİYAH KASA[/h]
bu kasa hem daha ucuz hemde 80 plus damgası var sizce hangisini almalıyım yada önerdiğiniz kasa varmı
yukarıda sistem parçalarım mecut onlarında rahatlıkla kasaya sığmasını istiyorum ekran kartı r9 280x baya büyükmüş sanırım sıkıntı olmasını istemiyorum hemde uygun fiyatlı kasaya ve güç kaynağına vereceğim toplam para 350 tl

P@tron

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
zalman z3 plus ve güç kaynağı olarakta zalman zm600- lx almaya karar verdim şu an yorumunuz nedir

basbeLası

Dekan
Reaksiyon puanı
47
zalman z3 plus ve güç kaynağı olarakta zalman zm600- lx almaya karar verdim şu an yorumunuz nedir

Kasada güç kaynağıda oldukça iyi.

Güç kaynağı, 12v Tek kanalından kombine olarak 48A'dan 540 watt verebiliyor. Bu oldukça iyi bir değer.