Toplama Bilgisayarda Parça Değişimi Oluyor mu?

SirDavyJones

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba,
Vatan Bilgisayardan bilgisayar toplamıştım, garantisi bitmesine 2 hafta kala bilgisayar arızalandı. Tüm parçaları servise gönderdim.

Parçalar şu şekilde,

AMD FX X8 8350 Soket AM3+ Wraith Soğutucu 4.0GHz 16MB Önbellek 32NM İşlemci
MSI 970A GAMING PRO CARBON AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) USB 3.0 Anakart
MSI RX460 4G OC 4GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 Tek Modül Ram
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 450W GÜÇ KAYNAĞI

Servisten geri gelmesine yaklaşık 2 hafta daha var. İşlemci arızalıymış ve para iadesi hakkım olmuş. Lakin ben para iadesi yerine ürün değişimi istiyorum. Hukuki olarak seçme hakkı tüketicide diye biliyorum. İşlemcim artık üretilmeyen bir işlemci, haliyle değişim istersem değiştiremeyecekler ve o fiyat aralığında eşdeğer bir ürün vermeleri lazım.
Ama verecekleri ürün yeni üretilen işlemcilerden olacağı için anakart soketime uymayacaktır. Anakart değiştirince de, ekran kartı ve ram de uymayabilir. Haliyle işlemci değişimi hakkımı kullanırsam, eski anakartıma takamayacağım. Çünkü sistemi bu işlemci üzerine kurdum ve anakartı,ekran kartını ve rami uyumlu olacak şekilde seçtim. O halde garanti süresi içerisinde olan diğer parçaları değiştirme hakkım oluyor mu? Yeni model işlemci verdiklerinde, yanında anakartımı,rami ve ekran kartını da değiştirme hakkım var mı? Eğer yoksa nasıl bir yol izleyebilirim? Benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini yazabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden.

Fatihymann

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın alıcağın parçaları destekliyorsa daha üst seviye bi parça alabilirsin

---- Mesajlar birleştirildi ----

Anakartın ddr3 olsada yenni nesil bi ekran kartı takabilirsin sorun yaratmaz ama işlemci ve ram kesinlikle analartla uyumlu olmalı

Son düzenleme:

SirDavyJones

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anakartın alıcağın parçaları destekliyorsa daha üst seviye bi parça alabilirsin

---- Mesajlar birleştirildi ----

Anakartın ddr3 olsada yenni nesil bi ekran kartı takabilirsin sorun yaratmaz ama işlemci ve ram kesinlikle analartla uyumlu olmalı
Diyelim verebilecekleri işlemci Ryzen serisi olacak. Veya anakrtıma uymayan diğer işlemci modeli. Bunun uyumsuzluğundan dolayı nasıl bir yol izleniyor biliyor musun? Ben yeni parça satın almak istemiyorum. Para iadesi alırsam da zararlı olacağım, ben sistemi topladığımda dolar kuru bu kadar yüksek değildi. İşlemcimi 800 liraya almıştım şu an 1000 lira. Ki hiçbir yerde stokta yok.

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
Merhaba,
Vatan Bilgisayardan bilgisayar toplamıştım, garantisi bitmesine 2 hafta kala bilgisayar arızalandı. Tüm parçaları servise gönderdim.

Parçalar şu şekilde,

AMD FX X8 8350 Soket AM3+ Wraith Soğutucu 4.0GHz 16MB Önbellek 32NM İşlemci
MSI 970A GAMING PRO CARBON AMD 970+SB950 AM3+ DDR3 2133MHz(O.C.) USB 3.0 Anakart
MSI RX460 4G OC 4GB GDDR5 128Bit AMD Radeon DX12 Ekran Kartı
GSKILL 8GB RipjawsX DDR3 1866MHz CL10 Tek Modül Ram
CORSAIR BUILDER VS SERİSİ 450W GÜÇ KAYNAĞI

Servisten geri gelmesine yaklaşık 2 hafta daha var. İşlemci arızalıymış ve para iadesi hakkım olmuş. Lakin ben para iadesi yerine ürün değişimi istiyorum. Hukuki olarak seçme hakkı tüketicide diye biliyorum. İşlemcim artık üretilmeyen bir işlemci, haliyle değişim istersem değiştiremeyecekler ve o fiyat aralığında eşdeğer bir ürün vermeleri lazım.
Ama verecekleri ürün yeni üretilen işlemcilerden olacağı için anakart soketime uymayacaktır. Anakart değiştirince de, ekran kartı ve ram de uymayabilir. Haliyle işlemci değişimi hakkımı kullanırsam, eski anakartıma takamayacağım. Çünkü sistemi bu işlemci üzerine kurdum ve anakartı,ekran kartını ve rami uyumlu olacak şekilde seçtim. O halde garanti süresi içerisinde olan diğer parçaları değiştirme hakkım oluyor mu? Yeni model işlemci verdiklerinde, yanında anakartımı,rami ve ekran kartını da değiştirme hakkım var mı? Eğer yoksa nasıl bir yol izleyebilirim? Benzer bir durum yaşayan varsa tecrübelerini yazabilir mi? Teşekkür ederim şimdiden.
Bu durumda para iadesi alıp aynı işlemciden ikinci el bulabilirsen alabilirsin yada anakartına uygun sokete sahip başka bir işlemci alabilirsin işlemci üretilmiyorsa aynı düzeyde yada fiyatta bir işlemci verirlerse bu durumda soket farklı olacağı için ram ve anakart değiştirmek zorunda kalırsın ekran kartında sorun olmaz uygun işlemci yok diye tüm parçaları değiştirme gibi birşey söz konusu değil bunu unut her parça ayrı ayrı garantiye sahiptir ve markalar farklıdır para iadesi alıp uygun bir işlemci bulabilirsin..