terqicx024
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 1
1996'da çıkan ilk oyunuyla Lara Croft: Tomb Raider, en çok satan listelerine girdi, rekor üstüne rekor kırdı. Ancak aradan vakit geçip Call of Duty ilk oyunu çıkarınca, birinciliğe bu yeni oyun geçti.
Bundan sonra Tomb Raider'ın yapımcı firması Core Design, seriyi Crystal Dynamics'e devretti ve 2013'te çıkan "Tomb Raider: A Survivor Is Born" oyunu gerçekten büyük bir başarı elde etti. Bu sırada seri 3. çağına girmişti ve bu rekor kıran oyundan sonra çıkan Rise of the Tomb Raider çıktı. 2 puan daha fazla alan bu oyun, tekrar rekor kırdı. Ancak en son çıkan Shadow of the Tomb Raider tam bir hayal kırıklığı yarattı ve bur rekordan sonra bayağı düşük bir puan aldı.
Tomb Raider serisine şöyle bir göz attıktan sonra asıl konumuza dönelim: Tomb Raider VS Call of Duty.
Benim tercihim Tomb Raider ve bunun için birkaç gerekçem var:
Sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Bir oyunu seçtikten sonra, lütfen açıklamasını da yapınız.
Bundan sonra Tomb Raider'ın yapımcı firması Core Design, seriyi Crystal Dynamics'e devretti ve 2013'te çıkan "Tomb Raider: A Survivor Is Born" oyunu gerçekten büyük bir başarı elde etti. Bu sırada seri 3. çağına girmişti ve bu rekor kıran oyundan sonra çıkan Rise of the Tomb Raider çıktı. 2 puan daha fazla alan bu oyun, tekrar rekor kırdı. Ancak en son çıkan Shadow of the Tomb Raider tam bir hayal kırıklığı yarattı ve bur rekordan sonra bayağı düşük bir puan aldı.
Tomb Raider serisine şöyle bir göz attıktan sonra asıl konumuza dönelim: Tomb Raider VS Call of Duty.
Benim tercihim Tomb Raider ve bunun için birkaç gerekçem var:
- İlki şu: Call of Duty'i hiç oynamadım ancak bu seriyi çok seven ablamı izlerken en az oynamış kadar oldum. Tomb Raider, adada geçtiği için hayatta kalma havası var. Ayrıca tamamen adam öldürülen bir oyun da değil, arada Lara'nın yeteneklerini kullanarak çözmeniz gereken, beyni zorlayan bulmacalar var. Böylece oyunu oynarken bomboş ekrana bakıp adam öldürmüyorsunuz, beyninizin o inanılmaz kıvrımlarını kullanarak bulmaca da çözüyorsunuz.
- İkincisi şu: Tomb Raider'da açık dünya ve bulmanız gereken kalıntılar var. Kalıntıları buldukça hem XP kazanıyorsunuz hem de oyunun tamamlanma yüzdesini arttırıyorsunuz. Bunların yanında silah parçaları bulup, silahları güçlendirip; bazı etkinlikleri tamamlayıp, mezarları bulup da oyunun tamamlanma yüzdesini arttırıyorsunuz. Call of Duty'de ise böyle bir şey yok, zaten yaptığınız tek şey adam öldürmek, sonra koşmak, sonra bir daha adam sürüsü öldürmek. Düşünmek bile, izlemek bile yorucu.
- Bir diğer ve sonuncu gerekçem de şu: Tomb Raider'ın gerçekten etkileyici -bir o kadar da üzücü- bir hikayesi var. Call of Duty'e geldiğimizdeyse olay şu: Ordunuzdaki liderleri öldüren büyük, zengin iş adamlarını öldürmek. Bu kadar.
Sizin düşüncelerinizi çok merak ediyorum. Bir oyunu seçtikten sonra, lütfen açıklamasını da yapınız.