Haber Togg Avrupa Pazarında

Sefa Göregen

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
66
Togg Avrupa Pazarında: T10X’in Fiyatı ve Lansman Detayları Açıklandı
Türkiye’nin yerli ve milli otomobili Togg, Avrupa elektrikli araç pazarına adım atmaya hazırlanıyor. Togg, Avrupa'daki ilk büyük tanıtımını 2025 yılında Münih’te düzenlenecek olan IAA Mobility Otomobil Fuarı'nda gerçekleştirecek.

1.webp

Togg, Avrupa Lansmanını Münih Otomobil Fuarı’nda Yapacak
Yerli üretim elektrikli araç markası Togg, Almanya’nın Münih kentinde düzenlenecek IAA Mobility 2025 Fuarı’na katılarak Avrupa’daki ilk büyük tanıtımını gerçekleştirecek. 2021’den bu yana Münih’te düzenlenen fuar, Avrupa otomotiv sektörünün en prestijli etkinliklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Togg’un Münih’te sergilenecek modelleri hem kapalı alanlardaki , hem de açık hava etkinlik alanı olan tarihi Königsplatz Meydanı’nda ziyaretçilere sunulacak. Bu gelişme, markanın uluslararası büyüme stratejisi kapsamında önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Togg T10X Avrupa Fiyatları Belli Oldu
Togg’un Avrupa’ya ihraç edeceği ilk modeli olan T10X için fiyat bilgileri de netleşmeye başladı. Togg, Avrupa pazarında rekabetçi bir fiyat politikası izleyerek T10X’in giriş seviyesi modellerini 35.000 Euro'dan başlayan fiyatlarla satışa sunmayı planlıyor. Donanıma göre bu fiyatın 43.000 Euro’ya kadar çıkabileceği belirtiliyor.

Özellikle Almanya, Fransa ve Hollanda gibi pazarlarda vergi avantajları ve devlet teşvikleri sayesinde bu fiyatlar daha da aşağıya çekilebilecek. Teşviklerle birlikte T10X'in bazı ülkelerde 30.000 Euro seviyesinden satışa sunulması mümkün olabilecek.

Togg’un Rakipleri Kimler?
Togg T10X, Avrupa'da Tesla Model Y, Volkswagen ID.4 ve Peugeot e-3008 gibi popüler elektrikli SUV modelleriyle rekabet edecek. Modern tasarımı, kullanıcı odaklı teknolojik donanımı ve Türkiye’deki üretim avantajıyla Togg, pazarda fiyat/performans açısından dikkat çekici bir seçenek sunmayı hedefliyor.