Titanik'le ilgili şok iddia!

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan a4tech
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

a4tech

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Titanik'le ilgili şok iddaa!

titanic.jpg

Buzdağına çarparak 1523 kişinin hayatını kaybettiği "Titanik faciası" yeniden gündemde. İngiliz Channel Four televizyonu için hazırlanan "The Unsinkable Titanic" adlı belgesel, denizcilik tarihinin en çok konuşulan kazasının nedeniyle ilgili şok bir iddiayı ortaya atıyor. Bu akşam yayınlanacak belgeselde Titanik faciasının asıl nedeninin geminin bir buzdağına çarpması değil, radyo operatörünün olduğu gündeme getiriliyor.

Belgesele göre radyo operatörü, 25 yaşındaki Jack Phillips, zengin yolcuların yüzlerce mesajını iletmekten bunalmış, ve o gece, faciadan 15 dakika önce Titanik'e sadece 30 kilometre mesafede olan SS Californian gemisinden gelen buzdağı ile ilgili uyarıya çok sinirlenmiş. SS Californian gemisinin radyo operatörü Cyril Evans, Jack Phillips'ten gelen cevaba öfkelenip yayınını kapatmış. Bu nedenle 15 dakika sonra Titanik'in SOS yardım çağrısını alamayan SS Californian, kaza yerine gitmemişti. Oysa uzmanlara göre, sadece 30 kilometre mesafede bulunan gemi, kaza yerine gitseydi, Titanik'in tüm yolcularını kurtarabilirdi.

---------------------------------------------------------------------

Kaynak

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Oldum olası bu geminin bir buzdağına çarpıp battığına inanmadım...

Rapchy

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
119
Kaderlerinde öyle ölmek warmış kurcuklamayın işte

Be5tE

Dekan
Reaksiyon puanı
5
Geçmişe mazi ....

ne gerek var şimdi kurcalamanın öldüler mi kardeşim ? Öldüler bitmiştir ...

Sanki olayı çözümleseler geri döndürebilecekler ...

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Biryerlerde bu gemiyi bir denizaltının batırdığını okumuştum.mantıklıydı.Araştırsınlar boşverin zaten her araştırmada örtbas edip duruyorlar.Bi iş var bu işte.

_taha

Profesör
Reaksiyon puanı
17
iyi... yoksa Titanik filmi olmazdı :)

TuningMert

Dekan
Reaksiyon puanı
84
Film zaten baştan sona makara :D Uzak yakın alakası yok ama maketi güzeldi Titanic'in :mrgreen: Bu insanlar nasıl para kazanılacağını çook iyi biliyor çoook :devil:

tsewen

Doçent
Reaksiyon puanı
1
titanicin batışı isyanın batışıdır