Tırnak mantarı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Mly
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Mly

Doçent
Reaksiyon puanı
87
Tırnak mantarı olupta tedavi edebilen bir arkadaş var mı ? Nasıl tedavi etti ne kullandı ne kadar kullandı?

Sbll

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Tırnak mantarı olupta tedavi edebilen bir arkadaş var mı ? Nasıl tedavi etti ne kullandı ne kadar kullandı?
Benim 8-9 yıl önce tırnağımda hafif sararmayla başlayan mantar önem verip tedavi ettirmediğim için bambaşka bir hal almıştı. Git gide önce rengi sonra şekli bozuldu son birkaç yıldır hiç tırnağımı kesmedim çünkü artık öne değil yukarı doğru uzuyordu yani kalınlaşıyordu. Bakmak istemediğim bir hal aldı ve acı vermeye başlamıştı ayakkabı giymek.
Öncelikle benim deneyimime göre bir noktadan sonra kremler haplar işe yaramıyor hepsini denedim podologlarda törpületmekten sirkeli suda bekletmeye kadar. Hiçbirinde en ufak ilerleme görmedim ve zaten 3 tırnağıma yayılmıştı çoktan. 5-6 ay önce yeter dedim ve çektirdim 3 mantarlı tırnağımı. Peşinden de hemen cildiyeye gidip krem ve ilaca başladık. En kötü ihtimal tekrar tırnak çıkmaz benim de canım acımaz deyip göze aldım. O kadar kısa bir sürede yeni sağlıklı tırnaklar kendini gösterdi ki. 5-6 ay gibi kısa bir süre geçmesine rağmen tamamen uzadı sağlıklı tırnaklarım. Yıllardır her şeyi boşuna denemişim