Tırnak Bakımı

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Merhaba arkadaşlar, el için tırnak bakımı nasıl olmalıdır? Nasıl temizlenmeli kesmeliyiz? Elin ve tırnağın yapısı önemli midir? Daha temiz ve hoş görünüm için tırnak bakımı nasıl olmalıdır?

Wesley Sneijder

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ben küçüklükten alışmışım kemirip duruyorum bildim bileli hoş güzel ama alışkanlık işte .

12ada

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Ben küçüklükten alışmışım kemirip duruyorum bildim bileli hoş güzel ama alışkanlık işte .
Öyle çok ufak duruyor tırnak yok gibi, hoş tarafı yok bence :D Yazıyı okuyup avatara bakınca adamın tırnağını kemirdiğini sandım :D Bilinç altıma nasıl girdiysen artık :D

re13el

Dekan
Reaksiyon puanı
114
Öyle çok ufak duruyor tırnak yok gibi, hoş tarafı yok bence :D Yazıyı okuyup avatara bakınca adamın tırnağını kemirdiğini sandım :D Bilinç altıma nasıl girdiysen artık :D
İnternette biraz arasan bulurdun aslında ama, ben koyayım aşağıya bulduğum kısa yazıyı.
Yalnızca su kullanarak ellerimizin temizlenmesi mümkün değildir. Eller, mikroorganizmalardan bol sabunlu su ile yıkanarak arındırılmalıdır. Tuvalete girmeden önce ve tuvaletten çıktıktan sonra, dışarıdan eve gelişte, yemek öncesi, yemek hazırlarken ve yemek sonrasında, eller sabunlu su ile yıkanmalıdır.

Tırnaklar da çok sık kirlenen yapılardır. Kirler ve mikroorganizmalar, uzun tırnaklarla deri arasında birikir. İyi yıkanıp temizlenmeyen el ve tırnaklardaki bu mikroorganizmalar, çeşitli hastalıklara yol açabilir. El tırnakları belli aralıklarla yarım ay şeklinde kesilmelidir. Tırnak diplerinde kir biriktiğinde bu bölgeler sert fırça ile fırçalanarak temizlenmelidir. Tırnaklar ve tırnak kenarlarındaki deri parçaları dişlerle koparılmamalı, tırnak makasıyla alınmalıdır. Ayak tırnakları da batıklara neden olmaması için düz kesilmelidir.
http://www.tgsaglik.com/2012/10/el-tirnak-temizligi-ve-bakimi.html

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Düzenli bir şekilde kesip gerekli zamanlarda el yıkama alışkanlığını devam ettirebilirsen sorun çıkmaz hep sağlıklı olur.

turkeytv

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
tırnak bakımı nedir uzayınca kesersin törpülersin biter

- - - Mesaj Güncellendi - - -

tırnak kestikten sonra ellerinizi yıkayınız