Timsah Arena açılıyor! İşte açılış günü ile ilgili detaylar...

Bu konuyu okuyanlar

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılan Timsah Arena, diğer adıyla Bursa Büyükşehir Belediye Stadyumu, kapılarını 21 Aralık Pazartesi günü yapılacak görkemli bir törenle açıyor.

timsah-arena_AFZ53.jpg


Timsah Arena'ya görkemli açılış!

Açılışın eksiksiz yapılabilmesi için Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve kurmayları her gününü burada geçirerek, eksiklerin giderilmesi için büyük bir çaba harcıyor. Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış öncesi yapılacak açılış töreniyle ilgili DHA'ya özel açıklamalarda bulundu. Açılışın saat 15.00'de başlayacağı belirtilen Altepe, şunları söyledi:

"21 Aralık Pazartesi günü inşallah güzel programı ile Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla stadyumun açılışını gerçekleştireceğiz. Burası zaten Cumhurbaşkanımızın başbakanlığı dönemindeki projesiydi. Türkiye'nin bir dünya ülkesi olması, kentlerimizin de dünya kenti olması için 20'nin üzerinde stadyumun Türkiye'ye kazandırılması hedefi vardı. Bu kapsamda da bizim Büyükşehir Başkanlığı adaylığımızda da Bursa'ya yeni bir stat kazandırma sözümüz vardı. Bu stadın ayrı yere yapılması, mevcut stadın yerini, kentte olmayan meydan olarak değerlendirilmesi de Sayın Cumhurbaşkanımızın fikriydi. Cumhurbaşkanımızın 50 milyon TL'lik desteğiyle bu stadın yapımına başladık. Stadyum, Büyükşehir Belediyemiz tarafından yapılmış oldu."

"2011 YILINDA BAŞLADIK"
"Hazırlıkların, tahliye işlemlerinin bitirilmesinin ardından 2011 yılında stadın inşaatına başlayabildik; 2015 yılında açılışını gerçekleştiriyoruz. Stadyum inşaatları, dünya gündeminde olan en önemli ve herkesin büyük ilgisini çeken inşaatlar. Bursa'nın yeni stadı, şimdiki adıyla Bursa Büyükşehir ile gündeme geldik. Dünya basını da bunu yakından takip etti. Adım adım buradaki gelişmeler kameralarla tüm dünyaya aktarıldı ve bugün son aşamaya gelindi. Şu an dünya standartlarında en üst seviyede. Almanya gibi ülkede bulunan statlar tabii dünyanın en önemli stadyumları. Burası da Türkiye'nin en önemli stadı oldu. Burada her şeyi özenerek yaptık. Yani tüm sistem, tribünlerin bütünlüğünden, çatı sisteminden, aydınlatmasından, saha zeminine, giriş çıkışlarından tüm organizasyona kadar, buranın modern bir stat olması, ambiyansın çok
iyi olması, locaların en üstte olması, en güzel şekilde değerlendirildi. Gerçekten de modern bir stat oldu."

"44 BİN KAPASİTELİ"
"Çatının estetiği, dünyanın en son üretilen malzemeleri ve sistemiyle yapıldı. Burası Türkiye'ye teknoloji gelişimini sağlayan önemli bir adım oldu. 44 bin kişilik stadyumumuzun 90 kapısı bulunuyor ve stat 7-8 dakika içerisinde doluyor ve boşalıyor. Her yerden maçı istediğiniz kaliteden izleyebiliyorsunuz. Hiçbir yerde görüş kaybı yok, kör nokta yok. 21 Aralık Pazartesi günü saat 16.00'da açılışa Sayın Cumhurbaşkanımız katılacak. Saat 15.00'da ise açılış etkinlikleri başlayacak. Bu esere layık bir şekilde güzel bir açılış yapacağız. Açılışta her şeyin en güzel şekilde olabilmesi için de her şeyi düzenliyoruz. Burada her türlü ikramlar da yapılacak. Burada tam bir görsel şölen olacak."

2419482_heroa.jpg


"CUMHURBAŞKANI FORMA GİYECEK"
"Buradaki açılışın en güzel şekilde olabilmesi için her imkanımızı seferber ettik. Tören adeta olimpiyatların açılışına benzer şekilde olacak. Burada önce çeşitli müzik etkinlikleri yapılacak. Değişik toplulukların gösterileri olacak, sanatçılarımızın performansları olacak. Bunun yanında ses ve ışık gösterileri yapılacak. Sportif aktiviteleri olacak. Konuşmalardan sonra burada şöhretler maçı olacak. Açılış töreninden sonra Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın da forma giyeceği güzel bir gösteri karşılaşması da olacak. Bu maçta Türkiye'nin tanınmış futbolcuları olacak. Bursaspor'da oynayan eski futbolcularla birlikte maç yapacaklar. Burası 180 bin metrekaresiyle Bursa'nın en büyük eseri oldu."

KAYNAK
 

mazruf

Müdavim
Emektar
Katılım
30 Temmuz 2009
Mesajlar
23,098
Reaksiyon puanı
1,116
Puanları
113
Yaş
40
Bursaspor'un yeni stadı Timsah Arena'nın açılışı görkemli bir törenle yapılıyor. Işık şovları ve video göstesinin yapıldığı törene taraftarların ilgisi oldukça yoğun oldu. LİG TV VİDEO

bbbbb_1.jpg
 
Üst