Haber TikTok, Google'a rakip olmaya kararlı

Sefa Göregen

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Katılım
22 Mayıs 2017
Mesajlar
136
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Konum
Ankara
TikTok, videolarda yer alan konumlar için yorum kısmına eklediği kullanıcı değerlendirmeleriyle Google Maps’in hakimiyetine meydan okuyor. Bu hamle, platformun harita ve keşif alanında iddialı adımlar attığını açıkça gösteriyor.

Artık birçok kişi, Google yerine Instagram ya da TikTok üzerinden arama yapmayı tercih ediyor. Kullanıcılar, deneyimledikleri ürünleri ya da ziyaret ettikleri yerleri video içerikleriyle paylaşarak başkalarına tavsiyelerde bulunuyor.

“YENİ NESLİN GOOGLE”

TikTok, bu dönüşümü daha resmi hale getirmek için Google Maps benzeri bir "değerlendirme" sekmesini platformuna entegre etti. Böylece TikTok yalnızca kısa video paylaşım uygulaması olmanın ötesine geçerek dijital bir rehbere dönüşmeye başladı.

depositphotos_467457148-stock-photo-smart-phone-tik-tok-logo.webp

TikTok’ta Yeni “Reviews” Özelliği Kullanımda

Henüz test aşamasında olan bu özellik, bazı kullanıcılara açılmış durumda. Eğer bir videoda bir mekan etiketlenmişse, yorum sekmesinin sağ tarafında "Reviews" yani "Değerlendirmeler" bölümü görünür hale geliyor. Bu alanda kullanıcılar, ilgili mekana dair yıldız puanlarını, yazılı yorumları ve hatta kendi çektikleri fotoğrafları doğrudan görebiliyor.

Yeni özellikle birlikte kullanıcılar sadece yorumları okumakla kalmıyor, aynı zamanda bu yorumları yapan kişilerin profillerine de tek tıkla ulaşabiliyor.
 

alierdems

Müdavim
Müdavim
Katılım
20 Haziran 2023
Mesajlar
441
Reaksiyon puanı
137
Puanları
43
Yaş
18
alırmı alır google daha fazla kazanç sağlamak için asıl kullanım sebebi olan aradığın bilgiye ulaşma algısını yitirmeye başladı chat gpt yazıyorum 4 tane sahte sitenin altın gerçek openaı oluyo.

bir şehirde gezilicek yerler diye aratsan yine saçma sapan reklam gösteriyo tiktokda 2 saniye yazıp videolu bir şekilde gidiceğin yerde nereler gezilir öğrenebiliyosun.
 

franklingray

Öğrenci
Katılım
9 Şubat 2025
Mesajlar
61
Reaksiyon puanı
13
Puanları
8
Yaş
35
Konum
Tekirdağ
Bu özellik baya iş görür gibi duruyor ama ne yaparsa yapsın Google olamaz bence de : )))
 

kmurat

Müdavim
Müdavim
Katılım
8 Şubat 2014
Mesajlar
8,957
Çözümler
3
Reaksiyon puanı
3,902
Puanları
1,358
Yenilik her zaman kazanır.
 

murat zorluu

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Top Poster Of Month
Katılım
17 Mayıs 2017
Mesajlar
3,755
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
1,322
Puanları
358
Konum
İstanbul/Kartal
Yenilikçi çözümler her zaman bir adım öndedir
 
Üst