ThreatFire Free - Güvenlik Yazılımı

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
31722_g1.jpg

Spyware Doctor gibi alanında başarılı yazılımlara imza atan PC Tools'dan antivirüs yazılımlarına ilave destek veren başarılı bir yazılım daha.

Klasik antivirüs yazılımlarıyla beraber çalışarak onların yakalayamadığı ve tanıyamadığı zararlı tiplerini tanıyabilen, arkaplanda çalışarak anlık koruma sağlayan ücretsiz ve etkili bir güvenlik yazılımıdır.

Threatfire, klasik antivirüs yazılımlarından farklı bir mantıkla çalışır. Klasik antivirüs yazılımları imza-tabanlı çalışır. Yani virüsleri, veritabanlarında bulunan imzalarına bakarak algılar. Yeni çıkan bir zararlı, antivirüs yazılımının veritabanına kaydedilene kadar antivirüs yazılımınca tanınmaz.

Threatfire ise imza tabanlı olarak değil, zararlı yazılımların çalışma şekillerini algılayarak çalışır. Örneğin daha önce rastlanmamış, klasik antivirüslerce tanınmayan bir yazılım sizin klavyeden yazdıklarınızı kaydediyorsa ThreatFire bunu algılar ve engeller.

ThreatFire, bilinen veya bilinmeyen spyware, adware, keylogger, virus, worm, trojan, rootkit, buffer overflow türlerindeki zararlılara karşı etkilidir.

Threatfire klasik antivirüslerle birlikte çalıştırıldığında daha etkili olur. Klasik antivirüslerin önlediği virüslere ilave olarak yukarıda sayılan diğer zararlı tiplerine karşı da etkili bir koruma sağlayarak güvenliğinizi artırır.

Kurulumu ve kullanımı oldukça basittir. Size teknik bilgi gerektiren sorular sorup detaylı ayarlar yapmanızı istemez.

ThreatFire Free Programının Özellikleri ;

• Virüs , Trojan , spyware , keyglogger vs.. gibi zararlı yazılımlara karşı tam koruma sağlar.
  • Gerçek zamanlı bir koruma sağlar.
  • Ayarlanılabilir veya Auto modlarda güncelleme özelliğine sahiptir.
  • Ev ve iş kullanıcıların için ideal özellikler mevcut.
  • Karantina özelliği ve secilenleri silebilme.
  • Ayarları ayrıntılı olarak düzenleyebilme.
  • Vistayla tam uyumlu olarak çalışmaktadır.
Programın bütün bu özelliklerini ücretsiz olarak kullanabilirsiniz.

8958chart.gif

Turuncu Renk : Klasik antivirüslerin tek başına yapabileceği kapasitesidir.
Yeşil Renk : Klasik antivirüslerin ThreatFire ile birlikte yapabilecekleri işlem kapasitesidir.

Yazılımın Kazandığı Ödüller

ThreatFire Resimler

pc-tools-threatfire-thumb.jpg

threatfire_%28formerly_cyberhawk%29-49574-2.jpeg

0,1425,sz=1&i=206899,00.jpg

0,1425,sz=1&i=206913,00.jpg

ThreatFire Sürüm Bilgileri

Geçerli Sürüm:
4.5.0
Dosya Boyutu: 8.17 MB
Çıkış Tarihi: Mayıs 27, 2009
İşletim Sistemi: Windows® Vista™, XP, and 2003

ThreatFire yazılımını indirmek için resme tıklayınız.

ThreatFire Türkçe dil dosyasını indirmek için buraya tıklayınız.

ThreatFire%20T%C3%BCrk%C3%A7e_thumb%5B4%5D.png

Yazılımın professional sürümünü (ThreatFire Pro) kullanmak istiyorsanız buraya tıklayınız.

Kaynak:
K-C , 1 , 2

spacer.gif

spacer.gif

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Yazıyı okumayı deneseydin içeriği anlayabilirdin. ThreatFire antivirüs yazılımlarının yanında çalışarak bilgisayarı koruyor.

Ben bu progranı bileli ve kuralı uzuuuunn zaman oluyor okumama gerek yok :yes:

Ama zaten günümüzde seçkin antivirüslerinde sezgisel korumaları mevcut yani bunun yaptığı işi onlar da yapıyor

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ben bu progranı bileli ve kuralı uzuuuunn zaman oluyor okumama gerek yok :yes:

Ama zaten günümüzde seçkin antivirüslerinde sezgisel korumaları mevcut yani bunun yaptığı işi onlar da yapıyor

Çoğu antivirüsün sezgisel koruma özelliği var. Ama neredeyse hiçbiri (hatta tamamı) bu özelliği olması gerektiği kadar etkili kullanamıyor. ThreatFire her bilgisiyarda kullanılması gereken bir yazılımdır.

Madem bu yazılımı kullanmamıza gerek yok; Sen neden kullanıyorsun ?

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Çoğu antivirüsün sezgisel koruma özelliği var. Ama neredeyse hiçbiri (hatta tamamı) bu özelliği olması gerektiği kadar etkili kullanamıyor. ThreatFire her bilgisiyarda kullanılması gereken bir yazılımdır.

Madem bu yazılımı kullanmamıza gerek yok; Sen neden kullanıyorsun ?

Ben de bir hafta kullanmıştım ve bırakmıştım :)

Çünkü Fazladan bilgisayarınıza yük bindirmenize gerek yok

Sezgisel özellik istiosan kas ta var ve derin sezgisel taramayı açarsan çok kasar bilgisayarı

yani gerek yok

KiS kuruluyken bile virüs giriyorsa bu kuruluyken de girer

yani gireceği varsa girer

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
Ben de bir hafta kullanmıştım ve bırakmıştım :)

Çünkü Fazladan bilgisayarınıza yük bindirmenize gerek yok

Sezgisel özellik istiosan kas ta var ve derin sezgisel taramayı açarsan çok kasar bilgisayarı

yani gerek yok

KiS kuruluyken bile virüs giriyorsa bu kuruluyken de girer

yani gireceği varsa girer

" KiS kuruluyken bile virüs giriyorsa " sözün bilgisayar konusunda çok bilgisiz olduğunu gösterir. Hiç bir güvenlik yazılımı çok iyi değildir. Bazı antivirüsün bulduğu virüsü diğeri bulamayabilir. Kaspersky bilgisayarını iyi koruyabilir ama hiçbir zaman en iyisi değildir. Bu konuyu daha detaylı öğrenmek istiyorsan araştırma yapmalısın.

TheatFire bilgisayarı sanıldığı kadar zorlamıyor.

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
yazılımı yükledim ve yükler yüklemezde şu mesajı aldım "NOD32 kernel devre dışı kaldı ve kapatıldı? nasıl düzeltebilirim? eset i

Juggernaut

Profesör
Reaksiyon puanı
41
yazılımı yükledim ve yükler yüklemezde şu mesajı aldım "NOD32 kernel devre dışı kaldı ve kapatıldı? nasıl düzeltebilirim? eset i

ThreatFire bir antivirüs olmadığı için böyle birşey olması imkansız gibi :confused1: ThreatFire'ı devre dışı bırakıp ya da kaldırıp Nod32'yi çalıştırmayı dene. Avira, AVG gibi antivirüslerde hiçbir sorun çıkarmamıştı.

kapadokyalı

Asistan
Reaksiyon puanı
1
ThreatFire bir antivirüs olmadığı için böyle birşey olması imkansız gibi :confused1: ThreatFire'ı devre dışı bırakıp ya da kaldırıp Nod32'yi çalıştırmayı dene. Avira, AVG gibi antivirüslerde hiçbir sorun çıkarmamıştı.

kaldırdım Ccleaner i çalıştırdım son olarakta bilgisayarı yeniden başlattım ve allahtan işe yaradı şuan eset normale döndü gibi...
demekki ThreatFire ile eset anlaşamıyormuş!

RunoadeS

Asistan
Reaksiyon puanı
2
BUnu kuracağına antivirüs yükle :D

Ne alakası var? Threatfire antivirus programlarının aksine imza yani güncelleme yapmadan işini yapabiliyor.

Davranışsal analiz yaparak zararlı şeyleri yakalayabilir. Bir nevi antivirus programlarının yanına yardımcı.

Özellikle Avast kullananlara Threatfire tavsiye ederim çünkü Avast'ta davranışsal analiz yok.

tmpuser

Profesör
Reaksiyon puanı
1
" KiS kuruluyken bile virüs giriyorsa " sözün bilgisayar konusunda çok bilgisiz olduğunu gösterir. Hiç bir güvenlik yazılımı çok iyi değildir. Bazı antivirüsün bulduğu virüsü diğeri bulamayabilir. Kaspersky bilgisayarını iyi koruyabilir ama hiçbir zaman en iyisi değildir. Bu konuyu daha detaylı öğrenmek istiyorsan araştırma yapmalısın.

TheatFire bilgisayarı sanıldığı kadar zorlamıyor.

Tamam işte kendin de diyosun aynı noktada mutabıkız
Hiç bir güvenlik yazılımı çok iyi değildir.
Bende diyorum ki threat fire da kesin çözüm değil diyorum işte sana
Ayrıca kaspersky en az yanlış alarm veren antivirüs dalında lider bir antivirüsdür geçenlerde birinciliğini okumuştum

kaspersky bile diyorum çünkü kaspersky bugün dünyada en çok kullanılan antivirüslerdendir :drool:

Threat fire ın yaptığını abartmamak lazım denek istediğim bu isteyen kursun tabi

sivaspor

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2
TrendMicro'ya fark atmis hemde %235 :D:D:D:D

Butun yuksek guvenlik gerektiren firmalar TRendMicro kullaniyor bu adamlar ona bile %235 fark atmis.
Vay beee...:4::4:

:w00t:/|sDn|
/▌
/ \

jungeman

Profesör
Reaksiyon puanı
67
Virüssüz bir pc elbet olmaz virüs programlarınında kacırmadıgı olmaz. elbet kacırılır ve kacırılıcaktır. yardımcılara gerek var:D

kayıp kuşak

Profesör
Reaksiyon puanı
33
uzun yıllardan beri kullanıyorum antivirüs değil hıps yazılımı gayet memnunum

girnelix

Asistan
Reaksiyon puanı
3
bir de ben sorayım geçende thret fire midir nedir microsofttan emaile geldi bende iindirdim 203 mb filan bu nasıl bişey sizin verdiklerinizden farklımı bilgilendirirseniz memnun oluro
um teşekkürler.

Ert_Gun

Asistan
Reaksiyon puanı
13
bitdefender internet security 2010 ile beraber kullandım hiç bir problem çıkarmadı