Test: En Hızlı JavaScript Motoru

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Gerçekleştirdiğim testte tarayıcıların güncel sürümlerinin en yeni derlemelerini kullandım.

js_motor_test_manset.jpg

JavaScript testlerini SunSpider JavaScript Benchmark web sitesini kullanarak gerçekleştirdim. Testte SunSpider'in daha hızlı olan 0.9.1 versiyonunu kullandım. Daha kararlı bir sonuç elde etmek için de testleri her tarayıcı için 5 kez tekrarladım.

Teste tabi tutulan tarayıcılar, sürüm ve derleme numaraları:
Safari 5.0.3 (Yapı 7533.19.4)
Firefox 4 Pre 8 (Yapı : 19 Kasım 2010)
Chrome 9.0.587.0
Opera 11 Beta (Yapı 1094)
Internet Explorer 9 Platform Preview 7

Ve işte sonuçlar:
sunspider_test_grafik.jpg

Testin detaylarına bakmak için aşağıdaki adresi ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak: http://www.ahmetsoyarslan.com/incelemeler/test-en-hizli-javascript-motoru_y148.html

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
IE 9 tam anlamıyla rakiplerini dövüyor...

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
En hızlısı olacak denilen JâgerMonkey 4. sırada mı..

Bu arada üstteki resim güzel..

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Şimdi farkettim, keşke grafikte de aynı yazı renklerini kullansaydım. Değiştireyim hemen.

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
IE9 hiç bir zaman pazar payı olarak IE7 ve 8'in başarısını sağlayamaz. Aradaki farkı Firefox ve Chrome kapatacak.
MS yanlış bir politika izleyerek kullanıcıları cebren Vista ve Windows 7'ye geçirmeye çalışıyor. XP kullanıcıları IE9 kullanamayacak.
Aynı desteği XP için veren Firefox payını arttırır zannımca. IE9 hala günlük olarak kullanılabilir değil, bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
IE9 hiç bir zaman pazar payı olarak IE7 ve 8'in başarısını sağlayamaz. Aradaki farkı Firefox ve Chrome kapatacak.
MS yanlış bir politika izleyerek kullanıcıları cebren Vista ve Windows 7'ye geçirmeye çalışıyor. XP kullanıcıları IE9 kullanamayacak.
Aynı desteği XP için veren Firefox payını arttırır zannımca. E9 hala günlük olarak kullanılabilir değil, bunu da göz önünde bulundurmak gerekir.

Daha beta.Ve Firefox 4 ün kullanıcı arayüzlü betaları da bana göre stabil değil.

Şuan IE gelebileceği maksimum noktaya geldi.Unutma ki GPU hızlandırma gibi harika bir teknoloji bize IE kazandırdı.Artık IE kendi standartlarını zorlamıyor.Gerçek standartlara uyuyor.

Bence IE 9 çok başarılı , IE 6 ,7 ve 8 i de geçecek.Tabiki de eski günlerine kavuşması çok zor.

Birde XP kullananları çoğu zaten IE 6 kullanıyor.Bu nedenle önemli değil XP desteği...

qKTe

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Google Chrome hangi motoru kullanıyor ?

evowinds

Dekan
Reaksiyon puanı
174
Daha beta.Ve Firefox 4 ün kullanıcı arayüzlü betaları da bana göre stabil değil.

Şuan IE gelebileceği maksimum noktaya geldi.Unutma ki GPU hızlandırma gibi harika bir teknoloji bize IE kazandırdı.Artık IE kendi standartlarını zorlamıyor.Gerçek standartlara uyuyor.

Bence IE 9 çok başarılı , IE 6 ,7 ve 8 i de geçecek.Tabiki de eski günlerine kavuşması çok zor.

Birde XP kullananları çoğu zaten IE 6 kullanıyor.Bu nedenle önemli değil XP desteği...
Sen yenisin galiba? :D :D :D
Windows XP continues to lose about 1 point of market share every month. In October, the OS fell below 60%.
Microsoft’s IE strategy may not be working at this time, but at least the company is seeing Windows XP removing itself, albeit not at a very fast pace, from the market.

Net Applications listed the OS with a share of 59.07% in October, followed by Windows 7 with 18.24% (up 1.14 points) and Windows Vista with 12.88% (down 0.47 points).

Mac OS X held a combined 4.98% (down 0.05 points) while iOS reached a new record of 1.25%.
Driven by the success of Windows 7, Windows posted a slight gain in market share and is listed with 91.12%, up from 91.08% in the previous month.
Windows XP and Vista were removed from retail sales on October 22. Windows XP was sold for almost exactly 108 months.
Kaynak

CODON

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Sen yenisin galiba? :D :D :D

Benim söylemek istediğim bu değil.XP kullananlar çoğu IE 6 kullanıyor dedim.Sende Genel IE sürümlerinin oranlarını veriyorsun.

Sen eskisinde ne oluyor bu arada. Bu forumdaki herkes birbirine mesaj sayısına bakarak mı saygı gösteriyor?

aperon

Doçent
Reaksiyon puanı
11
Objektif olursak;
Firefox 3x serisi çok hantallaştı,Firefox 4 daha çıkmadı,
Chrome ve Opera bütünleşik olarak yerimlerinden eklentilere kadar kendi hesaplarında depolama hizmeti veriyor ve çok da hızlılar.
IE serilerini de kullanan çoğunluk önüne kurulu hazır bilgisayar gelenler, diğer tarayıcılardan çoğunluğun haberi yok...
tarayıcı denilen olgudan haberi olan kesimse oyun için XP'ye çakılı kalmış durumda...
bu durum IE9'dan çok kan kaybettirirken başka tarayıcılarında varlığını bilen ve Windows7 platformu kullanan ve buna geçen kesimin IE9,Firefox4,Chrome ve Opera karşısında tercihini eski tarayıcı alışkanlığı belirliyor...
Artı hiç adı anılmayan bir oyuncu da Safari,o da gayet başarılı,ama herşeyi bir kaç sene içinde bilgisayarla daha haşırneşir yetişen yeni nesiller belirleyecek,yukarıda adı geçen ana tarayıcıları kullanan kesimler kemikleşmiş durumda...
mesela ben;bir kaç gün önce Operanın .deb dosyasını indirip kurdum mükemmel bir tarayıcı,komple ona transfer ettim bilgilerimi ama gene de firefoxsuz olmuyor..
vay be inceleme yazısı gibi olmuş:)

Cloakengaged

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
147
Aynı desteği XP için veren Firefox payını arttırır zannımca.

aynı desteği veriyorda iki sistemde de test ettin mi gpu hızlandırmasını?
ie9test sitesindeki balık testinde
win7 de 40 fps alan xpde 10 fps alıyor aynı gpu desteğiyle.. yani aynı destek değil.
kısacası xp'de gpu desteği kapalı veya açık pek fark göremedim.

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
safaride hızlısı yok bence :D

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
Internet Explorer 6, Windows XP ile birlikte geldiğinden hala pazar payı oldukça büyük. Ama giderek düşüyor, son birkaç ayda %60'ın altına indi. Microsoft, Windows XP'yi öldürmeye çalışyor. Çıkardığı DirectX 10, IE9 ve Windows Live 2011 paketine XP desteği vermeyerek kullanıcıları Windows 7'ye çekmeye çalışıyor.
Yine de Internet Explorer 9 Microsoft'un şimdiye kadar ki en uyumlu tarayıcısı. IE6 ve IE7 tamamıyla yok olursa web tasarımcıları çok rahatlayacaklar.

karcx

Profesör
Reaksiyon puanı
39
Opera kullanın....
ie9 güzel tarayıcı ancak yinede Opera gibisi yok:):)

Hello Kitty.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
104
yapılan teste eksikler var;
*hangi tarayıcının hangi motoru kullandığını yazmamışsın
*hangi bilgisayar sistemi ortamında kullanıldığı yazılmamış
*testin yanındaki sayıların birimleri ne :) ben neye göre bakıcam :)

Bunları yazsaydın iyiydi :)

ahmetfx

Doçent
Reaksiyon puanı
18
yapılan teste eksikler var;
*hangi tarayıcının hangi motoru kullandığını yazmamışsın
*hangi bilgisayar sistemi ortamında kullanıldığı yazılmamış
*testin yanındaki sayıların birimleri ne :) ben neye göre bakıcam :)

Bunları yazsaydın iyiydi :)

Kaynak linkinde tüm dedikleriniz yazıyor, yazının tamamını kopyalamadım uzun diye.