Tespit Ötesi - Tavuk Yumbella

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Tavuklar bir gün bir zıplama yarışması düzenlediler. Kim en yükseğe zıplarsa onu kraliçe ilan edeceklerdi. Davullu zurnalı bir açılış yaptılar. Kraliçe adayları geldi, halkın ve kralın huzurunda zıplamak üzere yerlerini aldılar. Her biri birbirinden şirin aptal tavuklar zıplamaya başladılar. Birincisi zıpladı, ikincisi zıpladı, üçüncüsü zıpladı… derken tüyleri kırmızıyı andıran pembemsi gagasıyla tüm horozların rüyalarını süsleyen Tavuk Yumbella zıplamak için ortaya geldi. Kralın kalbi yerinden fırlayacak gibi atmaya başladı. Kırmızı tüylü tavuk öyle bir zıpladı ki tavuklar alemi hayrete düştü. Herkes dehşete kapıldı. Kral kraliçesine kavuştu. 40 gün 40 gece süren bir düğün yaptılar. Yumbella herkese “Bak bak bak, nasılda zıplıyorum!” dedi. O günden sonra herkes Tavuk Yumbella’nın zıpladığı gibi zıplamaya çalıştı. Hep onun yediği gibi yediler böcekleri, sinekleri… Tavukların şahı ilan ettiler Tavuk Yumbella’yı.
Aynı anda, aynı atmosferde, aynı bölgede bir de kartal vardı ve onun gündeminde zıplamak diye bir şey yoktu. O direkt uçuyordu ve hiçbir kartal da onun uçmasına şaşırmıyordu.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
devamı varmı?ben gerekli dersi çıkaramadım...

mekanikdesign

Asistan
Reaksiyon puanı
2
iyide arkadaşım sonucundan 2 veya 3 farklı senaryo çıkarabilirim ben.eğer o şekilde bir hikayeyse tamam.yok ama değilse gerekli dersi çıkaramamam doğal :) şahsen ben beğenmedim yani :)

Herzaman yönetmen sensin, istediğin senaryoyu yazmak senin elinde. Bak mesela ne kadar iyi bir yönetmen olabileceğini yazıyı beğenmemekle ifade ettin. Her yönetmenin yeteneği farklıdır tabi :)

Panther

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Herkes farklı sonuçlar çıkarabilir..
Mesela ben;
Herkes aynıyken güçlü ve farklı bir özelliğin olursa onlardan üstün olursun, kartalın uçmasına diğer kartallar da uçtuğu için şaşırmamış olabilir.. Takla atabilseydi onu da kral ilan edebilirlerdi..Kendi tarzın ve gücünle iyiysen takdir ve taklit edilirsin..

Tavukların zıplamaya çalışırken kartalların uçtuğunu anlatıp tavukları küçülten hikayemiz, tavukların etinden ve yumurtasından bir çok insanın yararlanabildiğini fakat kaç kişinin kahvaltıda veya akşam yemeğinde kartal eti veya yumurtasını yediğini göz ardı ediyor..

Fakat kiminin emeklemeyi öğrendiği kendini bir şey sandığı bir yerde, kimi 100 metre engelliyi 13 sn de koşuyor ..

En iyisi hiç sonuç çıkarmamak :D okuyun geçin ...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Herkes farklı sonuçlar çıkarabilir..
Mesela ben;
Herkes aynıyken güçlü ve farklı bir özelliğin olursa onlardan üstün olursun, kartalın uçmasına diğer kartallar da uçtuğu için şaşırmamış olabilir.. Takla atabilseydi onu da kral ilan edebilirlerdi..Kendi tarzın ve gücünle iyiysen takdir ve taklit edilirsin..

Tavukların zıplamaya çalışırken kartalların uçtuğunu anlatıp tavukları küçülten hikayemiz, tavukların etinden ve yumurtasından bir çok insanın yararlanabildiğini fakat kaç kişinin kahvaltıda veya akşam yemeğinde kartal eti veya yumurtasını yediğini göz ardı ediyor..

Fakat kiminin emeklemeyi öğrendiği kendini bir şey sandığı bir yerde, kimi 100 metre engelliyi 13 sn de koşuyor ..

En iyisi hiç sonuç çıkarmamak :D okuyun geçin ...

Güzel tespitler.

yer6 neresini anlamadığını söyle ben sana anlatacam.

yer6

Profesör
Reaksiyon puanı
54
nsgnc arkadaşım ben anlamadım dememişim.benim söylediğim şey vermek istenilen sonucu yakalayamadım budur.

1-prenses olan tavuk aslında kendisini tavuk sanan bir kartaldır
2-prenses olan tavuk kartaldır.etrafındakileri kandırıp onlardan faydalanacaktır.
3-prenses gerçek bir tavuktur.etaftaki kartal ise bu toplumun zayıf anını bekleyen bir düşmandır.
4-prenses gerçek bir tavuktur.toplumlarda her bireyin farklı özellikleri olabilir.herkes kendi özelliğini kullanmalıdır...

ve bikaç şey daha.şimdi bunları düşünüp bunlara göre yorum yapabilirim ben.olayı yakalayabileceğim bir yer olmadığından beğenmedim.tabii ben olayı anlayamadım diye aa çok kötüüüü yaaaa.demiyorum.yazan arkadaş sordum oda senin düşüncende bir sonuçtur dedi.

şimdi sen neyi anlatıcaksın bilmiyorum ama yazarsan okurum :)

panther arkadaşımda çok güzel bi sonuç çıkarmış mesela.gayet başarılı.sonuç konuyu paylaşan arkadaşın yorumuna geliyo.herkes farklı bir sonuç çıkarabilir...