Teşekkürler AKP ! Yol vergisi geliyor

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
AKP’nin hazırladığı yerel yönetim taslağında yeni bir vergi getirilmek istendiği öne sürüldü. Taslağa göre, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yüzde 10’u kadar 'Yol ve Trafik Katkı Payı' alınacak.

Cumhuriyet’ten Emine Kaplan’ın haberine göre hükümetin hazırlıklarını sürdürdüğü yerel yönetim taslağında, belediyelerin gelirlerinin artırılması için “Yol ve Trafik Payı” adı altında aracı olanlara yeni bir vergi getirilmesi öngörülüyor.

Buna göre vatandaşlardan Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin yüzde 10’u kadar “Yol ve Trafik Katkı Payı” alınacak.

s-3214e8bbb30eb74c0ed49d01217e463d0ef0529f.webp

Bu pay, MTV ile birlikte Hazine ve Maliye Bakanlığı’nca tahsil edilecek. Cumhurbaşkanı, bu oranı yüzde 1’e kadar indirmeye ve iki katına kadar çıkarmaya yetkili olacak.

Büyükşehirlerde toplanan bu paylar havuza alınarak yüzde 40’ı büyükşehir belediyelerine gönderilecek. Kalan yüzde 60’lık pay büyükşehilerdeki ilçe belediyelerine aktarılacak.

Çevre vergisi de artacak

s-bcd5f3d4fe2e8b6b624c78d4cb0bf08a62fb35e0.webp

Tasarıya göre konutlara ait çevre vergisinde büyükşehir ve diğer yerler ayrımı kaldırılırken, verginin su tüketim miktarı esas alınmak üzere metreküp başına en az 17 kuruş en fazla 47 kuruşa çıkarılması öngörüldü.

Bu tutarı yine Cumhurbaşkanı yarı yarıya kadar indirmeye ya da iki katına kadar artırmaya yetkili olacak.

ef649b3df147ae8b8ef7c04a0687bda8.jpg

YAPARSA AKP YAPAR TEŞEKKÜRLER ! BU VERGİLER AZ DAHA ÇOK İSTİYORUZ

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Yalan haber kaynağının doğru adresi Cumhuriyet gazetesinden bize yine bir haber getirdi @Jack Reacher. Yol vergisi çıksa gerçekten, sonrasında hemen hemen "Son Dakika! Yaya Vergisi Çıkıyor!" diyecekler gibi konuşuyorlar. ?? Saçma salak haberler işte. Bu haberi hiç inandırıcı gelmedi okuduğumdan beri.

Waddler

Profesör
Reaksiyon puanı
612
G**e giren şemsiye açılmaz, ama bu kadar da alışan bi millet daha görmedim görmem de herhalde. vergi ülkesi olduğumuzu bile bile bu vergilerin alınmayacağını alınamayacağını felan düşünüyosunuz bir de.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
Yalan haber kaynağının doğru adresi Cumhuriyet gazetesinden bize yine bir haber getirdi @Jack Reacher. Yol vergisi çıksa gerçekten, sonrasında hemen hemen "Son Dakika! Yaya Vergisi Çıkıyor!" diyecekler gibi konuşuyorlar. ?? Saçma salak haberler işte. Bu haberi hiç inandırıcı gelmedi okuduğumdan beri.

Keşke yalan haber olsa be kardeşim , ağlanacak halimize gülüyorsun :)

Eğer altında bir aracın var ise daha iyi anlarsın durumu.

eilhanzy

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
7,861
Keşke yalan haber olsa be kardeşim , ağlanacak halimize gülüyorsun :)

Eğer altında bir aracın var ise daha iyi anlarsın durumu.
Alemsin ya. ? @Sardaukar ile aynı görüşte olduğunu bildiğim için bir daha senin ya da @Sardaukar'ın siyasi konularına girmiyorum.
Mesaj otomatik birleştirildi:

~ KaanCK ~

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,591
AKP ülkeyi batırıyor...

Hem 'Sözcü' nün haberlerine inanmıyorsunuz ya bişi demiyorum artık.

DEVLET BİZİ SOYUYOR!

Constantin87

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,973

İnandırıcı gelmedi ise sen araştırdın mı? hakikaten var mıymış ? böyle bir düzenleme, yoksa körü körüne ya yoktur diye mi düşünüyorsun.

Görkeem

Profesör
Reaksiyon puanı
3,389
İnandırıcı gelmedi ise sen araştırdın mı? hakikaten var mıymış ? böyle bir düzenleme, yoksa körü körüne ya yoktur diye mi düşünüyorsun.

Bu tarz insanlar yüzünden kurunun yanında yaşta yanıyor işte.

Akp ülkeyi satsa ki ne kaldı , yine ses çıkartmayıp yalan haber diyecekler .

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Burada AKP veya CHP şakşakçılığı yapmanın bir anlamı yok. Haberin içeriğini ve mantığını anlamak lazım. Hİç kimse burada çıkıp Oleyy çok iyi bir vergimiz olmuş diyemez dememesi gerekir.
Son yerel seçim sonrası farkettiyseniz mi bilmem İstanbul-Ankara-Antalya-İzmir- Adana- Mersin -Tekirdağ Eskişehir tarzı Büyük şehir beledilerinin büyük bir çoğunluğu CHP yönetiminde ve hepsi maddi olarak gelirimiz az kasalar boş çok borcumuz var tarzı söylemlerde bulunuyor ve sürekli Merkezi hükümetten kaynak istiyorlar. Bu vergi birazda onlara kaynak yaratmak için çıkarılmaya çalışılıyor gibi geldi bana.
Haber eğer gerçek ve doğru ise benim anladığım bu ekstra verginin gelisi direk merkezi hazineye değil Büyükşehir ve İlçe belediyelerine aktarılacak. Motorlu taşıtlar vergisinin yüzde 10'u kadarı olduğu söyleniyor. Daha 1 hafta bizim arabanın MTV'sini ödedim 285 TL idi. Yüzde 10'u 28.5 TL yapıyor ben veremem yapama diyen varsa satsın arabası ne diyeyim. Otobüs ile gitsin gideceği yere.