Terminal'i Açamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
Arch Linux'a Mate yükledim ama terminali açamıyorum .xsession-errors'da şunlar yazıyor
Kod:
mate-terminal: Fatal IO error 11 (Resource temporarily unavailable) on X server :0.0.
urxvt'den açınca Segmentation Fault hatası veriyor
Araştırdım ama bir şey bulamadım pek şu anda urxvt ile idare ediyorum Allah'tan önceden yüklemiştim yoksa öylece kalacaktım bir de hem Lightdm hem de mdm'de klavye donuyor 2 farklı klavye ile denedim aynı biri usb biri ps/2 idi tty'den startx ile giriş yapabiliyorum anca bu sorunları nasıl çözebilirim @seckyn @penguin

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
"Segmentation Fault" hataları genellikle sürüm uyumsuzluklarından ya da eksik kütüphanelerden dolayı ortaya çıkar. Gdb (gnu debugger) ile hatanın kaynağını bulmak bir ihtimal mümkün olabilir. Urxvt'nin kendisi de unicode ve ttf yazıtipi desteği olan çok yetenekli bir terminaldir. Tavsiye ederim.

Deleted-Name

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
18
"Segmentation Fault" hataları genellikle sürüm uyumsuzluklarından ya da eksik kütüphanelerden dolayı ortaya çıkar. Gdb (gnu debugger) ile hatanın kaynağını bulmak bir ihtimal mümkün olabilir. Urxvt'nin kendisi de unicode ve ttf yazıtipi desteği olan çok yetenekli bir terminaldir. Tavsiye ederim.
Her program segfault veriyordu chromium bile bende silip tekrar yükledim Arch'ı cinnamon yükledim masaüstü olarak galiba yanlışlıkla bir kaç kütüphane silmişim o yüzden hata veriyordu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...