Soru Termal Macun Yenileme Ücreti

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Selam dostlar, Valorantta 90-100 FPS alırken birden bire 5 FPS'e düşmesi ve 10 dakika boyunca geçmemesi sorununu bir türlü çözemedim ve termal macunun bittiğini düşündüm, kimse elle tutulur bir yardımda bulunmadı şu olmuştur böyledir şöyledir gibisinden, Laptop ilk 5 ay böyle bir sorun vermedi, sonradan vermeye başladı, çok ısınıyor ve soğutucum yetersiz kalıyor muhtelemen, yarın bilgisayarcıya götüreceğim kaç para ister tam olarak deneyimlemiş olanlar var mı?

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
PC parçalarının sıcaklıklarını ölçen programlar var birisi ile izlemeye al ve oyunda kaç derecelere çıkıyor kontrol et. İşlemcin veya ekran kartın belli bir seviyenin üstüne çıkıyorsa ısıdan kendini korumaya alıp performanstan kısabilir laptop.

Kısa vadede bence ilk olarak laptobunun altına bir soğutucu al. Termal macun sürecem ayağına 4-5 dk lık iş için en az 50-60 TL ister bilgisayarcı parana yazık bence.

Şöyle bir soğutucu alabilirsin bence.

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
PC parçalarının sıcaklıklarını ölçen programlar var birisi ile izlemeye al ve oyunda kaç derecelere çıkıyor kontrol et. İşlemcin veya ekran kartın belli bir seviyenin üstüne çıkıyorsa ısıdan kendini korumaya alıp performanstan kısabilir laptop.

Kısa vadede bence ilk olarak laptobunun altına bir soğutucu al. Termal macun sürecem ayağına 4-5 dk lık iş için en az 50-60 TL ister bilgisayarcı parana yazık bence.

Şöyle bir soğutucu alabilirsin bence.

85 derecenin üzerine kadar çıkıyor dostum, ve soğutucum var belirttiğim gibi, hiç anlam veremiyorum inan 100 FPS mükemmel akıcılıkta oyun nasıl böyle olabiliyor ya.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
85 derecenin üzerine kadar çıkıyor dostum, ve soğutucum var belirttiğim gibi, hiç anlam veremiyorum inan 100 FPS mükemmel akıcılıkta oyun nasıl böyle olabiliyor ya.

Laptobu prize takılı ve en güçlü modda kullanıyorsun dimi ! Güç tasarruf modunda flan değil.
85 derece aslında kendini kısma kasma için düşük bir değer 95 üstü olsa anlarımda.

Roy Ackerman

Asistan
Reaksiyon puanı
157
Laptobu prize takılı ve en güçlü modda kullanıyorsun dimi ! Güç tasarruf modunda flan değil.
85 derece aslında kendini kısma kasma için düşük bir değer 95 üstü olsa anlarımda.
Prize takılı dengeli modda, nihaiye aldığım zamanda aynı sorun oluyordu, muhtemelen 95'inde üstüne çıkıyordur 105 olursa PC kendini kapatıyor.