Termal Macun Sürme İşlemi

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Başlıkta yazdığı gibi termal macun süreceğim sistemimi alalı 1 ay oldu işlemcim i5 9400F anakartım B365M-K işlemcime ayrıyeten bir Termal Macun almadım toplatırken COOLER MASTER HTK-002 HIGH PERFORMANCE THERMAL MACUN
XIGMATEK POWERFUL THERMAL MACUN
COOLER MASTER MASTERGEL TERMAL MACUN
Bu 3 termal macun arasındaki fark nedir ve mümkünse işlemci fanımı nasıl sökeceğim hakkında yardımcı olursanız çok mutlu olurum

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
İşlemcin için ayriyeten bir fan aldın mı almadıysan zaten intelin stok fanlarından takılmıştır,bu da çıkartıp takma işleminin kolay olacağını gösteriyor.
Bunları kendim de anlatabilirdim fakat görsel açıdan çok eksik kalırdı video izlemen en faydalısı olur.
Bu video fanı nasıl çıkaracağını;

Bu videoda da nasıl termal macun sürüleceğini görebilirsin.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Bu işlem için anakartımı çıkartmammı gerek çıkartırsam takabileceğimi sanmıyorum

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Bu işlem için anakartımı çıkartmammı gerek çıkartırsam takabileceğimi sanmıyorum
Hayır bu işlemci anakartı çıkartmadan da yapabilirsin,ancak termal macunu işlemcinin dışına taşırmamaya ve fazla sürmemeye çalış.
işlemcinin ve soğutucunun üzerinde eskiden kalma kurumuş termal macun olacaktır onu temizle ve o şekilde termal macunu sür.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Termal macuna ne kadar bütçe ayırabilirsin ?

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Termal macuna ne kadar bütçe ayırabilirsin ?
100-150 TL kadar ayırabilirdim fakat bir YT Kanalında isim veremiyorum fakat bilindik bir kanal karşılaştırma yaptığında 100tllik Noctua nt-h1 ile 38 tllik Arctic MX-4 aynı performansı gösteriyor Arctic MX-4 Almayı düşünüyorum şuanda

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
100-150 TL kadar ayırabilirdim fakat bir YT Kanalında isim veremiyorum fakat bilindik bir kanal karşılaştırma yaptığında 100tllik Noctua nt-h1 ile 38 tllik Arctic MX-4 aynı performansı gösteriyor Arctic MX-4 Almayı düşünüyorum şuanda
İsim verme yasağı yok merak etme :DDonanım arşivine güvenim tamdır.
Çok para harcamıyım diyorsan Arctic MX-4 almanda sıkıntı yok,aralarında 1 santigrat derecelik bir fark var zaten.
Ben olsam bende öyle yaparım.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
İsim verme yasağı yok merak etme :DDonanım arşivine güvenim tamdır.
Çok para harcamıyım diyorsan Arctic MX-4 almanda sıkıntı yok,aralarında 1 santigrat derecelik bir fark var zaten.
Ben olsam bende öyle yaparım.
Çok teşekkür ederim birde yanlışlıkla fazla veya anakarta değdirirsem anakartı bozma ihtimalim varmıdır öyle bir ihtimal varsa bilen birine yaptırayım

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Çok teşekkür ederim birde yanlışlıkla fazla veya anakarta değdirirsem anakartı bozma ihtimalim varmıdır öyle bir ihtimal varsa bilen birine yaptırayım
Bir sorun olmaz,termal macunlar elektriği iletmiyorlar.Ancak ısı olarak kayıp yaşanabilir,termal macun sürme işlemci çok zor değil,onu gidip bilgisayarcıya sürdürdüğünüzde 100TL bile isteyebilirler hiç belli olmaz,zor bir şey değil videodaki gibi kendin de halledebilirsin.

Froseth

Profesör
Reaksiyon puanı
836
Bir sorun olmaz,termal macunlar elektriği iletmiyorlar.Ancak ısı olarak kayıp yaşanabilir,termal macun sürme işlemci çok zor değil,onu gidip bilgisayarcıya sürdürdüğünüzde 100TL bile isteyebilirler hiç belli olmaz,zor bir şey değil videodaki gibi kendin de halledebilirsin.
Hocam videoyu şimdi izleyebildimde stok fanın altınadamı sürmem gerekiyor termal macunu?

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Hocam videoyu şimdi izleyebildimde stok fanın altınadamı sürmem gerekiyor termal macunu?
Hayır işlemcinin üzerine sürsen yeter,işlemciye sürünce soğutucuya da bulaşacak zaten..Macunu çok ince sür mümkün olduğunca ince olsun ne kadar ince olursa o kadar iyi olur.