Termal Macun önerisi

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Niko4
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
Arctic mx 4 2019 edition öneririm.
Benim bildiğim bunun bir tık iyisi coolermaster mastergel pro oda 100 120 tl aralığında.

yalnız attığınız mx 2 için 8gr diyor. Sanırım 2 paket yollayacaklar. ?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
hocam ne yapabilirim? hem 3gr 69 tl felan fazla pahalı
3 4 gr olmasi tek bilgisayar icin fazla yeterli. 6 ay 1 senede bir degistirceginden termal macun bitmeden paket icinde de olsa kurumaya yüz tutar. Bir kac kezde kullanabilirsin. Acilmamis halde 8 yil raf ömrü diye geciyor.
Yani gramin cok olmasina degil islevini iyi yapmasina, ucuz olmasina bakman daha iyi olur.

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
3 4 gr olmasi tek bilgisayar icin fazla yeterli. 6 ay 1 senede bir degistirceginden termal macun bitmeden paket icinde de olsa kurumaya yüz tutar. Bir kac kezde kullanabilirsin. Acilmamis halde 8 yil raf ömrü diye geciyor.
Yani gramin cok olmasina degil islevini iyi yapmasina, ucuz olmasina bakman daha iyi olur.
ilk yazdığım deepcool z3 nasıldır? bilginiz varmı hocam

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
ilk yazdığım deepcool z3 nasıldır? bilginiz varmı hocam
Isı iletim katsayisina bakmak lazim. Yapisida onemli ama en cok o etkiler. Suan bakamiyorum ufak bir isim var bir kac yerden teyit etmek gerek.
Arctic mx4 8.5 W/mK.
Degere bakarken W/mC birimine sahipse sayisal deger daha dusuk olur. Iki birimide kullanabiliyorlar.
5-6 nin altinda olmadikca iyidir desek yeridir. Tabi uretici yalan bilgi vermiyorsa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi sitesinde >1.134 W/mK olarak belirtilmiş.
Kendim kullanmadığımdan direk kıyaslama yapamamda bu değer doğruysa neredeyse ısı yalıtkanı bir malzeme bu ?

DEEPCOOL Z3

Son düzenleme:

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
Isı iletim katsayisina bakmak lazim. Yapisida onemli ama en cok o etkiler. Suan bakamiyorum ufak bir isim var bir kac yerden teyit etmek gerek.
Arctic mx4 8.5 W/mK.
Degere bakarken W/mC birimine sahipse sayisal deger daha dusuk olur. Iki birimide kullanabiliyorlar.
5-6 nin altinda olmadikca iyidir desek yeridir. Tabi uretici yalan bilgi vermiyorsa.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kendi sitesinde >1.134 W/mK olarak belirtilmiş.
Kendim kullanmadığımdan direk kıyaslama yapamamda bu değer doğruysa neredeyse ısı yalıtkanı bir malzeme bu ?

DEEPCOOL Z3
sizin söylediğiniz buldum ama özellik yazılmıyor

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
hayır yapılmadı
8 gram dediğim gibi fazla gelir bir arkadaşınla ortak alıp fiyatı yarı yarıya bölüşün.
Veya tek başına 6 tl fazla verip 4 gramı alır 2 3 kez kendin kullanırsın. Seçim senin.
Eğer termal macunu sıkıp sıkıp sağa sola sürmem dersen 4 gram kafi ?
mx4 den bir tık ucuz Xigmatek pti-g3606 da var 5w/mk ısı iletim katsayılı. (mx4 den çok daha fazla memnunum)

Neyse kişisel tücrübelerim, bilgilerim bu kadar daha farklı marka model öneremem kullanmadığımdan. İşimin başına geri döneyim. Kolay gelsin ?

Niko4

Doçent
Reaksiyon puanı
421
8 gram dediğim gibi fazla gelir bir arkadaşınla ortak alıp fiyatı yarı yarıya bölüşün.
Veya tek başına 6 tl fazla verip 4 gramı alır 2 3 kez kendin kullanırsın. Seçim senin.
Eğer termal macunu sıkıp sıkıp sağa sola sürmem dersen 4 gram kafi ?
hocam siz mx önerdiniz diğer arkadaşta z3 alına biir dedi ortada kaldım ?

Hidro Dinamik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
10,564
hocam siz mx önerdiniz diğer arkadaşta z3 alına biir dedi ortada kaldım ?
Kullanmadığımdan kötüleyemem yoksa o ısı katsayısıyla yerin dibine sokardım ?
Yapısal bileşenleri nedeniyle farklı özelliklerde etkileyebiliyor elbet. Örneğin coolermaster mastergel pro 8 w/mK ama test esnasında anlık 1 derece mx4 ü geçmiş.
Yani teori herzaman tutmayabilir. İşin detayı artabiliyor.

Ben mx4 alırdım. En azından deneyimlediğim için. Deepcool alıp denerim baktım randıman alamıyorum bir sonrakini arctic alırım dersen al.
Sonuçta markasız aşırı kötü bir şeyde değildir diye umuyorum. En fazla 6 ay 1 senede bir kez değişeceğine 2 3 kez değişirsin.

Onuda @Servous önerdi diye alabilirsin diyorum. Yoksa hayatta denemek için bile olsa al demem ? O katsayı 1 in altına düştüğünde yalıtım malzemesi oluyor ?