Terim'in sözleşmesi 2012'ye kadar uzatılacak

Yataghan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı Mahmut Özgener, Milli Takım Teknik Direktörü Terim ile Estonya maçı sonrası sözleşme yenileyeceklerini tekrarladı.

Özgener, A Milli Futbol Takımı'nın Bosna Hersek karşısında aldığı galibiyetin önemli olduğunu vurguladı. Estonya maçının da çok önemli olduğunu ifade eden Özgener, "Bu maçtan galip ayrıldıktan sonra mart ayındaki İspanya maçlarına kadar bir boşluk var. Grupta rakibimiz konumundaki İspanya'ya karşı daha iyi hazırlanmış olacağız." şeklinde konuştu. Estonya maçına Türkiye'deki bütün spor kulüplerinin başkanlarını da davet eden Özgener, bu tür birlikteliklerin Türk futbolu adına yeni gelişmelere zemin hazırladığını vurguladı.

TFF Başkanı Özgener, İzmirgücü Spor Vakfı (İZVAK) tarafından Hilton Oteli'nde düzenlenen, "İzmir'de 2007-2008 Sezonunun Başarılıları" ödül törenine katıldı.

Törende İZVAK Başkanı Levent Ürkmez, İzmirli spor yazarları, futbol antrenörleri, kulüp başkanları ve yöneticiler de hazır bulundu. Törende konuşan Özgener, Türk fubolunun geleceğinin altyapıda olduğunu belirterek, "Ben ve yönetim kurulu üyesi arkadaşlarım, Türk futboluna kalıcı başarılar sağlamak için buradayız. Biz günlük başarıların peşinde koşmuyoruz." dedi.

A Milli Takım kadrosundaki 4 futbolcunun Teknik Direktör Fatih Terim tarafından Ümit Milli Takım'a gönderildiğini hatırlatan Özgener, "Avrupa Şampiyonası'na katılmamız halinde Mevlüt, Arda Turan, Mehmet Topal gibi oyuncular da Ümit Milli Takım'a hizmet verecek. Ümit Milli Takım yarınki maçı kazandığı takdirde başarılı bir Avrupa Şampiyonası geçireceğine inanıyorum. Biz bütün Ümit Milli takımlarımıza çok büyük önem veriyoruz; çünkü Türk futbolunun geleceğinin altyapıda olduğuna inanıyoruz." diye konuştu.

Türk futbolunun geleceğini altyapıya önem vermeye ve sponsorluk gelirlerinin artmasına bağlayan Özgener, bugün itibariyle sponsorluk gelirlerini 40 milyon YTL'ye çıkardıklarını açıkladı. "Geçen yıl bu ay itibariyle rakam 15 milyon YTL idi." diyen Özgener, "Coca Cola ile yaptığımız anlaşmanın ne kadar önemli olduğu buradan anlaşılıyor. Haziran ayındaki malgenel kurula kadar gelirlerimizi en az 45 milyon YTL'ye çıkaracağımıza inanıyorum. Bu da bize kamuoyunda TFF'ye duyulan güveni gösteriyor. İkincisi ise eğitim. Eğitimde çok güzel projeler yapıyoruz. Ahmet Güvener'in başkanlığında yeni bir futbol geliştirme merkezi kurduk. Geçen hafta milli maç haftası olmasına rağmen teknik direktörlük seminerine gittim. Yanlış aklımda kalmadıysa, 129 teknik direktöre eğitim veriyoruz. Hepimizin amacı Türk futboluna hizmet etmek ve kalıcı başarılar sağlamak." şeklinde konuştu.

ESTONYA MAÇINDAN SONRA TERİM İMZA ATACAK

Milli Takım Teknik Direktörü Terim ile Estonya maçı sonrası sözleşme yenileyeceklerini tekrarlayan Özgener, bu yönde kendisine defalarca soru yöneltildiğini ve hep aynı cevabı verdiğini belirterek, "Federasyonun Fatih Terim'le sözleşmesi devam ediyor. Bu maçtan sonra sözleşmeyi yenileyeceğiz ve 2012'ye kadar uzatacağız." dedi.

Sezon öncesi, kulüp başkanları, yayıncı kuruluş ve RTÜK ile ortak bir toplantı yaptıklarını hatırlatan TFF Başkanı, "Bu sezon ekranlarda ne görmek istediğimizi kamuoyuyla paylaştık. Oradan çıkan netice, yöneticilerin maç sonrası sıcağı sıcağına beyanat vermemesiydi. Herkes sözünde durdu, çok da faydalı oldu. Geçen yıllara oranla daha iyi." diye konuştu.

Futbolda disipline önem verdiklerini de belirten Mahmut Özgener, kasım ayında Avrupa ve dünyanın önemli hukukçularını getirerek bir seminer düzenleyeceklerini kaydetti. Özgener, "Bu seminerde disiplin yönetmeliklerini tartışacağız. Türkiye'deki uygulamalarla dünyadakileri karşılaştırma olanağı bulacağız. Eksiklik görürsek değiştireceğiz." dedi.
TFF Başkanı Özgener, daha sonra 2007-2008 sezonunda en başarılı takım seçilen Altınordu temsilcisine plaket verdi.

kaynak