Terim istedi ben görüştüm ama o Almanyayı seçti

Guest Part

Profesör
Reaksiyon puanı
42
“Önce Mesut’a telefon açtım ardından babasıyla konuştum. Babası, oğlunun Almanya adına oynayacağını söyledi.”

ASLINDA Mesut Özil olayı, Türkiye’nin yıllardır kanayan yarasıdır. Türkiye’de yeni futbolcuların bulunması, Avrupa’daki Türk futbolcuların taranması gibi olaylar hikaye olmuştur. Nerede eş dost var, kendi tarafında antrenörler var, Milli Takım alt yapılarında onlara görev verilmiştir.
Avrupa’da da temsilciliklerde aynı olaylar yaşanmıştır. Ben bir bizzat Almanya’ya giderek 20’den fazla Türk kulübünde görüşmeler yaptım. Şehir şehir dolaştım. Hürriyet gazetesi, bu işe önayak oldu. Oradaki randevularımı aldı. Ve duyduğum bütün şikayetler, yukarıda anlattığım noktalarda sonlanıyordu. Avrupa’da daha ne Mesut Özil’ler var. Şimdi gelelim Mesut Özil’e. “Fatih Terim, Mesut’u aldı mı almadı mı? Mesut, Türk Milli Takımı’na gelecek mi gelmeyecek mi?” tartışmaları sürerken, Mesut’a telefon açtım.
Babası menajeri gibi
Önce onunla, sonra babasıyla konuştum. Bana ilk söylenen kendileriyle yeteri kadar ilgilenilmediği yan çizildikleri, bu konuda kırgın olduklarıydı. Fatih Terim’in değişik açıklamlarını okudum, o da başka şeyler söylüyordu. Sonra Mesut’un babası Mustafa Özil’le bir kez daha konuştum telefonda. Babası menajeri gibiydi ve kesin cümleler kullanmıyordu. Suçlamalar yapıyordu. O zaman anladım ki, baba-oğulun niyetleri Türkiye değil. Ama Türkiye’de basında tam tersi yorumlar çıkıyordu.
Tam bu sıralar bir gün beni Fatih Hoca aradı; “Erman” dedi ve ekledi: “Bu Mesut Özil konusunda n’olursun bize yardımcı ol. Çünkü konu Türk Milli Takımı. Mesut Özil’e ihtiyacımız var ve onu Milli Takım’da görmek istiyorum. Sen Mesut ve babasıyla görüşüyormuşsun. Aracı olursan çok sevinirim.” Ben de haliyle “Seve seve” diye cevap verdim ve Mesut’un babasını bir kez daha aradım.
Hocaya haksızlık etmeyin
Bu sefer kıvırtacak hali yoktu. Çünkü Fatih Hoca beni elçi tayin etmişti. Net cevaplar vermeye mecbur kaldı. Ve oğlunun Alman Milli Takımı’nda oynayacağını, tercihini o yönde yapacağını söyledi. Yukarıda Allah var. Ben de rahatlamıştım. Çünkü olay sürüncemede kalmaktan çıkmıştı. Ama o sıralar ve daha sonra Fatih Hoca bu konuda suçlanmaya devam edildi. Ben de bu sıralar bu olayı fazla dillendirmedim. Çünkü gazeteciydim, Fatih Hoca da beni bir arkadaşı olarak aramıştı. Bunu sütunlara taşıyamazdı. Şimdi bakıyorum, Fatih Hoca suçlanacak hem de haksız yere. Bu konuda Fatih Hoca’nın ne düşündüğünü ve neler yaptığını bilen birisi olarak şimdi bunu yazmak zorunda kaldım.

Kaynak

emubaltaci

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
129
kendi tercihi mesutun istemiyorsa istemiyor. bizim basın neden bu kadar ilgileniyor anlamıyorum. bizi istemeyeni bizde istemeyiz

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
Mesut tercihini yapmış demiş , değer verildiğim , vizyonu olan , kişilere değil oynadığın futbola göre seçim yapan , doğup büyüdüğüm yer olan almanya milli takımını seçerim. Bence doğru tercih

musabbu

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Biz bu güne kadar hep hazıra konduk.
Ama bu sefer tutmadı.
Adamlar emek verip yetiştiriyor, sonra da biz üzerine yatıyoruz.
Her ne kadar Türkiye formasını giymesini istesem de, Alman milli takımını seçmesine bir şey diyemem.

eF.E

Profesör
Reaksiyon puanı
31
Bak ne güzel şimdi dünya kupasını tv den izlerdin. Maça çık koş falan bir sürü dert.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Adam Türk gibi hissetmiyor demekki.Ama hata onda değil fedarasyon ve milli takım yetkililerinde.Adam gibi bi sistemle bu çocukları takibe almak çok mu zor

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Kimsenin kızmaya hakkı yok adam orada yetişmiş oranın kültürüyle büyümüş tabikide Almanya'ya hizmet edicek.

alsec_

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Aslında biraz ruh meselesi bu iş...Adam demekki kendini Türk hissetmemiş ve Alman milli takımını tercih etmiş...Yetiştirme olayı falan biraz hikaye eğer kendini Türk olarak görseydi seçmezdi Alman milli takımını..

ahky

Profesör
Reaksiyon puanı
65
Gelse iyi olurdu,gelmezsede gelmesin ne yapalım,Hissiyatı bizim kadar sağlam değil demekki.Kolay olanı seçmiş...Yolu açık olsun.

Reading

Asistan
Reaksiyon puanı
15
Biz bu güne kadar hep hazıra konduk.
Ama bu sefer tutmadı.
Adamlar emek verip yetiştiriyor, sonra da biz üzerine yatıyoruz.
Her ne kadar Türkiye formasını giymesini istesem de, Alman milli takımını seçmesine bir şey diyemem.

Aynen katılıyorum. Örnek olarak Naim Süleymanoğlu'nu vermek istiyorum.
Fatih Terim ve benzeri hocalara da sormak lağzım Aldığınız paraların karşılığında Ülke ye kaç tane futbolcu kazandırdınız...