Temizlik programından sonra laptop'umun durumu

drawcoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar az önce hiçbir sorunu olmayan, temiz, virüssüz laptobuma Privacy Eraser Pro temizlik programını kurdum ve temizlik yaptım daha sonra ccleanerin kendi sitesinden programı indirip kurdum yine ikinci temizlik yaptım. Daha sonra bilgisayar bir miktar hızında olumlu yönde değişiklik oldu. Ancak şunu tespit ettim. Bilgisayarın açılış ve kapanış süreleri uzadı. O iki programı kurmadan önce açılış süresi 40 saniye civarı, kapanış süresi ise yine 30-40 saniye civarıydı. Ama şimdi kapanış süresini ölçtüm tam olarak 1 dakika 34 saniyede kapandı, açılırken de 60 saniye de açıldı. Sizce sorun ne olabilir. Bu tür programları yüklememek mi gerekir? Sistemi de geri yükleyemiyorum çünkü yedekleme yapmadım. Malesef yeniden format atmak zorunda kalacağım. Tavsiyelerinizi ve yorumlarınızı bekliyorum. Sistemim aşağıda:

Lenovo Thinkpad Edge e520
İşlemci : Intel® Core™ i5-2450M Processor (3M Cache, 2.50 GHz)
Ram : 4 GB (1333)
Sabit Disk : 500GB / 7200rpm
Ekran Kartı : AMD Radeon HD6630M Switchable (2GB VRAM, 128bit Performance GPU)

uma350

Profesör
Reaksiyon puanı
70
Bazen bilgisayara bir program yükleyip kaldırınca birkaç defa açıp kapatmada süre uzaması oluyor.Yani benim gördüğüm o şekilde bunca yıllık kullanım deneyimlerime dayanarak.. :) artık arka planda ne oluyorsa.. bence acele etmemek lazım format atmak için.Bir müddet kullan eğer hala geç açılıp kapanmaya devam ediyorsa o zaman bakarsın duruma.Bir de ne olduğu belirsiz her türlü programı yüklememek lazım.Sözüm ccleaner için değil tabi..

drawcoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Daha önce de böyle olmuştu. Açılış ve kapanış süreleri çok iyi olan bilgisayar sanki kafayı yiyor süreler uzuyor. Aslında http://www.privacyeraser.com/ adresinden indirip kurdum. Yani öyle sıkıntılı bir program değil gibi geliyor bana. Bilmiyorum. artık.

drawcoo

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet arkadaşlar başka fikri olan yok mu?

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Bu tür programlar geçici verileri temizler. Bu programların direk açılış ve kapanışı uzatacağını sanmıyorum.
Belki her kapanışta sistem geri yükleme noktası oluşuyor olabilir. Hız için iyisi kapatmak.
Birde sistem açılış hızlarını test eden uygulamalar var. Hangi uygulama ne kadar sürede açıldı görebiliyorsun. Kapanışta da kullanılıyorsa bir denemelisin.

cipro06

Doçent
Reaksiyon puanı
4
açılışta otomatik açılan programları kontrol et öncelikle gereksiz varsa kapat.yüklediğin program yavaşlamaya sebep olabilir onu kaldır.ccleaner kalsın.Eğer bilgisayarda çalışan programları tanıyoersan windows görev yöneticisinden yada benzeri programla çalışan programları kontrol et.anormal cpu yada ram harcayanları incele.sorunlu bir şey varsa onlardan kaldırılabilecek gereksiz bir şeyse kaldır.yüklü programlarını yazarsan eğer gereksizler için sana yardımcı olurum silersin.etkisi azda olsa olur