Temassız kart manyetiği

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Limuen
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Limuen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Merhaba arkadaşlar papara temassiz kart aldim bugün karti telefon kilifimin arkasina koyarak ödeme yapmak i̇sti̇yorum manyeti̇k telefonuma veya karta zarar veri̇r mi̇ acaba?

Son düzenleyen moderatör:

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Manyetik kartı okuturken cihazdan katına parayı geri çeker. Güzel fikir.

Jetonlu telefonların jetonuna ip bağlayıp jetonu geri çekerek Jetonlu telefonu ömür boyu kullanma gibi

Limuen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Manyetik kartı okuturken cihazdan katına parayı geri çeker. Güzel fikir.

Jetonlu telefonların jetonuna ip bağlayıp jetonu geri çekerek Jetonlu telefonu ömür boyu kullanma gibi
Benim amacım cüzdan ile uğraşmayıp Apple Pay benzeri temassız ödeme yapmak öyle farklı fantezilere gerek yok. :)

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Konuyu tüm ciddiyyetimle yorumlarsam zararlarını bilmiyorum.

Ama bizde yeni bir teknolojiye geçilmiş. Kartı telefon numarasına yönlendirme yapıyorlar.

Telefonu direk kart gibi okuyor cihaz. Garip bir şey. Apple pay bence gitsin çorbasını pişirsin hele

Limuen

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
Konuyu tüm ciddiyyetimle yorumlarsam zararlarını bilmiyorum.

Ama bizde yeni bir teknolojiye geçilmiş. Kartı telefon numarasına yönlendirme yapıyorlar.

Telefonu direk kart gibi okuyor cihaz. Garip bir şey. Apple pay bence gitsin çorbasını pişirsin hele
Çok kral sistemmiş doğrusu. Fakat maalesef Türkiye'de şu anda sadece Android'lerde NFC ile ödeme özelliği var. Ah Apple ahhhhh yine yaktın bizi :D

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,791
Ülkemizde temassız ödeme seçenekleri mevcut yapı kredi garanti akbank bunları kendi uygulamaları ile yapıyor fakat bankalararası kart merkezinin bkm ekspres uygulamasına üye olup herhangi bir kartınızı buraya eklediğinizde Apple Pay, Samsung Pay ya da Google Pay gibi ödeme yapmanız mümkün yani bunların alternatif versiyonu diyebiliriz.