Telefonumun dokunmatik hassasiyeti YARDIM Acil

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Yeni telefon aldım adı sony xperia c2305. Çok hafif dokunmalara tepki vermiyor. Bu yazılımın doğasından ötürü mü yoksa donanımla alakalı birşey mi anlayamadım. Jelatinle alakası olabilir mi? Bu konuda acil yardımlarınızı bekliyorum. Garantiye verebilirim telefonu.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Jelatinle alakalıdır. Mat jelatin dimi?

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bilmiyorum telefonu alınca jelatin çekiver dedim. Şeffaf renksiz bir jelatin.

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Ben yine de jelatinle alakalı olduğunu düşünüyorum. Jelatinsiz dene bi zaten problem ekrandaysa yine aynı neticeyi alırsın.

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Misal bir kapasitif ekran çok hassas dokumaları algılıyor mu

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Sorunum hala aynı yardımcı olabilecek kimse yokmu?

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Jelatini çıkarıp dene istersen. Eğer olmadıysa ayarları bir kurcala derim. Şayet S4'te ayarlarda hassasiyeti arttır diye bir seçenek var ona basınca eldivenle bile kullanılabiliyor. Ama o aktif değiken bile öyle bir sorun yaşamadım. Ve birçok sitede bu tip sorunlar okumuştum. Telefon yeniyse direkt git garantiye ver. Ekranda sorun olabilir.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Misal bir kapasitif ekran çok hassas dokumaları algılıyor mu
S4'te tişörtle dokununca da algılıyor. Ama sony'leri bilmem. Sony'ler (z2'yi daha görmedim o yüzden o hariç) ekran konusunda sıkıntılı. Koskoca Z1'in ekranı bile bana S4'inkinden kötü geldi.

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Garantiye vercem yazılımsal bişey var bazen iki noktaya aynı anda bastımda sanki birinden diğerine kaydırmışım Gibi algılıyor klavyede fln cinnet geçirmesem iyi.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Ama büyük ihtimalle o jelatindendir. Eski iPhone'uma bir jelatin almıştır aman allahım yandan bakınca anlaşılıyor ve dokunmaları algılamıyordu bile. :D Note 10.1'imde de jelatin var ve S-Pen jelatinsiz kadar iyi çalışmıyor. Büyük ihtimal jelatindir. Onu at gitsin. Daha sonra daha incesini alırsın.

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Jelatini çıkarıncada aynı kardeş jelatin parası girdi bana 2 kere sırf bu yüzden :S

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Kalibrasyonla alakası olabilirmi acap

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Hay Allah telefonu rootladum bide üstüne yeni rom yükledim off ben de s4mini,alcaktım keşke alsaydım peh

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Hay Allah telefonu rootladum bide üstüne yeni rom yükledim off ben de s4mini,alcaktım keşke alsaydım peh
keşkeler faydalı değildir boşuna üzme kendini de samsungun da ekrandaki üstünlüğü sony'ye göre aşikar. :) Alalı kaç gün oldu?

dReyfus

Asistan
Reaksiyon puanı
2
2 ay oldu telefonun wifiyı da pek iyi çekmiyor napıcam bilmiyorum belki çözüm bulurum diye root ve rom yükledim.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
2 ay oldu telefonun wifiyı da pek iyi çekmiyor napıcam bilmiyorum belki çözüm bulurum diye root ve rom yükledim.
Garantisi varsa yolla gitsin.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Garantiye vercem yazılımsal bişey var bazen iki noktaya aynı anda bastımda sanki birinden diğerine kaydırmışım Gibi algılıyor klavyede fln cinnet geçirmesem iyi.
Yolla garantiye ama bazı markalarda root yapmak garanti dışı bırakıyor. Örneğin samsung. Sırf onun yüzünden bir adam gibi rom yükleyemedim güzelim telefona. Samsungun saçma arayüzünü rehberini falan kullanıyorum mecburen. Ama Sony'de root bozmuyor sanırım. Onu iyice araştır ona göre romu falan eski haline getirip unroot yap. Daha sonra servis fark eder garanti dışı falan bırakırsa ayvayı yersin valla. :)

TacoNikky

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hocam telefonu yurtdışından almadınız mı? Garanti demişsiniz de şaşırdım.
Bende de C2305 var beyaz, yurtdışından geldi.