Telefonumu ne zaman şarja takmalıyım ?

Eren 43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
A70 i batarya ömrü açısından % kaç olunca şarja takmalıyım?

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Şarjda kullanmadikca çok sorun olmaz. Ama 15 olunca taksaniz ve 80 den fazla olunca çıkarsanız güzel olur. Şahsen ben hiç dikkat etmiyorum sadece şarjda oynamam. Şarjda oynamadıktan sonra sıkıntı olacağıni da hiç sanmıyorum şahsen

Eren 43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17
Şarjda kullanmadikca çok sorun olmaz. Ama 15 olunca taksaniz ve 80 den fazla olunca çıkarsanız güzel olur. Şahsen ben hiç dikkat etmiyorum sadece şarjda oynamam. Şarjda oynamadıktan sonra sıkıntı olacağıni da hiç sanmıyorum şahsen
% 20 veya 15 de taksam da olur o zaman bataryaya bir zararı olmaz ben de şarjda sosyal medya vb. hiç kullanmıyorum

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
% 20 veya 15 de taksam da olur o zaman bataryaya bir zararı olmaz
Aynen benim düşüncem öyle
ben de şarjda sosyal medya vb. hiç kullanmıyorum
En iyisi de o zaten. Android 10 güncellemesinden sonra biraz pil performansı sanki biraz düştü gibi. Ama youtubede hala çok uzun süre kullanılıyor. Yt'da hiç şarj yemiyor. Telefon iyi yaa ben seviyorum telefonumu ?

Eren 43

Öğrenci
Reaksiyon puanı
17

En iyisi de o zaten. Android 10 güncellemesinden sonra biraz pil performansı sanki biraz düştü gibi. Ama youtubede hala çok uzun süre kullanılıyor. Yt'da hiç şarj yemiyor. Telefon iyi yaa ben seviyorum telefonumu ?
Ben iphone 5s den geçtim 6 yıl kullandım A70 mükemmel geldi bana hız, şarj performans vs. Android 10 yüklemedim daha biraz daha beklemekte fayda var

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Yeni güncelleme de güzel ama yapılmasa da Olabilir bence. Ben pişman değilim aksine güzel olmuş da pil konusu biraz üzdü diyebilirim. Bende İPhone 6 plus tan geçtim bir buçuk yıl kullanmıştım onu. Ve sıkılmıştım şuan yanyana getiriyorum ikisini de a70 daha iyi özellikle tasarım konusunda. İPhone 6 plus kaba geliyor bunun yanında ?
beklemekte fayda var
Aynen beklersiniz kaybedeceğiniz birsey yok ama inşallah birdahaki güncellemeye pil mevzusunu duzeltirler

Reaksiyon puanı
10,315
Ama 15 olunca taksaniz ve 80 den fazla olunca çıkarsanız güzel olur.

Bataryanın minumum düzeyde aşınması için şarjınızı %20-%80 arasında tutmanızı öneririm.

Siz böyle derken...

Ayrıca tam dolmadan şarjdan çekmemeniz daha iyi olur.

Diyor!
Bu fakir'in kafası karıştı şimdi. Şarjı tam mı dolduralım, %80'e varınca çıkaralım mı?

Kim bu konuda en doğru olanı söyleyebilecek?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Tam dolmadan mı!
Bir uygulamadan aldığım verilere göre telefonu tam doldurmak, tahminen 0,74 şarj döngüsünün aşınmasına sebep oluyor.
Yanılmıyorsam Accubattery uygulamasında %80'e gelince uyarı verme özelliği var, ben de ordan öğrenmiştim ama ben şahsen inanmıyorum.
Şahsen öyle bir şey olsaydı 1 yılı geçen cihazımdan aldığım ekran açıklığı süresi düşerdi diye düşünüyorum. Hala 7 saati görüyorum.

Son düzenleme:

TRTURKEYTR

Profesör
Reaksiyon puanı
2,372
Yanılmıyorsam Accubattery uygulamasında %80'e gelince uyarı verme özelliği var, ben de ordan öğrenmiştim ama ben şahsen inanmıyorum.
Şahsen öyle bir şey olsaydı 1 yılı geçen cihazımdan aldığın ekran açıklığı süresi düşerdi diye düşünüyorum. Hala 7 saati görüyorum.
Li-ion piller hakkında internette biraz araştırma yapabilir misiniz ?

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Li-ion piller hakkında internette biraz araştırma yapabilir misiniz ?
Li-ion piller hakkında zaten bilgi sahibiyim ekstra bir araştırma yapma gereği duymuyorum.
iPhone kullandığım zamanlarda %80'e gelince yavaş şarja geçtiği için çıkartıyordum ama pile faydasının olduğunu görmedim. Belki olmuştur ama gözle görülür değildi.

SwateR

Rektör
Reaksiyon puanı
662
Telefon şarja takın uyarısı verdiğinde takarım %100 olduğunda alırım şarjdan. Şarjda iken telefonu kullanmam. Bunlar yeterli bana göre.
Ekstra birşey olsa üretici bu durumu, kullanma kılavuzu veya telefon arayüzünde uyarı olarak verirdi diye düşünüyorum.

rise

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
3,247
Ayda bir %100 yapsanız yeter diyenlerde var;
.
Should I charge to 100%?
Experts recommend that you do a full zero to 100 percent battery recharge (a "charge cycle") maybe once a month only. This recalibrates the battery - a bit like restarting your computer, or, for humans, going on holiday! The same goes for laptops, by the way.

How to Charge a Phone Battery Properly!

Kararsız23

Profesör
Reaksiyon puanı
2,125
Pek önemli olduğunu düşünmüyorum. İhtiyaç duyduğunuzda takın, ihtiyaç duyduğunuzda çıkarın

Kuzgun96

Öğrenci
Reaksiyon puanı
8
Bu konuda çok araştırma yaptım ve telefonun pil ömrüne çok dikkat ederim uzun süre iphone 8 plus ve oppo nun cihazlarını kullandım ilk kez bir samsung aldım ama taktigim hep şudur telefonu %20 sarja kadar kullanıp sonra sarja takarım pubg gibi oyunlar da da minumum 1 saat oynadığım halde iphone 8 plus cihazimda batarya ömrü 3 sene kullanımımdan sonra sadece %87 ye düşmüştü ve hiç batarya sorunu yaşamamıştım genelde telefonu akşam sarj ederdim ve uçak moduna alırdım. Samsung a71 cihazımda da hızlı sarj sekmesini kapatıyorum o şekilde akşam sarja bırakıp sabah da telefonu kullanıyorum, detaylı araştırmadım ama yüksek amper vermek bataryayı eskitebilir diye düşünüyorum.

Taha K.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,001
Telefonunuzu ihtiyaç olmadığı sürece %30 %15 kısmında şarja takın ve telefonu kapatıp şarj edin.

Taha K.

Profesör
Reaksiyon puanı
1,001
Uyarı geldiğinde tak. 80-85 de çıkar. Batarya ömrünü böyle koruyabilirsin.
80-85'de çıkar ne demek dostum ışık mavi veya yeşil yanmadan o şarjdan çıkartılmamalı zararlı telefonu şarj olmadan çıkartmak.

berat güven

Doçent
Reaksiyon puanı
422

s6 edge root attım lıneage dıye bı rom yukledım androıd 10 lu youtub da 2600 mahlık bi telefon 30 dklık videoda normalde yüzde 6 yerken şuan yuzde 2 veya 3 gidiyor

gollik29

Asistan
Reaksiyon puanı
152
80-85'de çıkar ne demek dostum ışık mavi veya yeşil yanmadan o şarjdan çıkartılmamalı zararlı telefonu şarj olmadan çıkartmak.
Dostum zararlı olan yanı full doldurmak. İphone'da yüzde 80'e ulaştığında pil yeterince doldu uyarısı verir. Tesla arabaar bile yüzde 90'a kadar dolduruyor. Pil ömrü, şarjı yüzde 20 ila 85 arasında koruyabilirsin.

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,246
Bu şarj olayına çok dikkat etmem ben. Orijinal kullandığınız sürece sorun olmaz. Kim ne derse desin. Lityum iyon piller hem daha gelişmiş hem de daha dayanıklı bu gibi durumlara. Orijinal adaptör kullanın yeter.