• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Telefon önerisi verebilir misiniz ?

Maksimum 6000TL'ye hangi iPhone'nu almalıyım ?

• Kullanılan toplam oy
    16
  • Anket kapatılmış .

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
iPhone 8 kullanıyorum. Yine iOS ekosistemini kullanmak istiyorum. iPhone SE2 mi, yoksa XS mi alıyım. Yada biraz daha az paraya XR mı ?

Son düzenleyen moderatör:

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Ben Xr kullanıyorum fakat kabalığına ve ağırlığına pek alışamadım. Ekranı da gereksiz büyük bence tek el kullanımı zor. Tek elle kullanıp klavyede yazı yazarken sık sık yanlış harfe basıyorum mesela. 4.7 inçlik 6s kullanırken böyle bir sorunum yoktu. Size Xs almanızı tavsiye ederim. Xs ele cuk oturuyor, tek elle kullanması kolay ve ekranıda küçük değil. Ben kendimde bi daha ki ay nasipse Xs ile takas edeceğim.

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Ben Xr kullanıyorum fakat kabalığına ve ağırlığına pek alışamadım. Ekranı da gereksiz büyük bence tek el kullanımı zor. Tek elle kullanıp klavyede yazı yazarken sık sık yanlış harfe basıyorum mesela. 4.7 inçlik 6s kullanırken böyle bir sorunum yoktu. Size Xs almanızı tavsiye ederim. Xs ele cuk oturuyor, tek elle kullanması kolay ve ekranıda küçük değil. Ben kendimde bi daha ki ay nasipse Xs ile takas edeceğim.
se 2 neden olmaz.o da 4.7 inç galiba.hem a13 bionic işlemcili 2 kameralı ama kameralar ne kadar iyi olur bilemem çünkü diğer ios cihazlara göre nispeten ucuz olucakmış.400 dolar yazıyo genelde nette

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
se 2 neden olmaz.o da 4.7 inç galiba.hem a13 bionic işlemcili 2 kameralı ama kameralar ne kadar iyi olur bilemem çünkü diğer ios cihazlara göre nispeten ucuz olucakmış.400 dolar yazıyo genelde nette
Se2 tek kamera olacak ve aynı iPhone 8 gibi çerçeveli bir tasarıma sahip olacak. Face id yerine yine parmak izi olacak. iPhone 8 in işlemci ve ram artırılmış hali diyebiliriz. 400 dolarlık apple ürünü burada en az 4500₺ olur ve bence 2020 yılında bu paraya o çerçeveli tasarım alınmaz. Xs bence iOS için en mantıklı seçenek.

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Se2 tek kamera olacak ve aynı iPhone 8 gibi çerçeveli bir tasarıma sahip olacak. Face id yerine yine parmak izi olacak. iPhone 8 in işlemci ve ram artırılmış hali diyebiliriz. 400 dolarlık apple ürünü burada en az 4500₺ olur ve bence 2020 yılında bu paraya o çerçeveli tasarım alınmaz. Xs bence iOS için en mantıklı seçenek.
se 2 çıkınca xs düşermi fiyat olarak

Tommy Vercetti

Profesör
Reaksiyon puanı
1,648
Xs in fiyatı 3 ay içerisinde 8500₺ lerden 6000₺ ye kadar düştü zaten. Daha da düşermi bilmiyorum ama dolar yukarı doğru seyretmeye devam ederse tekrar artabilir bile. Bence Xs alıp cebe koymanın tam zamanı.

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
Xs in fiyatı 3 ay içerisinde 8500₺ lerden 6000₺ ye kadar düştü zaten. Daha da düşermi bilmiyorum ama dolar yukarı doğru seyretmeye devam ederse tekrar artabilir bile. Bence Xs alıp cebe koymanın tam zamanı.
şuan elimde 64gb iphone 8 var nisan sonu bitiyo garanti.sence kaça gider üstüne kaç eklersem xs alınır

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105

grbzz

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,767
Bahsettiğiniz cihaz 2-3 yıldan beri dolanan bir iddia tanıtılacağı bile belli değil. Şahsen ben Apple'ın iPhone 11'in önünü kesecek bir cihazı tanıtacağını düşünmüyorum. Adamların politikası piyasaya çok telefon sürüp sürümden kazanmak değil, pahalı ve premium cihazlar üretip az satıp çok kazanmak.

Diyelim ki Apple bu cihazı çıkardı. Ayrıca daha özellikleri belli bile değil. Şahsen o cihaza A13 koyacağını sanmam 11 ya da 12 ile gelir maksimum.
Ekran gövde oranı sorun olmaz diyorsun ama ilerki yıllarda millet çerçevesize geçecekken sen kocaman kenarlıklı bir cihaz kullanacaksın.

Ayrıca bu cihaz bildiğimiz klasik eski iPhone formatında olacak Xs gibi premium hissiyatı olmaz ki Apple bunu ucuz diye niteleyecekse içini iyice boşaltır.
Xs ve Xr'a göre tek avantajı gece modu olur o kadar.
Ben senin yerinde olsam Xs alır keyfine bakardım.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Ben olsam biraz bekleyip yenisinin çıkıp çıkmayacağını beklerdim. 9 yada se2’nin mart ayında çıkacağını söylüyorlar.

çıkmadan bir şey söyleyemeyiz ama. Pro serisi 6GB ram deniyordu çıkmadı mesela
Bu aslında doğru olabilir. Bazıları xcode’da kameraya özel ayırılmış RAM gibi bir şey görmüşlerdi. Yeni olanlarında kameraya özel 2gb ram duruyor olabilir.

hdakdla

Asistan
Reaksiyon puanı
28
abi haberde fransa iphone ceza vermiş telefonu bozuyo diye yavaşlatıyomuş.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
abi haberde fransa iphone ceza vermiş telefonu bozuyo diye yavaşlatıyomuş.
Ha sen o haberi diyorsun...Çok geç bir karar olsa da Fransa burada haklı. Apple,kullanıcılarına eski bataryanın performansı azaltacağını söylemedi.

Batarya eskiyince telefon bazı performans gerektiren işleri kaldıramaz oluyor ve çöküyor diye biliyorum. Ne kadar performans gerekirse o kadar enerji harcamak lazım.

Bu özellik bence güzel ama apple bunu gizli tuttu.