Telefon mevzusu

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhabalar şuanda samsung s5 kullanıyorumda şarj sıkıntı çıkmaya başladı yeni telefon almayı düşünüyorum ve 3 telefon arasında gidip grliyorum sizce
İphone se 2020
Xiaomi mi 9T
Xiaomi redmi note 9pro
Sizce hangisi daha iyi yada fiyat-performs ilişkisine uygun?

H1ÇK1R1K

Doçent
Reaksiyon puanı
386
Merhabalar şuanda samsung s5 kullanıyorumda şarj sıkıntı çıkmaya başladı yeni telefon almayı düşünüyorum ve 3 telefon arasında gidip grliyorum sizce
İphone se 2020
Xiaomi mi 9T
Xiaomi redmi note 9pro
Mi 9T al git.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
üçü de çok farklı cihazlar istediğin özellikleri belirtirsen daha yardımcı olabiliriz.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
İphone se 2020
Xiaomi mi 9T
Xiaomi redmi note 9pro
iphone se 2020 boşver
Mesaj otomatik birleştirildi:

mi 9t

Reaksiyon puanı
6,381
3 ü de çok ayrı cihazlar. İsteklerin neler? Eğer ıphone se 2020'ye bütçen yetiyorsa da onu alma, realme x2 pro al kesinlikle.

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
5g yi bekle noka 5.3 Tr 'ye gelebilirmiş fiyatlar yine dağ taş olmassa bak derim.

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
3 ü de çok ayrı cihazlar. İsteklerin neler? Eğer ıphone se 2020'ye bütçen yetiyorsa da onu alma, realme x2 pro al kesinlikle.
Mi 9t kuzenimde bulunan telefon zaten xiaomi yi o önerdi ipgone se de çok ilgimi çekti ama xiaomiyle karşılaştırfığımda neden fiyatının okadar pahalı olduğunu anlayamadım

5g yi bekle noka 5.3 Tr 'ye gelebilirmiş fiyatlar yine dağ taş olmassa bak derim.
Teşekkür ederim bakacağım

Umut Keleş

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
866
Mi 9t kuzenimde bulunan telefon zaten xiaomi yi o önerdi ipgone se de çok ilgimi çekti ama xiaomiyle karşılaştırfığımda neden fiyatının okadar pahalı olduğunu anlayamadım

Teşekkür ederim bakacağım
iPhone değil ios a para veriyorsun o yüzden :)

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
üçü de çok farklı cihazlar istediğin özellikleri belirtirsen daha yardımcı olabiliriz.
İsteklerim şu şekilde:
Öncelikle pubg cod mobil gibi oyunlar oynamayı sevmem bie iki ufak oyun yeter oyuzden hafıza çok da önemli değil kamera ise orta düzey olsa yeter güvenliğe ise çok öenm veririm zaten oyüzxen iphone ye yer verdim burada

Reaksiyon puanı
6,381
İsteklerim şu şekilde:
Öncelikle pubg cod mobil gibi oyunlar oynamayı sevmem bie iki ufak oyun yeter oyuzden hafıza çok da önemli değil kamera ise orta düzey olsa yeter güvenliğe ise çok öenm veririm zaten oyüzxen iphone ye yer verdim burada
Sadece güvenlik önceliği ile telefon alma hiç sağlıklı olmaz. Zaten şu an android tarafında da güvenlik kötü değil. Parmak izi yüz tanıma gibi şeyler android ile değil firmanın yazılımı ile alakalı. Tam bütçeniz ne?

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
İsteklerim şu şekilde:
Güvenlikte Apple çok çok iyi ama aradaki fiyat farkına değer mi?? Düşündürür

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sadece güvenlik önceliği ile telefon alma hiç sağlıklı olmaz. Zaten şu an android tarafında da güvenlik kötü değil. Parmak izi yüz tanıma gibi şeyler android ile değil firmanın yazılımı ile alakalı. Tam bütçeniz ne?
Maksimum 6bintl lik bir cihaz alabilirim

Güvenlikte Apple çok çok iyi ama aradaki fiyat farkına değer mi?? Düşündürür
Evet iyi bir güvenliği var ancak diğer telefonlara oranla birçok özelliği daha kötü

Reaksiyon puanı
6,381
aslında ilk başlarda zaten galaxy s10e yi incelerdim ancak ailem samsung almamı tavsiye etti bilemiyorum
Eğer aileniz teknoloji ile alakalı kişiler değil ise pek de güvenmeyin (Yanlış anlamayın). Samsung eskiden beri var. Bütün büyükler daha çok Samsung'u öneriyor zaten. Benim çevremdeki büyüklerin çoğu da samsung al diyor bana. Ve direk bayiye giderek kazıklanıyorlar genelde. Mesela tanıdığım biri geçen 3000'e A50 almış. Xiaomi sormuş o daha yeni garantisi yok diye 2000 tl edecek telefonu 3000 tl ye satmışlar.

ahm@

Profesör
Reaksiyon puanı
1,379
Apple almak istemiyorsanız, Güvenlik konusunda OnePlus veya Samsung bakın derim.

S10
OnePlus 7T

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Eğer aileniz teknoloji ile alakalı kişiler değil ise pek de güvenmeyin (Yanlış anlamayın). Samsung eskiden beri var. Bütün büyükler daha çok Samsung'u öneriyor zaten. Benim çevremdeki büyüklerin çoğu da samsung al diyor bana. Ve direk bayiye giderek kazıklanıyorlar genelde. Mesela tanıdığım biri geçen 3000'e A50 almış. Xiaomi sormuş o daha yeni garantisi yok diye 2000 tl edecek telefonu 3000 tl ye satmışlar.
geçmiş olsun önerileriniz için teşekkür ederim

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
İphone se 2020
Xiaomi mi 9T
Xiaomi redmi note 9pro
Sık video çekip instagram storiese atıyorsan IPhone dan şaşma.Video ile işim olmaz bataryası iyi olsun,performansı uzun vadede üzmesin diyorsan S10lite,P30 gibi cihazlara bakmanı tavsiye ederim.

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Sık video çekip instagram storiese atıyorsan IPhone dan şaşma.Video ile işim olmaz bataryası iyi olsun,performansı uzun vadede üzmesin diyorsan S10lite,P30 gibi cihazlara bakmanı tavsiye ederim.
önerileriniz için teşekkür ederim ancak huawei pek düşündüğüm bir telefon markası değil şu aralar google ile anlaşmazlılar yaşıyor diye biliyorum

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
önerileriniz için teşekkür ederim ancak huawei pek düşündüğüm bir telefon markası değil şu aralar google ile anlaşmazlılar yaşıyor diye biliyorum
P30 da google servisleri var.Bahsettiğiniz olay Mate 30 pro ve sonrası için geçerli.P30 un android lisansı olduğu için bir sorun olmaz.P30 a sıcak bakmıyorsan S10e,S10 gibi cihazlarada bakabilirsin.

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
İphone se 2020
Xiaomi mi 9T
Xiaomi redmi note 9pro
İçlerinde donanım , kamera ve malzeme kalitesi bakımından en iyisi iPhone SE 2020. 9T ve Note 9 Pro , SE kadar uzun ömürlü olmaz bunu bil. Çerçeveleri sorun etmem diyorsan SE alıp uzunca bir süre arkana bakma derim. Kendim de SE kullanıcısıyım sorun varsa sorabilirsin.

Huawei P30 da öyle bir sorun yok bakabilirsiniz. Çok güzel bir cihaz Huawei P30

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
İçlerinde donanım , kamera ve malzeme kalitesi bakımından en iyisi iPhone SE 2020. 9T ve Note 9 Pro , SE kadar uzun ömürlü olmaz bunu bil. Çerçeveleri sorun etmem diyorsan SE alıp uzunca bir süre arkana bakma derim. Kendim de SE kullanıcısıyım sorun varsa sorabilirsin.
64gb lık alırım sizdeki kaç gb ve verdiğiniz paraya değdimi

P30 da google servisleri var.Bahsettiğiniz olay Mate 30 pro ve sonrası için geçerli.P30 un android lisansı olduğu için bir sorun olmaz.P30 a sıcak bakmıyorsan S10e,S10 gibi cihazlarada bakabilirsin.
teşekkürler

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
64gb lık alırım sizdeki kaç gb ve verdiğiniz paraya değdimi

teşekkürler
64GB modeli benim cihazımda. Ben eski cihazımı satıp aldım üstüne para eklemedim ama hiç keşke almasaydım demedim. Kamerası olsun , performansı ve kompakt tasarımı beni cezbetti diyebilirim. Günlük kullanımda hiç bir eksisini görmedim. Batarya konusu da , oyun oynamazsam 5 buçuk saat civarında ekran süresi veriyor.

M.KerimG

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
64GB modeli benim cihazımda. Ben eski cihazımı satıp aldım üstüne para eklemedim ama hiç keşke almasaydım demedim. Kamerası olsun , performansı ve kompakt tasarımı beni cezbetti diyebilirim. Günlük kullanımda hiç bir eksisini görmedim. Batarya konusu da , oyun oynamazsam 5 buçuk saat civarında ekran süresi veriyor.
yanlış hatırlamıyorsam 1800mah 5 saat nasıl dayandırabiliyorsun be reis

MÜPTEZHELL

Asistan
Reaksiyon puanı
93
iphone se alınmaz nie derseniz normal fiyatı 2.500 tl vergilerle 5000 oluyor

Sıradan Kullanıcı

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
8,193
yanlış hatırlamıyorsam 1800mah 5 saat nasıl dayandırabiliyorsun be reis
Önceden de iPhone 8 kullanmıştım onda da 1821mah var o da 5 saat civarında veriyordu. Apple ve Huawei düşük kapasiteye rağmen yazılımı ve çok az güç tüketen donanımları sayesinde uzun süre gidiyor.

emrejan6363

Asistan
Reaksiyon puanı
105
2.el xs yada 0 xr alabilirsin.ben olsam 2.el xs alırım temşz 64gb