Telefon kablosundan internet hattı çekmek.

AZAZEL41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar merhaba konuyu doğru yere mi açtım bilmiyorum ancak sizin bilgilerinize ihtiyacım var :) internetimde kopmalar oldu ve ttnet ile görüştüm gelip hatlarımı kontrol ettiler dış kutulardaki kabloları değiştiler sorun düzeldi , ancak bana şöyle bi bilgi verdiler ; dairemde yaptıkları ölçümde 6-7mbit hız aldılar aşağıdaki telekomdan gelen kutuda ise 20mbit e kadar hız almışlar. Binanın kendi kutusunda sıkıntı olduğunu hattı direk telekomun telefon kutusundan çekersem daha iyi olacağını söylediler ve bizim dairenin kablolarını dışarıda bıraktı benim için , camdan bi kablo sarkıtıp direk kutuda ayırdığı kabloya bağlarsam daha iyi olacağını söylediler , ancak şöyle bi sorun var evde telefon kullanmıyoruz aşağıdaki kutudan hattı direk modeme çekeceğim kullandığım kablo bildiğimiz telefon kablosu gri ince olanlardan , bağlantıda kopma kesinlikle yaşamamam gerekli açıkcası farklı bi sorun çıkar mı korkuyorum o yuzden bi size sormak istedim :blushing: teşekkür ederim.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Cat6 kablo kullanmanı öneririm. Daha sağlıklı ve daha sağlam olacaktır.

AZAZEL41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kablo bağlantılarını tam bilmiyorum o pense aleti de yok , ben evdeki telefon prizine taktığım telefon kablosunu çıkarıp ucunu kesip aşağıdaki kutuya takmayı düşünüyordum da tahminimce basit bir işlem bu o yüzden gözümde büyütmedim , sizlere danışmak istedim bu öneriniz gibi faydalı şeyler duyarım belki diye teşekkür ederim.

Lazzz

Rektör
Reaksiyon puanı
3,278
Pek sağlıklı olacağını sanmam. Cat6 kablo şunun bir ucuna Jack taktir elektrikçi de bir ucu açık olsun açık olan ucu kuruya başlarsın diğer ucu splintere başlarsın.

AZAZEL41

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
- - - Mesaj Güncellendi - - -

Tamamdır teşekkürler :)