Telefon için kredi

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhabalar abiler, kardesler.
Forumda yeni uyeyim, konuyu yanlis yere acmis olabilirim simdiden modlarimizdan ozur dilerim.
Fakat bulamadim doğru yeri.

Konuma gelecek olursam
Cok coook sacma gelebilir, bu sene universiteye gectim cok sukur.
Eski iphone 5s kullanicisiyim fakat 2 ay once çalındı telefonum.
Simdi elimde General mobile 4G var.
Uzun zamandir yeni telefon almak istiyordum fakat gerek fiyatlar,faturalar vs cesaret edemedim.
İçimde hep iphone 6 /6s veya S6 edge uktesi vardi.
Simdi cok arastirdim fakat işin icinden cikamadim.
Sizlerden ricam aranizda illaki bu olaylarla ugrasmis bilgili, yonlendirecek kisiler vardir.
Fiyatlar bu kadar ucmusken uygun bir bicimde nasil telefon alabilirim?
Kredi cekmek,tahahhut e girmek.
Hangisi daha iyidir?
Tesekkur ederim okudugunuz icin..

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Bekle bir süre sonra telefonlara taksit geri gelecek o zaman taksitle al bence krediye bulaşma.

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Baktim o habere hocam, ama taksit miktari yeterli olmayacak gibi.
Yani en fazla 9-12 olur ki buda beni cok yorar.
Nasıl yapacağım bu işi bilmiyorum

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Eğer kredi çekersen faizle telefon ederinden fazlaya gelir o zaman da biraz kazık olur.

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bir ogrenci icin 12 ay sizce agir degil mi?
3000 bin TL den hesap edersek.

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
36 ay girsem ancak uyguna geliyor
Ama dediginiz gibi 3yil boyunca en dusuk 150 150 odemek adamı boğar

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Maalesef fazla. Hemde cok fazla
Fakat telefonla gun icinde cok haşir nesirim yani benide kaldırabilecek bir telefon cep yakıyor.
Gidipte 5s bile alabilirim ama yine ayni hesaba geliyor

pisiko_212

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Kardeş daha önce kredi işine girdin mi bilmiyorum ama ben kesinlikle bir telefon için kredi işine girmezdim.Banka bu sonuçta.Başına bir olay gelir ödeyemezsen banka sana çöker.10 bin lira borcu olan arkadaşıma yakalama kararı çıkarıldı ve arkadaşım bir kaç ay orada burada saklanmak zorunda kaldı.10 bin lirayı ödedi ancak dosya kapatma masrafı olan 300 liraya 2 aydır para bulamadı.2600 lira da başka yerden icralı.Hesapları falan hep blokeli.Sigortalı işte çalışamıyor.Daha bunun gibi 4-5 tane daha arkadaşım var,hepsi mağdur kredi olayından.

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Evet hocam bende aynı anlattiklarinizdan dolayi kredi işine sicak bakmiyorum düşük bir ihtimaldi

garmel.373

Asistan
Reaksiyon puanı
120
almak istediğin telefonu ve satın alacağın parayı tam netleştir. doğru hatırlıyorsam 3.000 ytl çekersen 24 aylık süre sonunda toplam 3.600-3.900 ytl, 2.500 ytl ise 3.000 ytl gibi sana dönüşü olur. (bankaya göre değişir. halk-ziraat genelde uygundur. ama birde yeni açılan bankalar müşteri kapmak için düşük kredi verirler) vodafone ve türktelekoma sor fiyatları taksitle kaça olur diye. yada internetten bak. özellikle vodafone daha iyi derim. kısacası telefon operatörleri zati bankanın faizini senden alıyorlar. ha banka ha operatör İKİSİDE AYNI HESAP. yalnız biraz konuşma ücretin (kampanyasına göre değişir) beleşe gelebiliyor.

pisiko_212

Asistan
Reaksiyon puanı
62
Hattın yanına almayı deneyebilirsiniz ancak ödeme zamanı geçer geçmez hattınız aramalara kapatılır.Bir arkadaşım aylık 190 lira iphone 6 plus ödüyordu.15 gün kadar ödeyemediği bir zaman oldu.Kimseyi arayamadı çocuk 15 gün.
Ttnet aboneliğiniz varsa oradan da deneyebilirsiniz.
Ayrıca ben hala telefonu kredi kartına bilmem kaç taksit yapan yerler görüyorum.Bunlar da denenebilir.
Ama şöyle bir olayda var.Sonuçta iphone gibi bir telefon almak istiyorsunuz.Ödeyemeyecek olduğunuz zaman telefon da temiz kalırsa satarsınız.Biliyorsunuz ikinci elleri bile iyi para ediyor bu meretin.Borcunuzu çok rahatlıkla ödersiniz iphone ile.İşte yukarda bahsettiğim aylık 190 lira veren arkadaş borcu ödeyemediği için sattı ve kurtuldu :)))))))

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
almak istediğin telefonu ve satın alacağın parayı tam netleştir. doğru hatırlıyorsam 3.000 ytl çekersen 24 aylık süre sonunda toplam 3.600-3.900 ytl, 2.500 ytl ise 3.000 ytl gibi sana dönüşü olur. (bankaya göre değişir. halk-ziraat genelde uygundur. ama birde yeni açılan bankalar müşteri kapmak için düşük kredi verirler) vodafone ve türktelekoma sor fiyatları taksitle kaça olur diye. yada internetten bak. özellikle vodafone daha iyi derim. kısacası telefon operatörleri zati bankanın faizini senden alıyorlar. ha banka ha operatör İKİSİDE AYNI HESAP. yalnız biraz konuşma ücretin (kampanyasına göre değişir) beleşe gelebiliyor.
Aynen hocam ikiside hemen hemen aynı olay.
Uzun vadeli bir yükün altına girecegin icin tercihimi iPhone dan yana kullanmak istiyorum.
Telefonu öderken elimde hic yoktan hemen değer kaybetmesin.

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hattın yanına almayı deneyebilirsiniz ancak ödeme zamanı geçer geçmez hattınız aramalara kapatılır.Bir arkadaşım aylık 190 lira iphone 6 plus ödüyordu.15 gün kadar ödeyemediği bir zaman oldu.Kimseyi arayamadı çocuk 15 gün.
Ttnet aboneliğiniz varsa oradan da deneyebilirsiniz.
Ayrıca ben hala telefonu kredi kartına bilmem kaç taksit yapan yerler görüyorum.Bunlar da denenebilir.
Ama şöyle bir olayda var.Sonuçta iphone gibi bir telefon almak istiyorsunuz.Ödeyemeyecek olduğunuz zaman telefon da temiz kalırsa satarsınız.Biliyorsunuz ikinci elleri bile iyi para ediyor bu meretin.Borcunuzu çok rahatlıkla ödersiniz iphone ile.İşte yukarda bahsettiğim aylık 190 lira veren arkadaş borcu ödeyemediği için sattı ve kurtuldu :)))))))
İç sesim gibi oldu yazdığınız :)
Hattin yaninda alma olayi nedir tam anlayamadim biraz daha acar misiniz?

pisiko_212

Asistan
Reaksiyon puanı
62
aylık telefon hattınızın 30 lira faturanız var diyelim bunu zaten ödeyeceksiniz.
bir de bunun yanında aylık taksidini ödersiniz alacağınız telefonun.2 yıllık taahhüt istenir bu durumda.Bir yıllık var mı bilmiyorum ama genelde 2 yıllık.Ancak her tarifeye olmuyor sanırım zamanında 5 liralık bir tarifeye ek istemiştim çünkü tarifemden memnundum ve tarifemi değiştirmek istemiyordum,kullanmayacağım bir tarifeye de 30 lira vermek istemiyordum ancak olmaz demişlerdi.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Merhabalar abiler, kardesler.
Forumda yeni uyeyim, konuyu yanlis yere acmis olabilirim simdiden modlarimizdan ozur dilerim.
Fakat bulamadim doğru yeri.

Konuma gelecek olursam
Cok coook sacma gelebilir, bu sene universiteye gectim cok sukur.
Eski iphone 5s kullanicisiyim fakat 2 ay once çalındı telefonum.
Simdi elimde General mobile 4G var.
Uzun zamandir yeni telefon almak istiyordum fakat gerek fiyatlar,faturalar vs cesaret edemedim.
İçimde hep iphone 6 /6s veya S6 edge uktesi vardi.
Simdi cok arastirdim fakat işin icinden cikamadim.
Sizlerden ricam aranizda illaki bu olaylarla ugrasmis bilgili, yonlendirecek kisiler vardir.
Fiyatlar bu kadar ucmusken uygun bir bicimde nasil telefon alabilirim?
Kredi cekmek,tahahhut e girmek.
Hangisi daha iyidir?
Tesekkur ederim okudugunuz icin..
telefonlara taksit gelecek geri az sabret öyle al bu işe hiç girme...

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Her türlü iphone 7 yi bekleyecegim hocam
Ancak o zaman 6 s in fiyatlari duser biraz.
O zamana kadarda taksit uygulamasi geri gelir sanırım.
Tabi beni etkileyen kisim taksit sayısı.
9-12 olacaksa pek bir isime yaramayacak..

*Galadriel*

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hem konuyu guncellemis olayim hemde bir soru daha sorayim.

Mesela simdi ben Vodafone kullanıyorum
Taahhütle telefon almak icin Turk Telekom a geciyorum.
Boyle bir imkan var mi?
Yani gecer gecmez hem yeni hat hemde telefon alinabiliyor mu?
Teşekkür ettim..

FOM

Profesör
Reaksiyon puanı
1,264
Hem konuyu guncellemis olayim hemde bir soru daha sorayim.

Mesela simdi ben Vodafone kullanıyorum
Taahhütle telefon almak icin Turk Telekom a geciyorum.
Boyle bir imkan var mi?
Yani gecer gecmez hem yeni hat hemde telefon alinabiliyor mu?
Teşekkür ettim..

Aslında bayii istedikten sonra verir ama artık puanla sisteminde operatörler o yüzden ilk geçişde vermezler bir süre fatura ödemelerinizi izleyip size bir puan veriyorlar ve telefonların belli puanları oluyor kendi puanınza göre telefon alabiliyorsunuz.