Telefon hastalığı

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan Rint
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Merhaba SDN okurları,

Teknoloji çağına ayak basmakla birlikte telefon hastalığı diye nitelendirdiğim bir hastalık türü ortaya çıktı "bence" hangimiz elimizde bulunan telefonları 1 haftalığına da olsa bir köşeye kaldırabiliriz.

- Ama ihtiyaç!

+ Hayır ihtiyaç değil.

Diye bir cevap duysaydınız sizin o kişiye cevabınız ne olurdu?

Peki gerekli gereksiz özellikleri almak için veya sıf diğer insanlardan kendimizi farklı kılmak için harcadığımız paraların nedir? Nasıl bir anlam çıkarmak gerekiyor sizce?

Bahsettiğim şununla karşılaştırılmasın lütfen, evet akıllı telefonlar bir artı kattı hayatımıza bu tartışmasız kabul edilebilir ancak aldıkları?

Sizinle aşağıdaki fotoğraflara biraz göz atalım.

9295d-akilli-telefon-bagimliligi.jpg

bagimlisi-misiniz--cep-telefonu-bagimlilik-1369900.jpg

1phoneaddiction_2249742b.jpg

akilli_telefon_bagimliligi.jpg

Toplumsal sorunların doğması en büyük eksisidir. Yaşanılan anların anlamına varamamak, bulunduğumuz ortamı "sosyal medya" tercih etmek ki orada olan arkadaşlarımızın yanında bunu yapmak.

Merak ediyorum siz bu konuda neler düşünüyorsunuz.

Kendimi eleştirmem gerekirse, evet bende bunun farkına varmadan önce böyle davranıyordum. Dünya ellerimin altında gibi hissediyordum ve başka bir şeye ihtiyaç durmuyordum. Bunun üzerine düşünmeye başlayınca anladım ve şuan istediğim an telefonumu elimden bırakıyorum ve en güzeli anı yaşıyorum... Peki siz?

İyi forumlar.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Sadece kullanmanin yaninda telefon değiştirme hastalığımız da var bu konuyu es geçmemek gerekiyor, güzel bir yazı olmuş maalesef çözümü fazla yok daha fazla sosyal ortamlarda yer almaya çalışmak herhalde en iyi çözüm olur.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
@MasterFather Sizin yorumlarınız Albert Einsteinden daha değerli olurdu açıkçası :)

MasterFather

Profesör
Reaksiyon puanı
59
@MasterFather Sizin yorumlarınız Albert Einsteinden daha değerli olurdu açıkçası :)

bir çok sebebi var.en belirgini bence.sürekli insanlara mutluluğu parayla satın alınabilecek bir şey olarak gösteriliyor.

o yüzden insanlar mutluluğu filan internet te arıyorlar.sosyal statü yönüde var.en yeni telefonu alınca.kendini toplum nazarında yükselmiş hissediyor.tabi bunlarda tv ,flim vb. olsun sürekli insanların bilinç altına işleniyor.

aslında bunlar git gide yanlızlaşan bir toplum olduğumuzun göstergesi.yanlızlaştıkça daha fazla telefonlara teknolojiye sarılıyoruz.

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
bir çok sebebi var.en belirgini bence.sürekli insanlara mutluluğu parayla satın alınabilecek bir şey olarak gösteriliyor.

o yüzden insanlar mutluluğu filan internet te arıyorlar.sosyal statü yönüde var.en yeni telefonu alınca.kendini toplum nazarında yükselmiş hissediyor.tabi bunlarda tv ,flim vb. olsun sürekli insanların bilinç altına işleniyor.

aslında bunlar git gide yanlızlaşan bir toplum olduğumuzun göstergesi.yanlızlaştıkça daha fazla telefonlara teknolojiye sarılıyoruz.

Size katılıyorum, yapılan reklam ve diğer iletişim kanallarının art niyetli "Subliminal" mesajlar verilmektedir. Değerli yorumunuz için teşekkürler...

sysrq

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sizlerin dusuncelerinize katildigimi belirtmek isterim..

kmurat

Dekan
Reaksiyon puanı
3,967
Dün misafirlerim vardı. sene de bir görüşebildiğim kişiler. Aralarında iki kişi genelde mesajlaştılar yada internette dolaştılar. Eskiden de televizyon hastalığı vardı. Eskiden çok dizi v.s izleyenlerin artık bu tür şeylerden midesi bulanıyor. Eskiden izlemeyenler, artık dizi bağımlısı olmuşlar. Diziler hep birbirlerine benziyorlar. Hikâye aşağı yukarı aynı. Rol oynayanlarda, yine aşağı yukarı aynı.

Bir gün hekesin midesi bulanacak ve telefon yerine başka bir tüketim ürününe kendilerini kaptıracaklar. Buna Tüketim hastalığı deniyor sanıyorum.

İnsanlar her sevdikleri şeyden mideleri bulanana kadar yararlanmak isterler. Sonra bıkarlar. Bir refah toplumu olmak üzereyiz ve bununla henüz başa çıkamadık. Çok yiyoruz ve çok tüketiyoruz. Şimdilik her şeyden en çok sahip olmak istiyoruz. Bu geçiş dönemini atlatıp, yeni ortama uyum sağlamayı başardığımızda, her şeyin çok olanı yerine kaliteli olanını seçmeye başlayacağız.

Bir kısmımız şimdiden kaliteli tüketime özen göstermeye başlamışlar. Ancak sonuç olarak tüketiciler. Tüketim toplumu olmak böyle bir şey. İmkanınız olduğu sürece, hiç bir şeye hayır diyemiyorsunuz. Ne zaman bir şeyden bıkarsanız, o zaman "o" şeyi bırakabiliyorsunuz.

Bir şeyin yanlış olduğunu fark edebilmek, doğruya giden ilk adım. Yanlışlarını fark eden bireyler çoğaldıkça, toplumsal sağlığımızda artacaktır mutlaka. Şimdilik ise (özellikle) 15-16 yaş grubu ile iletişime geçebilmek için, yanlarında otururken bile mesaj atmak gerekecek.

dudeperfeck94

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle çok güzel bi konuyu değinmişsiniz güzel de yorum yapan arkadaşlar var iyi noktalara değişmişler,bende hep bu durumdan yakınırdım insanları teknoloji yönetmemeli biz onları yönetmeliyiz ve teknolojiyi bilinçli kullanmalıyız ki ozaman teknolojiden yararlanırız saygılar.

farukarslan

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Çok haklı ve bir o kadar da üzerinde düşünülmesi gereken bir konu. Maalesef toplu taşıma araçlarında her çocuk ve Genç sürekli telefonla meşgul (!) Kapının önünde çocuklar birarada tabletle oynuyor. Saklambaç veya yakantop değil. Eski günlerimi hatırladıkça üzülüyorum bu nesile.
Herkesin teknolojiyi yerinde ve bilinçli kullanmasıyla bu sorunun önüne geçilebilir.

nailasmu

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Bü öyle bir vaka ki, artık önü kesilemez, 6 yaşında çocuğuna Iphone alan insanlar yaşadığı sürece, onun cocuğunda var benimkinde daha iyisi olmalı düşünenler yaşadığı sürece bunun sonu olmaz.

Ve sosyal site kullanıcılarının büyük kısmı görmemişlik vakası yaşıyor, telefonla oyun oynanır, fotoraf çekilir, mesaj falan bunlar normal. Her anını internetde paylaşmağı kendine borç bilen şu "ırk" yok olmazsa hep böyle devam ederiz

Mali400

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Galaxy Ace Forever :thumbup: telefondan en çok yapdığım şey film,dizi ve haber okumak,bırakın herkes uğraşsın telefonla yada başka şeylerle bir daha mı gelicez dünyaya...

Rint

Profesör
Reaksiyon puanı
360
Düşündüğümden de güzel yorumlar gelmiş konuya, açıkçası her bireyin özgürlüğü olduğu kadar sorumluluğu bu konu... Yetişkin insanlar olarak bu konuyu paylaşıp bilinçlenmek en doğrusu diye düşünüyorum ve geçmişte kalan güzel adetleri de canlandırmak güzel olacaktır ki bizzat yılbaşında kendimin fotoğrafladığı kareleri bastırıp yılbaşı tebrik kartı olarak sevdiklerime gönderdim. İnanın her adresini sorduğum arkadaş önce mail adresini söyledi, posta adreslerini istediğimi belirttiğimde ise şaşırdılar ve tabi mutluda oldular en az benim kadar...

Reaksiyon puanı
16,128
kısaca kafanı eğme telini yüksekte göz hizanda tut diyor doktorlar birde arada sırada telini,tabletini evde unut tableti unuttum gitti telde radyo,mp3 player sadece gt-s5360 ancak buna uygun tamam.

nikimaus

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Teknoloji forumunda böyle bi konu açmak oldukça cesurca olmuş.
Açıkçası telefon her anlamda işimi kolaylaştırıyor benim.
Ama sizin gibi kenara bırakıp, başka şeylerle uğraşabiliyorum da tabii.
Bu gün yemek yapmanın, kitap okumanın, sinema keyfinin, 101, batak oynamanın, arkadaşlarımla kahve içerken dedikodu yapmanın zevkini hiç bir telefon yaşatmıyor.
Birazcık koşullarla alakalı olduğunu düşünüyorum. Zaman değişti, herkes ailesinden uzakta. Ve iletişim anlamında oldukça yararlı bi icat.