Serhadcicekli
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 29
Ben telefonu gece 1 gibi şarja taktım ve saat 6 buçuk gibi şarjdan çıkardım. Batarya li-po ydu ve hızlı şarjdaydı(30 W). Pile birşey olmuş mudur?
evet ama 99'a düştüğünde ne olacak?Şarj %100 olduğu anda elektrik akımı kesiliyor ve enerji alış-verişi durmuş oluyor yani sıkıntı olmaz..
Hocan doğrudur.Yıllardır her gece telefonumu şarjda bırakırım. Hiç sorun yaşamadım. Şarjdayken 99a da düşmüyor hiç rastlamadım. Bir şeyler yapıyor kendi halinde![]()
Aynısını 1.5 yıldır bende yapıyorum.Olabilir ancak dediğim gibi yıllardır gece şarjda bırakırım hiç sorun yaşamadım samsung tarafında.
Cihazı sürekli 4-5 saat fazla şarj etmek batarya şişmesi dışında bir olumsuzluk ortaya çıkarmaz.Bu bir kez olduysa bir şey olmaz.Ben telefonu gece 1 gibi şarja taktım ve saat 6 buçuk gibi şarjdan çıkardım. Batarya li-po ydu ve hızlı şarjdaydı(30 W). Pile birşey olmuş mudur?
Yüzde 10 ile 20 arasında şarja takıp yüzde yüz olduğunda çıkarmak en doğrusu.Yüzde 15 te cihazı şarj edebilirsin.Teşekkürler peki şarjı 100 olana kadar bekleyip şarj 15 civarlarında takmak zararlı mıdır
Teşekkür ederim bilginiz içinYüzde 10 ile 20 arasında şarja takıp yüzde yüz olduğunda çıkarmak en doğrusu.Yüzde 15 te cihazı şarj edebilirsin.