Telefon Bozuldu

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar telefonun Samsung galaxy s2 ROM attıktan 1 hafta sonra ekrana ünlem işareti geldi hiçbirşey yapamıyorum bu siteye yeni kayıt oldum

Ekli dosyalar

• IMG_20160917_231420.jpg
    IMG_20160917_231420.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 354

utkuversus

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
13,247
Hafiza cipi gittiyse sela okunacak. Niye rom yuklenirki bi teledona...

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yeni romu gelmişti android sürümü normalde 2.3 tu ROM atinca 4.1 oldu onun için ROM attim

_FAUST_

Dekan
Reaksiyon puanı
1,612
Önce root atsaydın.Bu arada neden resim görünmüyor?Geçmiş olsun.:(

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Zaten ilk basta root attim resim görünmüyor galiba simdi atacam

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Resim paylaştım

Ekli dosyalar

• IMG_20160917_231420.jpg
    IMG_20160917_231420.jpg
    1.9 MB · Görüntüleme: 556

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lütfen bir fikri olan söylesin

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Odin ile stok rom yükle, düzelir.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
RecoveryMod a girebiliyorsa hafıza kartına eski rom dosyasını at eski romu tekrar flashla, hiçbir müdahale yapıamıyorsan @CiiixXx in dediği gibi Odin ile stock romu flashlamayı dene

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Abi telefonda hiçbirşeye giremiyorum download modunada giremiyorum öyle kalmış ekran

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok ama bildiğim kadarıyla odine bağlamak için download moduna girmem gerekmiyormu

emrewashere

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Odin'e bağlanmak için Download moda almanız gerek cihazı. ayrıca konu hakkında bilgisi olmayanlar yorum yapmasın lütfen.

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Çok rom attım fakat samsung kullanmadım, yukarıda arkadaşın dediği gibi depolama çipine zarar gelmiş olabilir veya android kök dizinini komple yok etmiş olabilirsin

rawkid

Dekan
Reaksiyon puanı
1,317
Bunca muhabbete rağmen arkadaşa gram yardım edilmemiş. Gerçekten bilgisi olmayanlar mesaj yazmasa daha iyi olacak.

Herneyse cihazı download moduna almak için ses kısma + home + power tuşuna basılı tutman lazım. Tabi bundan önce bataryayı söküp 10 saniye bekle. Sonra bu işlemi yap.

Cihazı download moduna aldıktan sonra odin'e bağla. Cihaz için resmi olarak çıkmış romu kur. Bunun anlatımı şurada var. Tek değişen indireceğin rom dosyası. S2 için şuradan stock rom indirebilirsin. Ayrıca aşağı indiğinde güncel odin sürümü vs var. Ancak hızlı şekilde indirmek için üye olman lazım sanırım. Diğer sitelerdeki romlar güvenilir mi değil mi bilmediğim için link veremiyorum ama oradan da bulabilirsin.

Zaten gerisi sdn makalesinde anlatıldığı gibi. Odin ile halledeceksin.

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Fakat download moduna alamıyorum dediğiniz tuş takviyelerini yaptım ama yine aynı ekran geliyor

BarKoda1010

Profesör
Reaksiyon puanı
353
Bunca muhabbete rağmen arkadaşa gram yardım edilmemiş. Gerçekten bilgisi olmayanlar mesaj yazmasa daha iyi olacak.

Herneyse cihazı download moduna almak için ses kısma + home + power tuşuna basılı tutman lazım. Tabi bundan önce bataryayı söküp 10 saniye bekle. Sonra bu işlemi yap.

Cihazı download moduna aldıktan sonra odin'e bağla. Cihaz için resmi olarak çıkmış romu kur. Bunun anlatımı şurada var. Tek değişen indireceğin rom dosyası. S2 için şuradan stock rom indirebilirsin. Ayrıca aşağı indiğinde güncel odin sürümü vs var. Ancak hızlı şekilde indirmek için üye olman lazım sanırım. Diğer sitelerdeki romlar güvenilir mi değil mi bilmediğim için link veremiyorum ama oradan da bulabilirsin.

Sen mevzuyu anlamamışsın bro, bizim konu hakkında bilgimiz yok fakat konuyu anladık çözüm ve ihtimaller üzerinde konuşuyoruz sen bodozlama daldın :tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy::tearsofjoy: Sorunu bulmak çözmenin yarısıdır demiş atalarımız, bence önce sorunu bulmayı dene çözümü herkes biliyor zaten çözümün ne olduğunu :tearsofjoy:

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27

Biz ne dedik ? :D :D

Şaka bi yana da, ''rom attım, 1 hafta sonra bozuldu'' dediği için biliyor zannetim ben. Yoksa detaylı anlatırdım yani :D

İnşallah bu yöntemle çözülür problem. Daha farklı problemler varsa, brick veya full brick gibi power butonu işlemiyorsa jig lazım riff box lazım...

Sedat13

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Dediğiniz şeyler ne anlama geliyor

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Brick, soft brick vb gibi terimler, cihazın kullanılamaz hale geldiğini bir kç ufak işlemle düzeltilebileceği anlamına, Full brick, hard brick vb terimler ciddi bir sorun olduğunu , cihaza uzman kişilerin müdahele etmesi gerektiğini anlamına geliyor diyebiliriz.

Jig, mesela power butonu çalışmadığı için cihazı download moduna alamayanlar, jig ile download moduna gecip orjinal rom yükleyerek cihazı eski haline getiriyorlar. jig usb girişine takılan basit bir dirençten ibaret. Evde kendin bile yapabilirsin aslında.

jtag tamir cihazının, riff box veya samsung box gibi terimler ise kullanılan yazılımların isimleri. Seni beni aşar :D

CiiixXx

Profesör
Reaksiyon puanı
27
Yazı ile anlatmak zor. Şuna bir bakın