• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Telefon Alırken En Önemli Özellik

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Selam forum üyeleri,

Size bir sorum var. Bir telefon alcak olsanız en gerekli kriter nedir. Kamera, Ekran, İşlemci, Batarya, Oyun Performansı vb. Cevaplarınız benim için değerli, benim için çok önemli bir kişi için alacağım ona sormak sürprizi bozacak. Görüşlerinizi bekliyorum.

_Zaur_

Rektör
Reaksiyon puanı
23,589
Bana göre
Parmak izi gereksiz
Kamera bir adet önde bir adet arkada
Batarya mümkünse 4000 üzeri
Ekran kasa oranı. Kasa ince
ekran çentiksiz düz kamera ekranın içinde olmasın.
Kulaklık sesinin yüksek olması iyi
Radyonun olması iyi

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
D
Bana göre
Parmak izi gereksiz
Kamera bir adet önde bir adet arkada
Batarya mümkünse 4000 üzeri
Ekran kasa oranı. Kasa ince
ekran çentiksiz düz kamera ekranın içinde olmasın.
Kulaklık sesinin yüksek olması iyi
Radyonun olması iyi
daha fazla görüşe göre düşüneceğim. Teşekkürler.

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
ben çerçeveye ve yüz tanıma algısına bakarım ne kadar iyi diye bir de pil tabi

Tttunahan

Profesör
Reaksiyon puanı
3,014
Tasarım ekran batarya ve hoparlör

BJKolik

Dekan
Reaksiyon puanı
6,756
Akıllı cep telefonda büyük ekran ve batarya performansı önemlidir bence.

Görkem Say

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
25,594
Kullanılan arayüzün performansı, batarya, hızlı şarj, kasa kalitesi, ekran kalitesi ve ekran-kasa oranı.

Kaansenn34

Doçent
Reaksiyon puanı
680
Selam forum üyeleri,

Size bir sorum var. Bir telefon alcak olsanız en gerekli kriter nedir. Kamera, Ekran, İşlemci, Batarya, Oyun Performansı vb. Cevaplarınız benim için değerli, benim için çok önemli bir kişi için alacağım ona sormak sürprizi bozacak. Görüşlerinizi bekliyorum.
Aslında her parça birbirinden önemli özellik taşımakta. Bu yüzden hangisi daha önemli demek yerine hangi cihaz fiyatına göre en iyi parçaları ve en iyi yazılımı içeriyor diye sormak daha önemli bana göre.

Erenist2020

Dekan
Reaksiyon puanı
7,299
Selam forum üyeleri,

Tasarım,ekran,arka kamera,batarya

Oyun Dunyası

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Selam forum üyeleri,

Performans, Batarya, Kamera ve Ekran

RoketLiSaVasTReni

Profesör
Reaksiyon puanı
2,549
İlk ekrana bakarım amoled veya oled değilse direk elenir.
Sonra batarya gelir günü çıkarmakta sınırda olsa bile elenir.
Sonra kulaklığa verdiği ses kalitesine bakarım.
Sonraki adımda işlemcisinin ısınmadan çalışması çok önemli.
Kamera çok mühim değil fazla fotoğraf veya video çekmem segmentine göre ortalamada olması yeterli olur.
Asla apple almadım ve almayacağım için telefon seçmem kolay oluyor.
Son olarak garanti ve servis desteği durumu bu benim için çok önemli çünkü asus cihazım için hala uğraşıyorum ki önümde daha aylar var dava sonucu için bir modeli beğensem de güvenilir yer satmıyorsa almam yada servis ağı yaygın değilse.
Sonrası gereksiz teferruat benim için işte suya dayanıklılıkmış yok tasarım plastikmiş pop up kameraymış bunlar çok mühim değil.

Drogba39

Profesör
Reaksiyon puanı
381
Bence hediye olarak bi telefon alma. Yada ona bir şekilde sor hangi telefon markalarını sevdiğini, neye önem verdiğini. Çünkü telefon ihtiyacı kişiden kişiye göre değişir, bazıları oyun oynar; işlemci ve bataryaya önem verir, bazıları sadece sosyal medyada gezer; batarya yeterlidir der, bazıları dizi film izler; ekran boyutu ve kalitesi çok önemlidir der. Bir de marka olayı var, bazı kişiler Çinli markalara pek sıcak bakmaz, Samsung ve Apple dışında bi şey kullanmaz. Bir de arayüz olayından dolayı sevmediği veya sevdiği markalar olabilir. En son olarak da bütçe konusu; o kişi bi telefona 3 bin TL'den fazla para vermeyi gereksiz de buluyor olabilir, sen ona 7-8 bin TL'lik bi telefon alırsan paran boşa gider. Veya almışken iyisinden bi model alayım diye düşünüyor da olabilir, sen ona 2-3 bin TL'lik orta segment telefon alırsan çok da memnun etmez açıkcası

yika38

Asistan
Reaksiyon puanı
136
  • Kamerası fotoğraf ve video konusunda iyi performans vermeli. Videoda 1080p'de 60 FPS kaydedebilmeli.
  • Ekran olarak AMOLED olması taraftarıyım.
  • İşlemcisi güçlü olmalı. PUBG gibi oyunları yüksek ayarlarda kasmadan oynatabilmeli ve çok ısınmamalı.
  • Batarya en az 1,5-2 gün dayanmalı.
  • IP sertifikası ve NFC olursa çok daha güzel olur ama şart değil.

(Evo)lution

Dekan
Reaksiyon puanı
5,639
Selam forum üyeleri,

Ekranı amoled olmalı
Kamerasında geniş açısı olması ve kamerasının çok iyi olması
Performanslı ve akıcı olması
Bataryasının 1 günü çıkarması
Ekran kasa oranının yüksek ve büyük çentik olmaması

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Selam forum üyeleri,

Benim icin ekranın amoled olması gerek cunku ekrandan parmak izini tercih ediyorum
Kullanici arayuzu de cok önemli özellikle ikonlar cekmece ve kilit ekrani benim olmazsa olmazımdır bu yüzden MIUI ve Oxygen OS benim favori arayuzlerimdir
Yazılım cok önemlidir telefonumun güncel olmasını cok istiyorum
Tasarım ve ekran kasa oranı ise daha önemlidir en basitinden alt cercevenin kalın olması en cok gıcığıma giden noktalardan biridir
Batarya en önemlisidir cunku ben diyaliz hastası gibi yanımda şarj aleti veya powerbank ile dolasmaktan nefret ederim
Kamera ise benim icin az önemlidir cunku ben foto ve video manyagi biri degilim ama kamera da iyi cekmeli tost makinesi gibi cekmemeli
Gelelim en ama en önemli 2 noktaya hızlı şarj ve type-c girisi bu ikisi benim olmazsa olmazımdır type-c girisi olmayan telefona telefon demem
Ses manyağı degilim mono hoparlor veya stereo fark etmez benim icin ama video izlerken ses kalitesine önem veririm

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
USB Type-C girişi
En az 4GB RAM
En az 64GB ROM (Hafıza)
Hızlı Şarj

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
Ben önem sırası.
Ekran kalitesi. ( Amoled olması )
Batarya kapasitesi ( En az 4000 )
Şarj Hızı ( En az 18-20W )
Arka kamera performansı ( Selfi kamerası önemsiz )
Daha sonra işlemci performansı geliyor. Burada kimse telefon ila ülkeyi kurtarmıyor. Orta halli bir Snapdragon işlemcinin günlük kullanımda ( Oyun oynamayanlar için ) hiçbir fark oluşturmayacağını düşünüyorum. Snapdragon 712-730-730G tarzı işlemciler bile yeterli olacaktır.

_Zaur_

Rektör
Reaksiyon puanı
23,589
Bilgisayarda oyun oynayanlara çocuk gözüyle bakan kesim varya kendileri nedense oyun oynayacam diye en güçlü telefonlara tonlarca para harcıyorlar ya içimden diyorum iyi kazıkladılar herifi :D

tahareno

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Teşekkürler,

Hala yorumlarınızı bekliyorum.

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Şu anlık önceliklerim böyle:

1) İşlemci performansı/oyun performansı
2) Video performansı
3) Batarya
4) Arka kamera
5) Ekran (çoğunun aksine LCD tercih ediyorum ama LED panel de alıp avantajını kullanırım)

Diğer faktörler beni çok etkilemiyor.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Ben önem sırası.
Ekran kalitesi. ( Amoled olması )
Batarya kapasitesi ( En az 4000 )
Şarj Hızı ( En az 18-20W )
Arka kamera performansı ( Selfi kamerası önemsiz )
Daha sonra işlemci performansı geliyor. Burada kimse telefon ila ülkeyi kurtarmıyor. Orta halli bir Snapdragon işlemcinin günlük kullanımda ( Oyun oynamayanlar için ) hiçbir fark oluşturmayacağını düşünüyorum. Snapdragon 712-730-730G tarzı işlemciler bile yeterli olacaktır.
SD730 bana yetiyor ama SD855+ olsa tadından yenmezdi

OzkanK.

Rektör
Reaksiyon puanı
13,065
SD730 bana yetiyor ama SD855+ olsa tadından yenmezdi
Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı. Normal bir kullanıcıya fazlasıyla yeter Snapdragon 730.
Ama SD855+ alayım dedimi en az 6 bin TL'den başlar. 2 katından fazla fiyat farkı.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Ne kadar ekmek o kadar köfte mantığı. Normal bir kullanıcıya fazlasıyla yeter Snapdragon 730.
Ama SD855+ alayım dedimi en az 6 bin TL'den başlar. 2 katından fazla fiyat farkı.
SD855+ OnePlus için demiştim 7T 3500 TL yani 6 bin'e çıkmaya gerek yok zaten bütçe sıkıntım olmasaydı 7T alırdım garantiyi çok sallamıyorum bile ama dediğim gibi SD730 benim işimi fazlası ile görüyor zaten oyun oynayan biri değilim oyun oynarsam da bilgisayardan veya PS4'ten oynarım telefonda oyun oynamak bana çocuksu geliyor
Mesaj otomatik birleştirildi:

Şu anlık önceliklerim böyle:

1) İşlemci performansı/oyun performansı
2) Video performansı
3) Batarya
4) Arka kamera
5) Ekran (çoğunun aksine LCD tercih ediyorum ama LED panel de alıp avantajını kullanırım)

Diğer faktörler beni çok etkilemiyor.
Amoled her zaman daha iyidir ama Xiaomi bir ilke imza attı artık IPS panelde de ekrandan parmak izi okuyucusu var bakalım Redmi Note 9 Pro ekrandan parmak izi ile mi gelir bilmiyorum büyük ihtimal side-mounted şeklinde gelir yani yan taraftan ki bence yan taraftan daha iyi arkaya uzanmaktansa yandan tak diye okutursun en azından arka tasarım sadece kalır ortada parmak izi okuyucusu basit duruyor

Son düzenleme:

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Amoled her zaman daha iyidir ama Xiaomi bir ilke imza attı artık IPS panelde de ekrandan parmak izi okuyucusu var bakalım Redmi Note 9 Pro ekrandan parmak izi ile mi gelir bilmiyorum büyük ihtimal side-mounted şeklinde gelir yani yan taraftan ki bence yan taraftan daha iyi arkaya uzanmaktansa yandan tak diye okutursun en azından arka tasarım sadece kalır ortada parmak izi okuyucusu basit duruyor
Neredeyse her türlü daha iyi. Yanma konusu maalesef düzelmedi(ama gelişme elbette var) Ekran altı parmak izi sensörü bence gereksiz ama lcd’ye bunu koyma yolunu bulmaları çok ilginç.

Webhead

Dekan
Reaksiyon puanı
4,549
Neredeyse her türlü daha iyi. Yanma konusu maalesef düzelmedi(ama gelişme elbette var) Ekran altı parmak izi sensörü bence gereksiz ama lcd’ye bunu koyma yolunu bulmaları çok ilginç.
Yanma konusu Samsung'ta daha çok oluyor Xiaomi'de yanık konusuna denk gelmedim Çinliler yapıyor işte reis

Reaksiyon puanı
10,315
Biraz Mevlana güzellemesi yapsak kızmazsınız demi?

Bir telefona bakarım, bir sahibine...
Bir cüzdanına bakarım, bir cihazının fiyatına...
Arada bir uçurum gördüm mü, sorarım paşama:
İçtiğinden bize de var midur? :D