Tekrardan Merhaba

mehmet

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
47
Hayırlı cumalar Sdn yöneticileri,üyeleri ve misafir arkadaşlar;

Uzun zamandır forumumuzda yazmadığımdan dolayı bir cümle ile kendimi tanıtmak istiyorum.Görüyorum ki aramızda yeni arkadaşlar var.

Bendeniz Shiftdelete.net forumunun Din Kültürü ve Ahlak bilgisi Moderatörü MEHMET
Namı diğer;Forumun en tembel Moderatörü.
İnşallah ileriki günlerde tanışmadıklarımla daha teferruatla bir şekilde tanışırız.

Yıllık iznimi ayrılmıştım ve yakın bir zamanda izinden döndüm.
Elhamdülillah iznim güzel ve keyifli geçti.
Darısı gidemeyen arkadaşlarımın başına.

İzinden döndükten sonra gördüm ki forumumuz değişikliğe uğramış.
Hala yeni düzenimize tam manasıyla alışamadım.
İnşallah hakkımızda böylesi hayırlı olur diyelim.Hayırlı olsun.

Bu arada izinden geldikten sonra ne kadar forumumuzda yazmasam da yazılanları ve mesajları uzaktan takip ediyorum.Bir iki müdahaleden başka bir şey yapmadım.
Muzur arkadaşımıza yaptığı paylaşımlardan dolayı teşekkür ederek kendilerine saygılarımı sunuyorum.

Özellikle inançsız veya ateist arkadaşların açtıkları konular ise görüyorum ki;hep kilitlenmiş.Geçmişte olduğu
Onları anlamakta güçlük çekmiyorum.
Çünkü biz inananların varlığı kıyamete kadar süreceği gibi onların varlığı da sürecek.

Ama bir noktayı hiç anlamış değilim.

Şimdi olmayan bir ilahın olmayan emir ve yasaklarını,olmayan ceza ve mükafatlarını neden eleştiriyorsunuz?
Sizi göre ne ilah var,ne kural var,ne ceza ve mükafat var.
Ama görüyorum ki olmayan bir ilahın kitabını benden fazla okuyorsunuz.Benden daha fazla anlamak için gayret gösteriyorsunuz.
İnanmadığınız bir peygamberi benden fazla araştırıyorsunuz.
Ne için ve hangi amaca hizmet için bunu yapıyorsunuz?

Lütfen!Olmayan bir ilah araştırılır mı?
Olmayan bir ilahın kitabı araştırılır mı?
Olmayan bir ilahın elçisinin hal ve hareketleri araştırılır mı?

Amacınız bize yanlış olanları göstermekse biz sizden yanlışlarımızı öğrenmek istemiyoruz.

Bizim yanlışlarımızı öğrenebileceğimiz kurumlarımız,kitaplarımız,okullarım ve hocalarımız var.Biz dinimizle ilgili yanlışları ve doğruları oralardan öğrenebiliriz.

Ama,yok bir şey öğretmekten ziyade amacım ortalığı ve kafaları karıştırmak diyor iseniz;bundan sonra ben buna elimden geldiği kadar asla müsaade etmeyeceğim.

Altını çizerek söylüyorum.
ATEİST ARKADAŞLARIN AÇTIĞI ZİHİNLERİ BULANDIRACAK HER KONU,BÖLÜMÜMDEN UZAKLAŞTIRILARAK KİLİTLENECEKTİR.

Tabi bu arada gerçekten bir şeyleri merak eden ateist arkadaşlarda elbette olacaktır.Onlar da lütfen bana özel mesaj yoluyla ulaşarak her türlü suallerine cevap bulacaklardır.

Şimdi ateist arkadaşlar yine söylenecekler;
“Neden forumda değil de özel”diye?

Cevap veriyorum:Çünkü herkes benim kadar sabırlı olamayabiliyor.Karşılıkla hakaret mesajlarına kadar gidiliyor.Ve buda forumumuzun seviyesini düşürüyor.Bu olaylara geçmişte yaşananlar şahittir.Tecrübelerle ve yazılarla.

Kusura bakmayın,biraz sert ve katı bir giriş oldu.
Ama bunu yapmak zorundayım arkadaşlar.

Herkese saygı ve hürmetlerimi sunarak Cuma bayramınızı tebrik ediyorum

Saygılarımla
Mehmet

Muzurr

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Hoşgeldin sefa getirdin mehmet abi :)
Ben teşekkür ederim ne demek..Güzel paylaşımlarını tekrardan görmek isteriz...:clover:

olympuskiller

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Hayırlı cumalar tekrar hoşgeldiniz, görüşlerinize katılmamak elde değil umarım mesaj yerine ulaşır.

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Hoşgeldin Mehmet.

Mehmet dedi ki:

Müsade edersen bu "neden" sorusuna ben de bir cevap vereyim. Neden forumda değil de özelde? Çünkü niyeti gerçekten araştırmak olan bunu önemsemez. Eğer illa ki "özelde olmaz" diye diretiyorsa, bu onun kötü niyetlinin olduğunun, tek amacının zarar vermek olduğunun apaçık ıspatıdır. Örneğin amacının gerçekten fikir alılşverişi olduğunu, araştırmak niyetinde olduğunu söyleyen yalancı hacıcavcav'ı özele davet etmiş olmama rağmen dalga geçerek şöyle söylemişti: "yok yahu buradan yazışalım eğlenceli oluyor". Bu da onun ne pis ruhlu ve kötü niyetli olduğunun yeterli ıspatıdır.

Yeniden hoş geldin kardeşim, Allah sabrını arttırsın, sen sadece safını belli edebilirsin.

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Hoşgeldin Mehmet.

Alıntı:
Mehmet´isimli üyeden Alıntı

Müsade edersen bu "neden" sorusuna ben de bir cevap vereyim. Neden forumda değil de özelde? Çünkü niyeti gerçekten araştırmak olan bunu önemsemez. Eğer illa ki "özelde olmaz" diye diretiyorsa, bu onun kötü niyetlinin olduğunun, tek amacının zarar vermek olduğunun apaçık ıspatıdır. Örneğin amacının gerçekten fikir alılşverişi olduğunu, araştırmak niyetinde olduğunu söyleyen yalancı hacıcavcav'ı özele davet etmiş olmama rağmen dalga geçerek şöyle söylemişti: "yok yahu buradan yazışalım eğlenceli oluyor". Bu da onun ne pis ruhlu ve kötü niyetli olduğunun yeterli ıspatıdır.

Yeniden hoş geldin kardeşim, Allah sabrını arttırsın, sen sadece safını belli edebilirsin.
Utanmaz bir adamsın wesselam.Forumdan atılmış bir adam sana cevap veremiyor,bütün bunları biliyorsun.Kinini kusmaya devam ediyorsun.Gerçekler kalın gelmiş anlaşılan.Hacı herkesin huzurunda kimseden gizli saklı olmadan tartışmak istediği için öyle davrandı.Bu senin özelden görüşmene engel değil ki.İstiyorsan özeldende görüşürürsün.Ama maksıdın başka.

Şu an yanımda hacı...bu forumda adalet denen bir şey varsa hacıyı foruma alırsınız.

Son söz.Hoş geldin Mehmet Kardeş...

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Mars, beni hacının başka bir hesabı olmadığına inandırman imkansız. Adamın pisliği açık ve net; "ben şahıslardan değil Kur'andan konuşuyorum lütfen sen de Kur'andan konuş" diyerek pişkinlik yapan adam, ertesi mesajında "yok yahu buradan yazışalım herkes yazsın eğlenceli oluyor" diye dalga geçmişken, "hani kişilerin görüşlerinden değil de Kur'andan konuşuyorduk" sorusuna cevap veremeyip kaçmış bir adamın mı arkasından konuştuğumuzu düşünüyorsun?

Ateist bir İngilizce hocam vardı. Çok güzel söz söylemişti; "serbestlik ile serseriliği birbirine karıştırmayın". İşgüzarlık yapmayın arkadaşım, adalet ajitasyonunuz bizim için geçerli değil. Zira adalet, başkasıyla alay etmek, başkasına hakaret etmek demek değildir.

Özelden görüşmene engel yok demişsin, peki ey zalim kişi, adaletten anlamayan kişi, sen benim hacıcavcav'a veya farklı hesapla geldiği gollum kullanıcı hesabına kaç defa özel mesaj attığımı biliyor musun?

Ama adamın niyeti ve şahsiyeti pis olduğu için "ehehe herkes yazsın zevkli oluyor" tavrını takındı. Bu mudur "herkesin huzurunda tartışmak"? :) Üstelik senin "tartışmak" dediğin şey, akılsız şahısın bizim yazılarımızla alakasız Turan Dursun yazılarını buraya kopyalamasından başka bir şey değil. Lütfen Mars, bize masumu oynama, bizim cümlelerimizle bizi mi vuracağını düşünüyorsun? :)

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Mars, beni hacının başka bir hesabı olmadığına inandırman imkansız. Adamın pisliği açık ve net; "ben şahıslardan değil Kur'andan konuşuyorum lütfen sen de Kur'andan konuş" diyerek pişkinlik yapan adam, ertesi mesajında "yok yahu buradan yazışalım herkes yazsın eğlenceli oluyor" diye dalga geçmişken, "hani kişilerin görüşlerinden değil de Kur'andan konuşuyorduk" sorusuna cevap veremeyip kaçmış bir adamın mı arkasından konuştuğumuzu düşünüyorsun?

Ateist bir İngilizce hocam vardı. Çok güzel söz söylemişti; "serbestlik ile serseriliği birbirine karıştırmayın". İşgüzarlık yapmayın arkadaşım, adalet ajitasyonunuz bizim için geçerli değil. Zira adalet, başkasıyla alay etmek, başkasına hakaret etmek demek değildir.

Özelden görüşmene engel yok demişsin, peki ey zalim kişi, adaletten anlamayan kişi, sen benim hacıcavcav'a veya farklı hesapla geldiği gollum kullanıcı hesabına kaç defa özel mesaj attığımı biliyor musun?

Ama adamın niyeti ve şahsiyeti pis olduğu için "ehehe herkes yazsın zevkli oluyor" tavrını takındı. Bu mudur "herkesin huzurunda tartışmak"? :) Üstelik senin "tartışmak" dediğin şey, akılsız şahısın bizim yazılarımızla alakasız Turan Dursun yazılarını buraya kopyalamasından başka bir şey değil. Lütfen Mars, bize masumu oynama, bizim cümlelerimizle bizi mi vuracağını düşünüyorsun? :)

Burası özgür bir platform.Bir meselen varsa herkesin huzurunda tartışırsın.Konuyu takip eden seni yahut diğerini haklı görür.Bütün mesele budur.Özelden görüşmek isteyenin niyeti konuyu kapalı kapılar ardında halletmeye çalışmaktır.Hacı bunu istemiyor.Kamuoyu önünde şeffaf bir tartışma ortamı...Farzet ki yazılar Turan Dursunun .Bunun ne önemi var? Ahmet,Mehmet ,Ai,Veli kim olursa olsun ne söylediği önemli değil mi?Turan Dursunun hatalarını,yanlışlarını buraya çıkarırsın,herkes te seni takdir eder.Ama cevabın yoksa bu tür allengirliişlerinadamı olursun.:uvv:

Turab Garip

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
181
Müthiş bir laf dolandırıcılığı yapıyorsun ki neresinden tutsam elimde kalıyor. :)

Hacı ne demişti? Kur'an ve hadis konuşalım, ben araştırmak istiyorum demişti. Ben de forumda bilgisiz çok fazla kişi olduğunu, dolayısıyla kesinlikle sağlıkla bir araştırma yapamayacağını ve cesareti varsa istediği araştırmayı yapabileceğini çoluk çocuğa sormadan, kitapalrdan yapabileceğini söyledim. Hatta bazı soruları konusunda kitap ismi vereyim dedim, reddetti. Bu ne demek? Adam aslında soruya cevap aramıyor demek, işte bu haysiyetsizlik karşısında senin söyleyeceğin hiç bir şeyin önemi yok demek.

Turan Dursun'a gelince, adamın her söylediği 1001 gece masallarından seçme öyküler gibi, neresinden tutayım ki? Sadece kendi düşlerini yazmış, hiç biriniz Turan Dursun'a attığı palavraların sebebini veya kaynağını, delilini sordunuz mu? Hayır, çünkü hoşunuza giden, gururunuzu okşayan hikayeler anlatıyordu. ;)

Dolayısıyla işi gücü bırakıp her istediğini hikaye olarak yazan bir adamın hata ve yanlışlarını bulmaya çalışmakla ömrümü neden heba edeyim? Zaten bu anlamda kendinize çok yazık ediyorsunuz, olmayan şeylerle çok zaman kaybediyorsunuz. Mesela tanrıyla, Kur'anla vs.

yuureii

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hoşgeldin, forumu terkettin zannetmiştim, döndüğüne sevindim.

Mars

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Müthiş bir laf dolandırıcılığı yapıyorsun ki neresinden tutsam elimde kalıyor. :)

Hacı ne demişti? Kur'an ve hadis konuşalım, ben araştırmak istiyorum demişti. Ben de forumda bilgisiz çok fazla kişi olduğunu, dolayısıyla kesinlikle sağlıkla bir araştırma yapamayacağını ve cesareti varsa istediği araştırmayı yapabileceğini çoluk çocuğa sormadan, kitapalrdan yapabileceğini söyledim. Hatta bazı soruları konusunda kitap ismi vereyim dedim, reddetti. Bu ne demek? Adam aslında soruya cevap aramıyor demek, işte bu haysiyetsizlik karşısında senin söyleyeceğin hiç bir şeyin önemi yok demek.

Turan Dursun'a gelince, adamın her söylediği 1001 gece masallarından seçme öyküler gibi, neresinden tutayım ki? Sadece kendi düşlerini yazmış, hiç biriniz Turan Dursun'a attığı palavraların sebebini veya kaynağını, delilini sordunuz mu? Hayır, çünkü hoşunuza giden, gururunuzu okşayan hikayeler anlatıyordu. ;)

Dolayısıyla işi gücü bırakıp her istediğini hikaye olarak yazan bir adamın hata ve yanlışlarını bulmaya çalışmakla ömrümü neden heba edeyim? Zaten bu anlamda kendinize çok yazık ediyorsunuz, olmayan şeylerle çok zaman kaybediyorsunuz. Mesela tanrıyla, Kur'anla vs.

Arkadaşım,Kitap yada kaynak bulmada sorun yok.Burada dinler tartışılıyor.Bu tartışmada herkesin gözü önünde olmalıdır.Kapalı kapılar ardında değil.

Turan Dursun için 1001 gece masalları anlatıyor diyen adam,Onu hiç okumamış demektir.Okuyan adam böyle rahat konuşamaz.
Peygamberin cinsel yaşamına ilişkin yazı Turan Dursun'a aittir.O konuyu buraya açtım.Yüreğin yetiyorsa orada cevabını beklerim.Bakalım 1001 gece masalımı,yoksa senin söylediklerin eskilerin mavalı mı?

hasal111

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Mehmet Abi Allah(c.c.) sizin gibilerin sayısnı artırsın. Sizin sayenizde en azından niyeti topluma nifak sokmak ve müslümanların kafasını bulandırmak isteyenler bir nebze cevabını alıyor. Cihad savaş sadece savaş meydanında olmuyor...