Tecavüzcü Katile İyi Hal İndirimi

Bu konuyu okuyanlar

tugbagaleri

Müdavim
Katılım
13 Mayıs 2006
Mesajlar
2,224
Reaksiyon puanı
46
Puanları
48
7 yaşındaki kıza tecavüz edip, 9 yerinden bıçaklayıp öldüren adama inanılmaz bir , 'iyi hal' indirimi yapıldı.
7 yaşındaki kıza tecavüz edip öldüren sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası 'iyi davranışları' nedeniyle önce normal müebbet hapse indirildi. Sonra o ceza da düşürüldü. 36 yıl hücrede kalması gereken zanlı, duruşmadaki iyi halinden 6 yıl az yatıp, koğuşta kalacak.

İstanbul'da 11 yaşındaki bir kıza tecavüze kalkışan eski Yüzbaşı Bülent Altın'ın cezasının, suçun teşebbüs aşamasında kaldığı gerekçesiyle 15 yıldan 3 yıl 9 aya düşürülmesi tartışılırken ilginç bir indirim kararı da Antalya'dan geldi. 7 yaşındaki bir kıza tecavüz edip öldüren tutuklu sanığın ağırlaştırılmış müebbet cezası, iyi hal indirimiyle müebbet hapse çevrildi.

ŞEKERLE KANDIRDI
2000 yılında şartlı tahliye yasasından yararlanarak hapisten çıkan Yusuf Kıncı, 4 yıl sonra kızıyla oynayan 7 yaşındaki Mirim Yılmaz'ı 'Sana şeker alacağım' diye kandırıp ormanda tecavüz etti. Ardından 9 yerinden bıçaklayarak vahşice öldürdü. Küçük kızın cesedi, 2 gün sonra bulunurken, Mirim'i arama çalışmalarına da katılan cani katil yakalandı. Suçunu itiraf ederek tutuklanan Kıncı'nın Antalya 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde süren davası önceki gün sonuçlandı.

HÜCREDEN KURTUjavascript:void(0);
E-Posta Adresi EkleLDU

Sanık önce ağırlaştırılmış müebbet hapis cezasına çarptırıldı. Ancak mahkeme heyeti, cani katilin iyi halini göz önüne alarak cezayı müebbete indirdi. Yapılan indirimle Kıncı, hem 36 yıllık cezanın 30 yılını çekecek hem de hücreden kurtularak koğuşta kalabilecek


kaynak
 

scanoph

Öğrenci
Katılım
21 Temmuz 2007
Mesajlar
13
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
karar bi çok örneği gibi aşırı saçma

ama koğuş gibi bi ortama o suç yüzünden düşerse rahat bırakmazlar ölüme bile gider.
 

RuNaL

Müdavim
Emektar
Katılım
11 Mart 2006
Mesajlar
6,898
Reaksiyon puanı
71
Puanları
48
Yaş
35
hepiniz T.C olalım o zmn
 

emubaltaci

Müdavim
Emektar
Katılım
21 Kasım 2005
Mesajlar
18,862
Reaksiyon puanı
129
Puanları
63
evet duruşma boyunca ii hal gösterip kimseye tecavüz etmediginden bu kararı vermişler galiba töbe töbe.. acaba hakimin kızana yapmış olsaydı durum ne olurdu :S
 
Üst