TBMM Başkanının Çağrısına Neden Uyulmadı.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
Az önce kapatılan konuyu uzatmak amacıyla değil ama TBMM başkanı 3 gün önce çok güzel açıklama yapmıştı ve siyasi partilerden ricacı olmuştu.

1587676831674.png

Neden İnatla 23 Nisan Kutlama hevesi. İnsanlar 30 gündür doğru dürüst sokağa çıkamıyor sağa sola gidemiyor. Şehirler arası seyahat engelleri var maske takmayanı yan yana oturanaı yakın temas kuranı yolda görürseler ceza kesiyorlar sosyal medyada linç ediyorlar resmen. Bunları bile bu gün yaşananlar bence resmen bir SİYASİ SHOW'du.
Bence bugün 23 Nisan Kutlamalarına Siyasi Parti liderleri katılmayacaktı ve her parti 3 veya 5 isim gönderecekti Max orada 25-30 kişi olacaktı ve aralarında en az 1 er 2 şer metre mesafe ile töreni gerçekleştireceklerdi.
Şimdi yarın öbürgün bu törene katılan isimlerden 5-10 kişide Korona virüsü görülürse bunun hesabını kim verecek ? Atatürk'ü herkes sever sayar resmi ve dini bayramları kutlamak ister ama bu sene o sene değildi bence.
Resmi Tören tam 1 saat sürüyor bir saat boyunca bu kalabalık ile yürüyon ve çelek konulurken bekliyon.
1587677159364.png

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Neden İnatla 23 Nisan Kutlama hevesi?
100. Yıldönümü olduğundan olabilir.
Bence bugün 23 Nisan Kutlamalarına Siyasi Parti liderleri katılmayacaktı ve her parti 3 veya 5 isim gönderecekti Max orada 25-30 kişi olacaktı ve aralarında en az 1 er 2 şer metre mesafe ile töreni gerçekleştireceklerdi.
Müthiş bir fikir. Bu tip fikrin uygulanmaması kötü oldu :(
Bunları bile bu gün yaşananlar bence resmen bir SİYASİ SHOW’du
Bunun kesin nedenini anlayamadım. Hangi meseleden dolayı böyle dediniz?
Şimdi yarın öbürgün bu törene katılan isimlerden 5-10 kişide Korona virüsü görülürse bunun hesabını kim verecek ?
(bence) Bu kural bozukluklarına göz yumanlar hesabını vermeli.

OzkanK.

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
13,064
100. Yıldönümü olduğundan olabilir.
Bence olamaz. 100-101-1001 fark eder mi ? Seneye daha az mı kutlayacan veya daha az heyecanlamı kutlayacan. Olahan üstü bir durum ve dünya genelinde bir salgın varken yapılacak bir hareket değil bu.

Bunun kesin nedenini anlayamadım. Hangi meseleden dolayı böyle dediniz?
Bunu dememin nedeni üstte haberdede paylaştığım gibi TBMM başkanının RİCADA BULUNMASI. Lütfen siyasi parti liderleri gelmesin virüs nedeniyle katılımın az olmasını rica etmesine rağmen işi inada bindirme isteği. Ne güzel bir ricade bulunmuş adam inatla biz tam kadro katılacak demek bence SHOW.

(bence) Bu kural bozukluklarına göz yumanlar hesabını vermeli.
Bu kural bozukluğunu yapan sence kim ve Cezası ne olmalı ? Bunu bir zafer olarak nitelendiren insanlar var halen. Biz koronaymış yasakmış flan dinlemeden meydanlara çıktık kutlama yaptık düşüncesinde olanlar var.

bud

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,710
Tören organizasyonunu kim düzenliyorsa düzgün yapmalıydı. 20-30 önemli isim iyi maske ve mesafeler ile töreni gerçekleştirmeliydi. Kimin düzenlediğini pek bilmiyorum içişleri mi?

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
3 gün önce iti kopuğu, katili, hırsızı affetmek için dip dibe kucak kucağa (ve hatta risk grubunun en dibindeki yaşlıları bile) toplanınca sorun yok, bu ülkenin kuruluşunun başladığı günü kutlamak isteyince sosyal mesafe.. bik bik..

İnsanların sabrını zorlamayın.
02cf721f823902ba529671bf40ce3a54.jpg
b504ad348919872e0c16fb3acf71a6b9.jpg

• Beğen
Reactions: bud

TheTruthHurts

Profesör
Reaksiyon puanı
3,139
Bence olamaz. 100-101-1001 fark eder mi ? Seneye daha az mı kutlayacan veya daha az heyecanlamı kutlayacan. Olahan üstü bir durum ve dünya genelinde bir salgın varken yapılacak bir hareket değil bu.
Bence eder. Şahsen 100. yıla ulaşması bu başarımı daha da etkileyici yapıyor. Örneğin ben çok iyi bir organizatör olsam ve bunu organize etsem bu yılkini daha da unutulmaz hale getirttirirdim. 100. yıl anısına özel konuşma gibi fark ettirecek bir şey bile olabilir (Kesin olarak nasıl yapacağımı sorma ama. Çok iyi bir organizatör değilimdir :) )
Bunu dememin nedeni üstte haberdede paylaştığım gibi TBMM başkanının RİCADA BULUNMASI. Lütfen siyasi parti liderleri gelmesin virüs nedeniyle katılımın az olmasını rica etmesine rağmen işi inada bindirme isteği. Ne güzel bir ricade bulunmuş adam inatla biz tam kadro katılacak demek bence SHOW
Aradığım cevap buydu,teşekkür ederim.
Bu kural bozukluğunu yapan sence kim ve Cezası ne olmalı ? Bunu bir zafer olarak nitelendiren insanlar var halen. Biz koronaymış yasakmış flan dinlemeden meydanlara çıktık kutlama yaptık düşüncesinde olanlar var.
Bence bu tip şeyleri organize eden/edenler suçlu. Öyle birisi/birileri yoksa sosyal mesafenin olmamasına göz yuman kimse o/onlar suçlanmalı. Cezaya gelirsek bunu kim/kimler yaptıysa medya aracılığıyla bu davranışların virüsü daha da yayacağını,bundan dolayı da sosyal mesafeye uymamız gerektiğini söyletip herkese özür diletir,onun/onların durumuna göre sosyal mesafeye uymama cezasını keserdim.
Mesaj otomatik birleştirildi:

3 gün önce iti kopuğu, katili, hırsızı affetmek için dip dibe kucak kucağa (ve hatta risk grubunun en dibindeki yaşlıları bile) toplanınca sorun yok, bu ülkenin kuruluşunun başladığı günü kutlamak isteyince sosyal mesafe.. bik bik..

Ah evet. Bu mesele de vardı...

Son düzenleme:

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174

Türkiyedemi yaşıyorsunuz ?

Lazzz

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,278
Hadi bugün sosyal mesafe denen şeye uymadığı için o yürüyüştekilere neden ceza yazmadınız? Çifte standart...

Uyumsuz-Sami

Asistan
Reaksiyon puanı
174
Bu konuda yüzde yüz seninle aynı görüşteyim. Başka bir konuda da hararetle savunduğun bu fikrine katılmamak elde değil.

Meclis başkanının çok iyi niyetlerle ve kurallara uygun yapmak istediğini birileri belli ki siyasi bir şova dönüştürme şehvetiyle işin içine etmişler resmen. Üzüldüm doğrusu.

Bu işin laiki, müslümanı mı olur yav. Virüs gelince bu insanları ayırım mı yapacak?

Umuyor ve dua ediyorum ki her kim siyasi ve ideolojik amaçları için kendisiyle beraber diğer insanların sağlıklarını da tehlikeye atar, dalga geçmeye kalkarsa o virüse bulaşır ve yaptığının karşılığını görür.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Arkadaşımız bir emoji koymamış olsa da sanırım bir ironi yapmış olmalı.
Aynen unuttum :)

bilexsamet

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,415
23 Nisan etkinliğinin olmaması imkansızdı. Hele ki 100. yılında. Ama kötü bir organizasyon yapılmış.

Siyasiler aylardır sosyal mesafe diyor. Bakıyorsun ki kendilerinin söyledikleri ile alakası yok.

Doğru düzgün bir organizasyon yapılmalıydı.

The Commander

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Evet, gerek Anıtkabir ziyaretinde gerek meclis oturumunda çok bariz bir hata yapıldı. Ben ikisininde yapılmasını doğru bulmakla beraber yapılma tarzını yanlış buluyorum. Çok daha iyi bir organizasyon olabilirdi. Özkan Bey'in söylediği gibi partiler belirleyeceği 5-10 kişiyi meclis oturumuna yollayabilirdi. Bu önemli yılda liderler orada bulunmak isteyebilir ancak gerekli uygun alan bu gün için yoktu. Liderler telekonferans yoluyla meclise bağlanabilir, meclise ve halka bu yolla hitap edebilirlerdi. Anıtkabir'de belki sadece isteyen partilerin liderleri ve birkaç kurmayı olacak şekilde ziyarette bulunulabilirdi.
Bu birlik ve beraberlik mesajını hem halka örnek olacak, olayın ciddiyetini kavratacak şekilde veremez miydik? Çok daha hoş olurdu. Ayrıca bugün saat 21:00'de yapılan çağrıya uygun olarak Sn Cumhurbaşkanı ve diğer parti liderleriyle televizyonda bölünmüş ekran formatıyla İstiklal marşında buluşmak çok şık olmaz mıydı? Bu fikrin düşüncesi bile beni mutlu etti...