Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

bediyalcin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle herkese merhaba hayırlı ramazanlar adım Bedirhan. Kocaeli'de oturuyorum ve 11.sınıf öğrencisiyim .Çocukluğumdan beri bilgisayarla haşır neşir yetişdim ve uzun süredir kodlama üzerine kendimi eğitmeye çalışıyorum . Hayalim ileride iyi bir yazılım mühendisi olmak . Fakat sıkıntı şu sizden gerçekten realist bir cevap istiyorum hevesimi kırmamak için lütfen yanlış bilgilendir meyin .Kiminle konuşsam boşa okuma o bölümü çok iyi bir üniversiteden mezun olmadığın yada torpilin olmadığı sürece iş bulamazsın diyorlar. Çok iyi bir üniversite kazanabileceğimi düşünmüyorum torpilim de yok maalesef :| . Size bunun doğrulunu sormak istiyorum gerçekten yazılım mühendisliğinde ülkemizde iş imkanı var mı ? Lütfen yoksa yok deyin Tavsiyelerinizi bu konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz her şeyi dinlemek isterim şimdiden teşekkür ederim.
Ve son olarak Kocaeli üniversitesini kazanabileceğimi düşünüyorum sizce Kocaeli üniversitesi nasıl iyi diyebilirmisiniz

Son düzenleme:

goktug05.06

Doçent
Reaksiyon puanı
121
benim görüşüm iyi bir üniversitede geleceğiniz olabilir ama bu benim görüşüm

NxeS

Asistan
Reaksiyon puanı
119
Bu bölüm de herkes kendini ne kadar geliştirirsen o kadar iş bulma imkanın artar diyor fakat ben de matematiğe yatkın insanların daha doğrusu sayısal zeka'ya sahip insanların kolaylıkla yapabileceği bir bölüm olduğu kanaatindeyim. 1 Milyon yazılımcı projesine kafanı çok takma. Adı üstünde sadece yazılımcı. Üniversiteler boşuna mühendislik bölümlerin de öğrenci yetiştirmiyor. Mühendis olunabilsin diye. İş bulma konusunda herkes olabiliyor doğrudur fakat ileri de insanları ayırt etmek için diploma gerekecek ben gerekmeyecek diyenlere saygı duyuyorum fakat inanmıyorum. Bir meslek de ne kadar talep olur ise seçicilik o kadar artması lazım ki düzgün,mantıklı,yatkın insanlar bulunabilsin. O yüzden elinden gelenin en iyisini en düzgününü yapmaya çalış. Üniversite de çok iyi bir yer kazanacağımı düşünmüyorum diye bir şey yok önünde 1 yıl daha var. Yaz tatilinde herkes gezerken sen acı çeksen de ders çalış. Her şey zamanında güzel üniversite de öğrenirsin. Çünkü okuldan sonra iş bulursan, bulduktan sonra takımlar ile çalışarak daha deneyimli olacaksın bu da senin öğrendiğin dile yatkınlığını artıracak. Bir çok yazılımcı izlediğim,dinlediğim kadarıyla bölümden sonra yatkınlığını artırıyor.

crow88

İçerik Ekibi
İçerik Ekibi
Reaksiyon puanı
3,354
şu anki bulunduğumuz zaman farkındaysan diğital çağ dedikleri zaman,her kesin dediğine bakarsan yanlış anlama ama çıplak kalırsın,programcılık tek dal değil ki,bunun analistleri var,donanım cısı var,yani konu geniş
umudunu yitirme,sana boş diyenlere baktın mı kendilerinin durumu nedir.okulda hocalar sana yolu yordamı anlatır,ama hayatı sen yaşarsın.kendini geliştirmen önemli.
Ayrıca programcılığa gitmeye karar verirsen,ekstra meslekte öğrenmeye bak,nedenini sana açıklayım
Programcılık ilk zamanlar çok kafa yorar,matematiksel işleri yoğundur,öğreneceğin extra işte programcılıktan kaynaklanan baskıyı atarsın,ha bak şunuda söyleyim,boş iş diyorlar ya,peki CNC tezgahlarınıda kullanmak için program yazmak lazım,aurdino diye bölüm var orayada program lazım.
son söz elin ağzına bakma,kararı kendin ver
El ağzına ,sözüne bakarak kuyuya inmeye kalkma,ya çürük çıkar,ya kopuk,kendi ipinle in

SiberOptik

Asistan
Cezalı
Reaksiyon puanı
359
Öncelikle herkese merhaba hayırlı ramazanlar adım Bedirhan. Kocaeli'de oturuyorum ve 11.sınıf öğrencisiyim .Çocukluğumdan beri bilgisayarla haşır neşir yetişdim ve uzun süredir kodlama üzerine kendimi eğitmeye çalışıyorum . Hayalim ileride iyi bir yazılım mühendisi olmak . Fakat sıkıntı şu sizden gerçekten realist bir cevap istiyorum hevesimi kırmamak için lütfen yanlış bilgilendir meyin .Kiminle konuşsam boşa okuma o bölümü çok iyi bir üniversiteden mezun olmadığın yada torpilin olmadığı sürece iş bulamazsın diyorlar. Çok iyi bir üniversite kazanabileceğimi düşünmüyorum torpilim de yok maalesef :| . Size bunun doğrulunu sormak istiyorum gerçekten yazılım mühendisliğinde ülkemizde iş imkanı var mı ? Lütfen yoksa yok deyin Tavsiyelerinizi bu konuyla ilgili paylaşmak istediğiniz her şeyi dinlemek isterim şimdiden teşekkür ederim.
Merhaba,

2 yıl yazılım depatmanında çalıştım tecrübelirimi aktarıyım sen eğer kendini geliştireceksen bu işi gerçekten seviyorsan ve kendini iyi geliştirebilirsen iş olanakları olur ve olacaktır piyasa profesyonel yazılımcılara aç malesef iyi üniversite kazanmak önemli vede torpil'de önemli fakat en önemlisi işi yapabilmek alaylı yazılımcı olursan github'ın sağlam olucak iyi bir proje yapman lazım'ki şirketler seni tercih etsin yani sen yeteneklerini geliştirmek için cv'ni dolgun tutman lazım şirketler bir'de tecrübe ister tecrübe şudur zamanı nasıl değerlendirebiliyorsun eğer bu bölümü gerçekten seviyorsan 4 yıllık okumaya çalış şirkette yükselme durumun hızlı olur bir'de paran'da zam artışı olur iş ilanlarına bakmayı unutma.

Bilgisayarın özellikleri gibi düşün yüksek kaliteli olursan o kadar çok istenirsin.

Büyük şirketlerin durumu : Üniversite(Kalitesine Göre),Yetenek,Tecrübe
Küçük şirketler genelde : Tecrübe,Yetenek