Tavsiyeleriniz

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan compeng
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu konuyu açmamın sebebi bilgisayar konusunda tecrübeli ve bilgili kişilerden tavsiye almak. bilgisayar müh.ni bu sene kazandım ve hazırlıkta okuyorum.bilgisayar kullanma açısından bilgilerim bilgisayarı açma kapama msn ve bir kaç office programını yüzeysel kullanmaktan ileri gitmiyor. daha geniş bilgiler öğrenmek için neler önerirsiniz . teknoloji sitelerini tavsiye etceksiniz belki ama o kadar çok konu varki nerden başlıyacagımı bilmiyorum.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bilgisayar Mühendisleri daha çok donanım ve donanım detaylarını işlerler. İşin elektronik boyutu ile ilgilenirler. Görülen derslerle ilgili bir küçük alıntı yapayım hemen,

Programda Okutulan Belli Başlı Dersler

Bilgisayar mühendisliği bölümünde eğitim süresi 4 yıldır. Okutulan dersler bilgisayar donanım yapısı, programlama dilleri, veri yapıları ve algoritmalar, sayısal çözümleme, veri tabanı sistemleri, mantıksal tasarım, mikroişleyiciler, veri iletişim, sistem çözümleme, yönetim bilişim sistemleri gibi meslek derslerinden ve matematik, istatistik, fizik, elektrik, elektronik, ekonomi, işletme yönetimi gibi temel destek derslerinden oluşur. Meslek dersleri laboratuvar uygulamaları ile desteklenir.
Öğrenciler kuramsal ve uygulamalı dersler yanında, gerek üniversite bilgisayar merkezlerinde, gerekse üniversite dışında bilgisayar merkezi olan kuruluşlarda yaz stajları yaparlar.

Yardımcı olabilmişimdir umarım :)

Ben de Bilgisayar ve Öğretim Teknolojileri Öğretmenliği okuyorum :) SEvmiyorum mühendisliği :D

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
yardımınız için çok tesekkur ederim ve tanıstıgıma da cok memnun oldum :) guzel bi program :blush: ama nerden baslamam gerek birde okulda verilen eğitimin dışında bilgisayarın inceliklerini nasıl öğrenebilirim acaba :helpsmilie:

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
İşte orası siz,merakınız ve yeteneğinize bağlı. Ortada çok fazla mühendis var :) Rakip çok kalite az. Sıradan bir eğitimle bir yere gelmek zor. Öncelikle yukarıda da bahsettiğim gibi yazılım,donanım olmak üzere iki seçeneğiniz var. Hangisine konsantre olmak istiyorsunuz hangisinde yeteneğiniz var önce onu keşfedin. Sonra üzerine gidin.

Vee en önemli kısım ise şüphesiz STAJ! Stajı yaptığınız yer %90 yeni işyerinizz olabilir. Stajda göstereceğiniz başarı ile daha okurken sözleşme imzalayabilir büyük paralar kazanabilirsiniz. Ama önce bi bakın bakalım kafanız neye yatkın.

Bu arada ben de memnun oldum :)

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Aynen benim demek istediğim de buydu çok fazla mühendis var öne çıkmak için bir şekilde kendimi bu konuda geliştirmem lazım.Mesela neyi bilmem beni daha nitelikli yapar.

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Yazılım kolunda : yeteneğiniz(yaratıcılık) var ise grafiker olabilirsiniz. Çok da iyi para alıyorlar.

3D tasarım da öğrenirseniz reklam sektörüne de girersiniz.

Programcılık tarafı da var ama onu programcılar fazlası ile yapıyor. Siz bu kanadı boşverin ama yine de öğrenin.

Donanım kolunda ise firmalar içinde mühendislik kolunda AR-GE de çalışabilirsiniz. Daha da genişletilebilir.

En önemli olan sa sizin neye yeteneğinizin oldu :) Bunu 1. sınıfın sonunda anlarsınız zaten :)

compeng

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yardımlarınız için çok tesekkur ederim :) insallah o zamana kadar bilgisayarı kullanma bilgimi daha da genişletirim :)

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Bilgisayar kullanma bilginizi de forumlardan okuyarak arttırabilirsiniz. Teknoloji forumlarını daima takip edin. Dergilere abone olun. Okuyun :) Kolay gelsin :)