Tavsiye

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
arkadaşlar belki çoğunuz DRACULA virüs temizleme programını küçümsüyor olablrsiniz. geçen gün msnden yayılan bir virüs bilgisayarıma girdi . ilk önce anlam veremedim şoktaydım yani. sonra bu foruma üye oldum saolsun mesaj attığım kişiler yardımcı oldular . ama çoğu FORMAT dedi halbuki aynı hafta içinde format attırmıştım. o gün o virüsü silmek için okula gitmedim nerdeyse ağlıcaktım . oturdum kara kara düşündüm . bir siteye girdim ve bu programı buldum anında indirdim . indirdikten sonra nod32 ile son kez pc taraması yaptırdım ama yine virüsü bulamadı . ardından DRACULA yla taradım ve virüsü buldu. anında siLdim . o kadar çok sevinmiştim ki anlatamam. :thumbup1:

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
Genelde autorun.inf leri sildiği için virüsün aktifleşmesini engellemiş oluyor yoksa o kadar etkili bi program degil

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
yinede içim rahat oluyor tabiki onun yanında nod32 de var. ama o nedense hiç virüs bulamıyo neden acaba

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
korsan olup olmadığını bilmiyorum çünkü nod32 yi format atan kişi teknik servisçi yüklemiş önceden AVG vardı

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Korsan antivirüs programları virüsleri geçirebiliyorlar. Bence satın alınmayacaksa ücretsiz olanlar kullanılmalı. Benim nod32 yüzünden bir ara tüm arşivim gitmişti.

Beowulf

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Dracula virüs temizleyicisi gerçekten işe yarıyor ;)

honline

Profesör
Reaksiyon puanı
296
korsan olunca noluyoki? oda güncelliyo oda güncelliyo. ayrıca orjinal nod32 nin bile bulamadığı çok virüs gördüm ben. bu nedenle comodoyu tek geçerim.

evet güncelliyo hemde bilmem ne veri tabanına başarı ile güncellendi diyor ama arkadaşın dediği gibi. Sonuç olarak sadece saatin orda bi göz simgesi var gerisi yok bizde sevinip duralım antivirüsümüz var diye :)

SKYNET

Doçent
Reaksiyon puanı
13
korsan olunca nod32 program bileşenlerini değil virüs imza tabanını güncelliyor. güncellenmeyen program bileşenleri sağlıklı virüs silme yada yeni virüs tiplerini algılamasını engelliyor.

enigma340

Asistan
Reaksiyon puanı
7
peki ben nod32 yi kaldırsam yerine ücretsiz ve güvenilir hangi antivirüs programını tavsiye edersiniz link iyi olur.

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
korsan olunca noluyoki? oda güncelliyo oda güncelliyo. ayrıca orjinal nod32 nin bile bulamadığı çok virüs gördüm ben. bu nedenle comodoyu tek geçerim.

Ben Kaspersky ve Comodo İnternet Security kullanıyorum. Gerçekten Comodo İnternet Security alanındaki en iyi ve en etkili firewall...

peki ben nod32 yi kaldırsam yerine ücretsiz ve güvenilir hangi antivirüs programını tavsiye edersiniz link iyi olur.

Avira Antivir

Ert_Gun

Asistan
Reaksiyon puanı
13
yinede içim rahat oluyor tabiki onun yanında nod32 de var. ama o nedense hiç virüs bulamıyo neden acaba

çok hızlı ya yanından geçen virüsleri göremiyor :4: bitdefender 2010 dene

---------- saat 12:36 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:26 eklenmişti ----------

ücretsiz antivirüsleri tavsiye etmem onun yerine piyasada 3 veya 5 kullanıcılı internet security paketleri var örnek için buraya

http://www.hepsiburada.com/bitdefen...Details.aspx?categoryid=144&productid=bs10026

bakabilirsin fiyatlarda çok uygun, 2 kişi daha bulursan çok ucuza gelir fiyatı

---------- saat 12:40 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:36 eklenmişti ----------

dikkat yeni virüsler geliyor :
http://www.pcnet.com.tr/yazilim/914-autorun-tabanli-malwareler-yukseliste

---------- saat 12:43 eklendi ---------- önceki mesaj saat 12:40 eklenmişti ----------

BitDefender'ın Kasım 2009 E-Tehdit Listesi:

1 Trojan.AutorunINF.Gen 8.45

2 Trojan.Clicker.CM 7.87

3 Win32.Worm.Downadup.Gen 5.62

4 Trojan.Wimad.Gen.1 5.00

5 Exploit.PDF-JS.Gen 3.23

6 Win32.Sality.OG 2.57

7 Trojan.Autorun.AET 2.05

8 Worm.Autorun.VHG 1.59

9 Trojan.Inject.RA 1.45

10 Trojan.Downloader.Bredolab.AZ 1.20

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Korsan antivirüs programları virüsleri geçirebiliyorlar. Bence satın alınmayacaksa ücretsiz olanlar kullanılmalı. Benim nod32 yüzünden bir ara tüm arşivim gitmişti.

NOD32 ile bir alakası olduğunu sanmıyorum tamamiyle böyle durumlar kullanıcı hatalarından kaynaklanıyor,mesela sistemi korsan kullanman,ne olduğu belirsiz programlar kullanman bu gibi durumlara neden olabilir.

mr_rain

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
442

Aynen katılıyorum. 150 gb arşiv uçtu. Avira kullanıyorum şimdi kafam rahat

metaSt86

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
nod32 benim bilgisayarımı da virüslerle doldurmuştu o yüzden kaldırıp yerine bitdefender 2010 aldım