Tavsiye Codec

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Merhaba arkadaşlar tavsiye edebileceğiniz her videoyu çalıştıran bir codec var mı?

K-litle codec mega pack 5.80 versiyonunu indirmeme rağmen yine de açmadı tavsiye edebileceğiniz bir yazılım var mı?

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
K-lite mega codec'le beraber Gom Player ve MP Classic HomeCinema kullanıyorum ben.
Kmplayer'da güzel bir oynatıcı. Ancak amaç tüm video ve ses dosyalarını çalıştırsın ise, Vlc media player kadar çok formata destek veren bir oynatıcı daha çıkmadı piyasaya. Muhtemelen sizin videonuzu da çalıştıracaktır.

brskyk

Doçent
Reaksiyon puanı
4
Kardeş desene alayını kullanıyorum :D

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Anlamadığım şu ön izleme resmini k litle codec pack ile gelen media player classic ile almış yani o video onda çalışmış acaba eski sürüm olmasından kaynaklı birşey olabilir mi? yani yeni sürüm geldiğinde eski sürümler deki bazcı codecleri kaldıryorlar mı?

Blackout

Dekan
Reaksiyon puanı
383
Anlamadığım şu ön izleme resmini k litle codec pack ile gelen media player classic ile almış yani o video onda çalışmış acaba eski sürüm olmasından kaynaklı birşey olabilir mi? yani yeni sürüm geldiğinde eski sürümler deki bazcı codecleri kaldıryorlar mı?

Gereksiz görmedikçe, ya da bir hataya neden olmadığı sürece kaldırmazlar, sadece güncellenir. Yükleyip kaldırdığınız player'lardan kaynaklanan bir hata da dosyayı oynatamamanıza yol açabilir. Tavsiyem, sistemde yüklü konumdaki tüm codec ve oynatıcıları kaldırmanız, sonrasında ise önce K-lite mega codec, sonra da Vlc media player kurmanız.(dosyayı oynatabilmek için) Sistemdeki codec'lerden kalıntılar olduğunda, K-lite kurulumda bunları algılıyor ve düzeltmek isteyip istemediğinizi soruyor.