Taşınabilir Harddiski Şifreliyecek Program Arıyorum!!!

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Merhaba arkadaşlar,
Usb harddiskimde bir bölüm oluşturacam. bu bölümü şifreliyecek ve başka bilgisayara takıldığında bu bölümün gözükmemesini sağlayacak iyi bir program arıyorum. bir ara bir program yüklemiştim. bölümü mahfetmişti. denediğiniz güzel bir program varsa lütfen söylermisiniz....

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
% 1000 ÇÖZÜM... windows 7 ultimate yükle.(ultimate olacak kesin ) ..daha sonra şifrelemek istediğin bölümün üzerine geleceksin sağ tuş yapacaksın ve BITLOCKER'tıklayacaksın..sana istediğin şifreyi çart curt soracak daha sonra işlemini gerçekleştireceksin....

bu yolla istediğin sürücüyü şifreleyebilirisn..mesela benim laptopda D sürücüsü şifreli ve girmek istediğinde şifre istiyor...aynı şekilde 320 gb lık hardiskimi de şifreledim..hangi bilgisayara takarsam takayım şifre istiyor....format atamıyorsun..şifreyi girmedikten sonra...

ama işletim sistemi kurulu olan C sürücüsünü şifreleyemessin..şifrelersin ama BIOS u tanıtmak lazım çok uzun iş...sana en sağlam ve garanti yolunu söyledim microsoft güvenliği ile

yalnız şifreleme olayı 1 saat kadar sürüyor...mesela benim 320 gb lık harici hardisk 1 saat 10 dakika içinde şifrelendi..

adoen

Doçent
Reaksiyon puanı
6
windows 7 nin bu özellğini bilmiyordum teşekkürler benim içinde faydalı olacak.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
Yazılımsal olarak koruma sağlayamazsınız. Eğer verileriniz parayla ölçülemez kadar önemli ise donanımsal şifreleme çözümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

crazyboys90001

Profesör
Reaksiyon puanı
32
Yazılımsal olarak koruma sağlayamazsınız. Eğer verileriniz parayla ölçülemez kadar önemli ise donanımsal şifreleme çözümlerini kullanmanızı tavsiye ederim.

nasıl sağlayamazsın..windows7 bitlocker özelliğinden haberin yok galiba....laptobun D sürücüsünü şifreledim,laptobu bir sorundan dolayı garantiye göndermiştim..garantideki mühendisler bana telefon açıp D sürücüsünün şifresini istediler :laugh: ondan sonra format atmışlar

SERKANCANDAN

Asistan
Reaksiyon puanı
4
nasıl sağlayamazsın..windows7 bitlocker özelliğinden haberin yok galiba....laptobun D sürücüsünü şifreledim,laptobu bir sorundan dolayı garantiye göndermiştim..garantideki mühendisler bana telefon açıp D sürücüsünün şifresini istediler :laugh: ondan sonra format atmışlar

Bu kadar etkilimiydi o yav? Ben boştan yere ram işgal etmesin diye hizmetlerden durdurmuştum kendisini. :)

i.am.kira

Asistan
Reaksiyon puanı
2
arkadaşlar tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim. ancak ben hem şifrelemek hem de gizlemek istiyorum. yani şöyle;
500 gb taşınabilir harddiskim var bu harddiskte bir bölüm oluşturacam orayı hem gizleyecem hem de şifreleyecem. harddiske format atılsa bile o bölüme birşey olmayacak. ayrıca başka bilgisayara takıldığında da bu şekilde gizlenmiş ve şifrelenmiş olacak.
var mıdır böyle bir program?

mcaner23

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bestcrypt diye bir program var işine yarayabilecegini düşünüyorum.