Taşınabilir harddisk sorunu

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan esat90
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

esat90

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yeni 1 tb lık harddisk aldım.100 150 gb kadar veri yükledim.tekrardan açacağım zaman diski biçimlendirmeniz gerekiyor diyor.içindeki bilglerim de önemli biçimlendirmek istemiyorum.Diski biçimlendirmeden dosyaları açma şansım yok mu?.Ne yapabilirim?Özelliklerden sürücü hatalarını denetle diyorum yine biçimlendirmeniz gerekiyo diye hata veriyo.Yardımcı olursanız sevinirim.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Sanırım siz harddisk bilgisayara bağlıyken birden çıkarttınız usb kablosunu. :D Neyse 3-4 saat bekle o sorun kendiliğinden düzeliyor.

esat90

SDN Okuru
Reaksiyon puanı
0
kardeşim üzerinden 1,5 gün geçti hala düzelme yok bunu kurtarmanın bi yolu yok mu...

Demnesia

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Taktığın usb portu bozuk başka porta tak.

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
Yine mi Raw sorunu yoksa.
Disk yönetiminden haricinin dosya sistemini kontrol edermisin

Burgazko

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Mekanik arıza olabilir. Böyle bi durumda içinden veri kurtarmak çok zor ve uzmanlık gerektiren bi durum... USB den bir cihaz bağladığında, donanımı güvenle kaldır seçeneğiyle uygulamayı sonlandırmakta her zaman fayda var. Aniden çıkarınca güç dalgalanmaları oluyor heralde. Cihazın elektronik devreleri zarar görebilir. Bende 1,5 TB taşınabilir hard disk almayı düşünüyorum. Korktuğum bişey bu. İnşallah benim başıma da gelmez... Sorunu çözebilirsen nasıl yaptığını paylaşırsan biz de tecrübelerinden faydalanmış oluruz. Geçmiş olsun... :(

candan-90

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
hard disk sorunu ..benzeri benimde başıma geldi .500gb lık harici hard diskim var..dün akşama kadar hiç bir sorunu yoktu bilgisayarıma sql sp2 2008 indirdim ve kurdum.. fakat bilgisayarı açıp kapattığımda; harici hard disk normalde G:/Lg Extended olarak bilgisayarımda görünürken şimdi sadece F:/ olarak görüyor ve tıkladığımda kullanabilmek için önce biçimlendir diyor, içine bakamıyorum..biçimlendirmekte istemiyorum içinde çok önemli veriler var.başka bi bilgisayardada baktım aynı şeyler oluyor.fakat şöyle bir durum var evdeki lcd tv nin usb girişine taktım..içindeki tüm dosyalar göründü..fakat bilgisayara taktığımda hiç bişekilde ulaşamıyorum napabilirim bi yardım lütfen ya

excelente

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Geçenlerde bendede o sorun vardı ..Şu şekilde düzelttim; verilerimin hepside sağlam kaldı..hiçbiri kaybolmadı.(yalnız aşağıdaki işlemleri windows 7 li bilgisayarda denedim ben.diğer işletim sistemlerindeki sonucu bilmiyorum.)

Çalıştıra cmd yaz..Gelen komut penceresinde chkdsk X:/F yazın.X yerine kendi sürücü harfin gelecek..Böyle düzeltme ihtimalin olabilir..Bi dene derim

Mai Nai

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
157
S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşlar ben de tecrübemi yazıyım illa ki birinin işine yarar. 1TB'lık harici diske fazla yüklendim. Bilgisayar dondu ben de usb fişini çektim. Sonrasında bilgisayara reset attım. Harici diski görmemeye başladı. İlk taktığımda bişey takıldığını bile anlamadı pc. Harici disk dinlenmeye çekilinceye kadar usb'den çekmedim(10-15dk). Sonraçıkardım taktım bu sefer disk göründü ama yerel disk f olarak gördü yine bekledim sonra çıkardım. Tekrar taktım bu sefer diski biçimlendirin demeye başladı. yine bekledim, çıkardım, taktım. Şu an sorun yok göründü. Her taktığımda pc diskin içini okumaya çalıştı ve düzeledi (kanımca). Bu arada hard diske 3 işlemi (kopyala, sil, taşı) aynı anda vermeyin. 2 dk tasarruf ediyim derken 1 gününüz gidebilir. (canlı örnek benim). Bu bilgi işinize yarayabilir ama sabır istiyo.

faiksafa

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bu konuyla ilgili bende başıma gelen durumun çözümü anlatayım.
Bende de aynı şekilde birkaç saat önce okunan HDDyi biçimlendirmeden açamazsınız yönünde uyarı vermekte idi. Disk Yönetiminden Sürücüye Sağ Tıklayıp Özelliklere bastığımda otomatik kullanı çalıştırdı ve sorun düzeldi. Belki bu bende tesadüfde olabilir ama denemekte fayda var.