Taş İzi ve Kaput Koruma Hakkında

tolgacem

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Selam arkadaşlar

6 aylık Seat Leon sahibiyim. Arabanın rengi de kırmızı. Maalesef yakışmıyor diye düşündüğüm için kaput filmi yaptırmamıştım.

Araba 6 ayda çizik doldu. Kaputa yatan kedilerin saçma pati izleri, abuk subuk pek çok çizik. Neyse hepsi minimal çizikti ve boya koruma öncesi yapılan ince pasta ve cilada çıktı. Araba şimdi ilk aldığımdan güzel parlıyor.

Genel olarak arabada kalan sadece 3 noktacık astar gözüken beyaz taş izi.

Bunun için boyacılarla görüştüğümde lokal boya yapılacak diyorlar. Ne lokal boyası? Adamın kafası basmıyor. Lokal boyalık bir şey yok. Hem değeri düşecek hem de kare kare farklı görünüm olacak.

Benim aklımdaki çözüm şu. Sizce olur mu diye sormak istiyorum.

20gr arabanın boya kodundan boya yaptırıcam ve sulu boya fırcası ucuyla tırnak ucu kadar o taş noktalarını doldurucam. Sonra da cila ile çıkıntı olmasın diye biraz elimle gezicem. Kuruduktan sonra yaparsam daha iyi olur heralde :)

Ondan sonra da yarım kaput filmi. Ona da abuk subuk fiyatlar istiyorlar. Kafamda max 250 300 TL var.

Not: Eğer renkli araba alıyosanız alır almaz bu ilginç yollara sahip ülkede kaput filminizi alın ve boya korumanızı yaptırın.

grkn-g

Doçent
Reaksiyon puanı
3
lokal boyaya gerek yok kaldımı taş izi için lokal boya diyen usta hala bidaha oranın önünden bile geçme bence taş izleri için rötüş direk çözüm kusursuz görüntü için sonrasında zımpara falan gerekiyor ama acemi işi değil mundar edersin :) rötüş yapıp bırakmak senin için en sağlıklısı kendin yapacağın için ayrıca cila ile boya fazlasını alamazsın cila sadece parlaklık sağlar onun için zımpara şart polisajla çözülme ihtimali zor boya fazlalıklarının