Tartışılan maç TRT Haber'de!

Bu konuyu okuyanlar

AliA

Müdavim
Emektar
Katılım
29 Haziran 2007
Mesajlar
64,457
Reaksiyon puanı
527
Puanları
0
trt-haber-logo-01.jpg

Samsunspor - Adanaspor maçının TRT Şeş‘ten Kürtçe olarak yayınlanacağı duyurulduktan sonra harekete geçen Samsunsporlu yöneticiler, politikacıların da girişimi ile maç yayınını TRT Haber kanalına aldırdı.

Bank Asya 1. Ligi’nde yarın oynanacak Samsunspor-Adanaspor maçının yayın krizi çözüldü. Daha önce TRT Şeş‘ten saat 19.30’da Kürtçe olarak yayınlanacağı duyurulan maç Samsunspor yönetiminin girişimleri ve siyasilerin baskısı sonucunda TRT‘nin başka bir kanalına alındı. Maçın saat 19.00′a alınması ve TRT Haber kanalından yayınlanacak olması ile rahatlayan yönetim ve Samsunlu futbolseverler yapılan uygulamanın düzeltilmesine sevindi. Maçın aynı anda TRT Şeş‘ten Kürtçe, TRT Haber‘den de Türkçe yayınlanacağını söyleyen Samsunspor Basın Sözcüsü Haluk Tan, daha öncede böyle bir sorunla karşılaştıklarını bildirirken şöyle dedi: “Ligin 3′üncü haftasında da İzmir’de Altay ile oynayacağımız maçta yine tepkilerimiz üzerine TRT kanal değiştirmişti. Şimdi Adanaspor maçının da TRT Şeş‘ten yayınlanacağını öğrenince taraftarımızın hassasiyetini dile getirdik. Taraftarımızın anlayabileceği bir dilden yayınlanacak olması bizi sevindirdi.“ Samsun AK Parti milletvekili Fatih Öztürk’te maçın TRT Haber‘den yayınlanacağını söyleyerek, “Diyarbakırspor’un maçlarının TRT Şeş‘ten yayınlanacak olması kadar doğal birşey yok. Ancak, Samsunspor büyük taraftar kitlesine sahip. Taraftarların anlayabileceği bir dilden yayın olmasını talep ettik. TRT yönetimi de bu talebimize olumlu yaklaştı” diye konuştu.

TRT Şeş Koordinatörü Fetullah Kırşan ise, sadece bölge takımlarının maçlarının TRT Şeş‘ten verilecek olmasının bir ayrıcalık yaratacağı düşüncesiyle diğer anadolu takımlarının maçlarını da bu kanaldan vermeyi düşündüklerini söyledi. Kırşan, şöyle konuştu: “Bir güzellik olsun’ diye düşündük. Tamamen böyle bir niyetle yola çıktık. Fakat geldiğimiz noktada Samsun-Adana maçı tepki gelince aynı anda TRT Haber‘den de yayınlanmasına karar verildi. Bu tepkilerin bir kısmını haklı buluyoruz. Yani sonuçta oradaki insanlarımızın Kürtçe bilmiyor. Samsun’da yaşayan vatandaşlar Kürtçe bilmiyor. Dolayısyla bu tepkiyi göstermeleri doğal. Tepkileri gözönünde bulundurarak diğer kanallarımızın birinde Türkçe yayınlayabilirmiyizi değerlendirdik. Cuma günü eş zamanlı olarak TRT Şeş ve Haber’de maçı yayınlayacağız.”

Milliyet
 

ahky

Müdavim
Katılım
16 Kasım 2007
Mesajlar
4,548
Reaksiyon puanı
65
Puanları
48
Abuk subuk bi girişimdi zaten.
 

mustang

Müdavim
Katılım
30 Ekim 2008
Mesajlar
8,663
Reaksiyon puanı
34
Puanları
48
Saçma bir fikirmiş zamanınıda dönmüşler yanlıştan
 
Üst