Tarık suresi 7. Ayette hata var mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Müslümanlar cinayet işlemiyor meğerse.
Fakat o cinayeti işleyenler bunu inançlarının bir gereği gibi gördüklerini söylemişler. İslam'da cinayet, namusa sataşma, vb. yasak. Bir Müslüman bunları yaptığı zaman inancına aykırı bir fiili gerçekleştirmiş oluyor.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Fakat o cinayeti işleyenler bunu inançlarının bir gereği gibi gördüklerini söylemişler. İslam'da cinayet, namusa sataşmak, vb. yasak. Bir Müslüman bunları yaptığı zaman inancına aykırı bir fiili gerçekleştirmiş oluyor.
Müsülman olduğunu unutmuyor ama :)
Beni şeytan yoldan çıkardı deyip olaydan kurtulmaya çalışıyor eminim.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Müsülman olduğunu unutmuyor ama
Beni şeytan yoldan çıkardı deyip olaydan kurtulmaya çalışıyor eminim.
Cinayet işlemeyi savunan bir inanç bir çeşit terörizmdir ve bu savunulamaz.
﴾Mâide 32﴿
İşte bundan dolayı İsrâiloğulları’na şöyle yazmıştık: "Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Cinayet işlemeyi savunan bir inanç bir çeşit terörizmdir ve bu savunulamaz.
﴾Mâide 32﴿
İşte bundan dolayı İsrâiloğulları’na şöyle yazmıştık: "Bir cana kıymaya veya yeryüzünde fesat çıkarmaya karşılık olması dışında, kim bir kimseyi öldürürse bütün insanları öldürmüş gibi olur. Kim de bir can kurtarırsa bütün insanların hayatını kurtarmış gibi olur." Şüphesiz peygamberlerimiz onlara apaçık deliller getirdiler. Ama bundan sonra da onların çoğu yeryüzünde taşkınlık göstermektedirler.
Keşke her zaman böyle olsaydı

Reaksiyon puanı
16,128
Kısaca Yüce Allah (CC) hata yapmaz hata yapmak biz kullarına has birşey konu küfre giriyor Tövbe edin yanlış düşünceleri bırakın!

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Arkadaşın açtığı konuya ithafen söylüyorum.

Dinde hiç bir konuda Bilim gibi açıklayıcı cevaplar bulunmadığına göre bu konularda Dini bilime katmasın.

Eğer istediğin cevapları almak istersen Bilim sana baya yeter. Birde kendinin özgür düşüncen

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Nasıl eşitlikse Orta Asya'nın ve Azerbaycan'ın bütün kaynaklarını Ruslar sömürmüş. Laylay Azerbaycanım Laylay.
İnsan haklarının eşitliği dedim. Ülke kaynaklarının değil.

Bir taraftan rus bir taraftan iran sömürmüş kaynakları o ayrı konu

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Roza Kurban'ın Tanıdığım Lenin'in Gerçek Yüzü başlıklı yazısından:
roza kurban - tanıdığım Lenin'in gerçek yüzü.png

Mesaj otomatik birleştirildi:

Dahada insan haklarını ülke haklarına katmayınız Kafaya bak be
Bir ülkede söz azatlığı olmayacak, ne kadar çalışırsan çalış zengin olamayacaksın, vs. Bu nasıl insan hakları eşitliği?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Bölüm moderatörüne konudaki gereksiz mesajların silinmesi veya kapatılmasını ileteceğim, siyaset icin siyaset bölümü bulunmaktadır. Siyaset gibi basit bir olgu icin kalplerimizi kırdığımıza degmez.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Başlık altında komünizmi müdafaa etmeye çalışırken böyle demiyordunuz ama.
Bak arkadaş yanlış düşüncedesin. Komunizm olayına Bence hiç girme. :D

Kapatsak konuyu üzülürüm arkadaşın konusunu dağıttığımıza göre.

Konuyu açan Arkadaştan özür dilerim şimdiden.

Son düzenleme:

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Konuda yazılanların siyasete kayan kısmı siyaset bölümüne de taşınabilir. Silmek sanki sansürlemek gibi olmuyor mu?

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Başlık altında komünizmi müdafaa etmeye çalışırken böyle demiyordunuz ama.
Sanırım sizeydi, bu konu altında bir laf başka lafa dönüşeceği ve oradan da hakarete döneceğini söylemiştim ya, işte bunu diyordum. Siyaset bilimi böyledir, insanları birbirine kırdırır. En iyisi hiç girmemek.
Konuda yazılanların siyasete kayan kısmı siyaset bölümüne de taşınabilir. Silmek sanki sansürlemek gibi olmuyor mu?
Bölüm moderatörü gereğini yapacaktır.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
Arkadaşlar konu inanılmaz dağılmış durumda bu yüzden sadece konu ile ilgili yazacağım. Sadece şunu belirtmek istiyorum herhangi bir inanışa veya dine, islama kasten karalamak amaçlı tartışmaya açmış olduğum bir konu değil bu.

Bilim dediğiniz şey Kuran'dan gerideyse Kuran'a dil uzatamazsınız.Ekli dosyayı görüntüle 94992

Kemik sağlığının hormon sağlığına, hormon sağlığının sperm hücrelerine etkisini konu alan bir yazı bu. Ayrıca sadece sprem hücresi özelinde değil hormon sağlığı tüm vücudumuzda bütün hücrelerimizle ilgilidir. Aşağıdada türkçe bir varsaysonu mevcut.

5- İnsan neden yaratıldığına bir baksın.
6- O, atılan bir sudan yaratıldı.
7- O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar.
8- Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kādirdir;

Ayeti okuduğumuzda insanın atılan bir sudan yaratıldığını bu suyunda bel ve göğüs kafesi arasından çıktığını yazmakta. Aşağıdaki videodaki anlatıya bakalım birde. Kemik sağlığı bel ve göğüs kafesinden ibaret veya özelinde birşey değil.

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
İngilizcem fazla iyi değildir ama iyice inceledim. Siz doğru olanı yazıp beni paylaştığınız yazının ne anlattığı hakkında bilgilendirebilir misiniz?
Bu neden literatür taraması yapamadığınızı açıklıyor. Kendi bilgisizliğiniz sebebiyle -hâşâ- Allah'ın hata yaptığını iddia etmeye kalkmayın.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bu neden literatür taraması yapamadığınızı açıklıyor. Kendi bilgisizliğiniz sebebiyle -hâşâ- Allah'ın hata yaptığını iddia etmeye kalkmayın.
Adama saygısızlık yapma.
Anlaması için yardım et.

Edit--- açığı söylersem tablodan bişey anlamadım. Anlatsan olayı bende memnun kalırım.

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013

Sperm üretimi ile alakalı google scholar üzerinden makalesel arayış yaptım fakat ayetteki gibi bir çıkarım bulamadım. Bulduysanız kaynağı ve size zahmet ufak bir açıklamasıyla paylaşın.

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Bedava tercümanlık yapmak istememek saygısızlık mı oluyor? Bence sizin bana "sen" diye hitap ederek emir vermeniz asıl saygısızlık.
Yabancı dilde attığın şeyi açıklamalısın bence yanlış anlaşılma olmasın diye.

Arkadaşım Bu arada sen diye hitap etmedim sana. İçini rahat tut. :)

nagaracuga

Doçent
Reaksiyon puanı
496
Yabancı dilde attığın şeyi açıklamalısın bence yanlış anlaşılma olmasın diye.
Ben burada cilt cilt makale tercümesi yapsam adam inanmak istemedikten sonra onlara da kulp takabilir. Maksat buradaki iddianın asılsız olduğunu anlatmak. Tartışmayı takip eden veya daha sonra okuyacak olanlar olursa onlar için konuyu cevapsız bırakmamak. Vaktimi neden yazıları tercüme etmek için harcayayım? Bilime inandığını iddia eden insanlar yabancı dil biliminde sınıfta kalıyorsa ben ne yapayım?

_Zaur_

Rektör
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,585
Kal sağlıcalıkla :) Daha ne anlatmak istediğini açık dille konuşmalısın yabancı dilli resimler dini olayları daha anlamlı ifade edemiyor.
Böyle aşağılayıcı ifadeler kullanman iyi değil.

Dahada cevaplama beni. Vallahi Billahi yoruldum.
Hayırlı geceler. :)

damzchevk

Profesör
Reaksiyon puanı
1,013
@ssenari müellifi

Paylaştığınız yazıyı tekrar tekrar okuyp inceledim ve ingilizce bilen arkadaşlarıma da sordum. Kemik ve cinsiyet hormonları, testeron arasındaki bağ ile ayetteki suyun bel ile göğüs kafesi arasaından çıktığını belirtmesi hakkında bir bağlantı kuramadım.

5- İnsan neden yaratıldığına bir baksın.
6- O, atılan bir sudan yaratıldı.
7- O su, bel ve göğüs kafesi arasından çıkar.
8- Şüphesiz Allah onu (öldükten sonra) tekrar yaratmaya elbette kādirdir;

Kemik sağlığı dahil, hormonlarımız özellikle testesteron hormonu ve yediğimiz herşey en ince ayrıntısına kadar sperm sayımızı etkileyebilir. Bunun ayetteki gibi suyun(meninin,spermin) göğüs ve bel arasından çıkmasıyla bağlantısı nedir? Sonuç olarak bilimsel olarak sperm testislerde üretilmekte ve göğüs kafesi ve bel arası ile alakadar olmadan üreme organı üzerinden çıkmakta.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...