Tarık Akan'dan ikinci iddia! Palto Atatürk'e mi ait?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan AliA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Türkü olayında çuvallayan Tarık Akan, bu kez Atatürk'ün olduğunu iddia ettiği paltoyla gündemde.

i.php

Atatürk'ün türkü okuduğu kayıtlardan birinin kendisinde olduğu iddiasının fos çıkmasının ardından Tarık Akan, bu kez de Atatürk paltosu sürprizi yaptı... Usta oyuncu "Atatürk'ün paltosu bende" iddiasında bulundu.

Tarık Akan, "Çalın Davulları" adlı Selanik türküsünü iddia ettiği gibi Atatürk'ün değil Can Dündar'ın kameramanının okuduğu ortaya çıktıktan sonra, Akan, "Ses meğer Can'ın kameramanına aitmiş. Bana bir arkadaşımdan e-postayla gelmişti" sözleriyle kendini savunmuştu. Akan bu kez de kamuoyunun karşısına 'Atatürk'ün paltosuyla' çıktı.

HER 10 KASIM'DA PALTOYU ORTAYA ÇIKARIRIM

Akan, söz konusu paltonun eline nasıl geçtiğini şu sözlerle anlattı: "Kurtuluş Savaşı'nda görev alan, 1935 ile 1938 yıllarında ise Milli Eğitim Bakanlığı görevini üstlenen Saffet Arıkan'ın Ankara'daki evine giden Mustafa Kemal Atatürk, ziyaret sonrası paltosunu orada unutuyor. Sonra kendisine paltosunu unuttuğunu söylüyorlar ama o 'Boşverin' diyor. Palto Arıkan'ın yeğenine hatıra olarak kalıyor. Paltonun varisi de bunu bana hediye etti. Paltoyu her yıl 10 Kasım'da çıkarır, çocuklarıma, öğrencilerime sergilerim. Sanırım İsviçre'de özel olarak yapılmış. Bu arada paltonun cebinde bir de mendil varmış, o mendil şimdi bana paltoyu hediye eden kişide..."

KEMAL PASHA

Paltonun yakasındaki etikette Atatürk'ün frak ve smokinlerini hazırlayan H. Kehrer Frey'in imzası var. "Kemal Pasha" yazılı etikete tarih de düşülmüş: 6.6.1927

Medyafaresi

Narkoz23

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Atatürk ün sesini paltosunu bırakın da ''Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir'' sözünün gereği olarak sindirim sistemlerinizi güçlendirin:)

---------- Post added at 02:48 ---------- Previous post was at 02:47 ----------

Amacın ne Tarık? Paltoya iyi fiyattan alıcı mı bulmak istiyorsun?

Palto bende diyeceğine devlet müzesine bağışlada herkes gidip görsün

---------- Post added at 02:49 ---------- Previous post was at 02:48 ----------

e maille gelen mesajı milyonlara aktardım Atatürkün sesi diye bu paltoyu kim bilir nerden buldun..

SoLidBurn

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Nabsın Adam Artık Sanat İşi Bitti E Parada Lazım..

7.43

Dekan
Reaksiyon puanı
332
Biz daha paltosunda, sesinin kalınlığında-inceliğinde, türkü söylemesindeyiz...

topalsolucan

Rektör
Reaksiyon puanı
555
Erol Büyükburç, Yılmaz Morgül, Atilla Taş, vede Tarık Akan. Yok olduklarının farkındalığından ne yapacaklarını şaşırdılar.

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Siyasi partilerden sonra Devri geçmiş sanatçılarda Atatürk'ü kullanmaya çalışıyor Yazık...