- Konuyu başlatan
Sedefizgi
Müdavim
- Reaksiyon puanı
- 1,605
Katolik degilsiniz.. Olsaydınız katolik ve protestanlık mezheplerinde 40 günlük paskalya'ya hazırlık orucu tutulduğunu çarşamba, cuma ve cumartesi günleri bireysel oruçların tutuldugunu, bunun da İsa peygamberin ele verilişi öldürülüşü ve gömülmesi adına yapıldıgını bilirdiniz. Her ibadet istege baglıdır zaten ama Hristiyanlık inancında özellikle katolik gibi agır bir mezhebi yaşıyorsanız bunları bilmenizi beklerdim.. Keyfe göre degil yani.. Dinin kuralıdır buBilgim var ve Biliyorum çünkü ben katoliğim. Biz oruç tutmayız sadece şükran günü vb yada bir fedakarlık durumunda tamamen "gönüle" bağlı (yani zorunlu değil) bir şekilde tutarlar. Ama iftar vb olmaz onda da...

Mesaj otomatik birleştirildi:
Videoyu izleseydiz ne demek ya.. Yazdıgım haberden haberim mi yok? Ezan okunması vakit ezanı diye degil orucun açılması için yapılmış prosedür orada.. Vakit namazı mı kılınmış, zikir mi çekilmiş Hristiyanlar neden rahatsız olsunlar bundan yanlızca bizim insanlarımız rahatsız oluyor.. Hassaslıgınız gözlerimizi yaşartıyor yani.Eğer videoyu izlediyseniz katedralin içinde ezan okunuyor. Empati kurduğunuzda bunun hristiyanlar için rahatsız verici bir durum olduğunu anlarsınız. Birgün bizim camilerimizde çan sesini duysak biz Müslümanlarda rahatsız oluruz.