Sedefizgi
Müdavim
- Reaksiyon puanı
- 1,605
Size cevap vermeyecegim.. Kendi penceremden konuşursam hoşunuza gitmeyebilir. Her görüşe her fikre saygım var diyecegimKendi dinim açısından taraflı konuşacağım;
Camii de ayin yapsak hoş olur mu? Olmaz değil mi? Bu son derece rahatsız edici ve üzücü....
Şunun yapılmasına izin verenler bir tarafın gönlünü almak için bu saçmalığı yapıyorlar.....
Avrupanın müslümanı farklı ama buradakiler gibi değil.Kendi dinim açısından taraflı konuşacağım;
Camii de ayin yapsak hoş olur mu? Olmaz değil mi? Bu son derece rahatsız edici ve üzücü....
Şunun yapılmasına izin verenler bir tarafın gönlünü almak için bu saçmalığı yapıyorlar.....
Ne kadar acı.. Hepimiz aynı şeye inanıyor ama farklı yaşıyoruz.. Bu da demek oluyor ki herkes kendi kafasına göre takılıyorAvrupanın müslümanı farklı ama buradakiler gibi değil.
Kısacası orada tersi durum olsa sıkıntı çıkmaz. Aynısı burada yapılsa çok ciddi sonuçları olurdu. Burada böyle maalesef. Onlarda herkesin inancı kendini bağladığından çoğu meseleyi almışlar.Ne kadar acı.. Hepimiz aynı şeye inanıyor ama farklı yaşıyoruz.. Bu da demek oluyor ki herkes kendi kafasına göre takılıyor
Hoşgörü ve kardeşlik çok güzelAçıkçası sevindim. Çok güzel hareketler bunlar yani. Dinler arası diyalog ve iletişim için. Dünyanın daha iyi ve güzel olması için görmemiz gereken hareketler...
Lakin düşünüyorum da bizim ülkede benzeri olsa ne olurdu ! Hayal bile edemiyorum. Ayasofya Cami'inde Hristiyanların bir kutsal günü kutlansa veya orada onlar için yemek verilse saçma sapan neler yapılırdı kim bilir.
Not: Mesela geçenlerde de İskoçya başbakanı Afgan asıllı bir Müslüman olmuştu. Başbakanlık konutunda ilk işi namaz kılmak olmuştu. Gene benzer şekilde birisi bizim Cumhurbaşkanlığı külliyesinde hristiyan haini yapsa ne olurdu acabaOrayı yakarlar mıydı yıkarlar mıydı !!!
Not2: Müslümanlarda nedense hoşgörü biraz zayıf gelişemiyor bazı kendini bilmezler yüzünden.
Hoşgörü ve kardeşlik çok güzel![]()
Birçok şeyi kafalarında halledip daha yaşanılır bir yer haline getirmişler bize de örnek alıp taktir etmek düşerKısacası orada tersi durum olsa sıkıntı çıkmaz. Aynısı burada yapılsa çok ciddi sonuçları olurdu. Burada böyle maalesef. Onlarda herkesin inancı kendini bağladığından çoğu meseleyi almışlar.
İşte maalesef her zaman öyle olmuyor bu işler politik kısma da giriyor. Avrupa dahil çoğu nefretle bakıyorlar artık. Doğru karar müze olarak kalmasıydı. Yapısı da tahrip olmazdı.Birçok şeyi kafalarında halledip daha yaşanılır bir yer haline getirmişler bize de örnek alıp taktir etmek düşer![]()
Dediğim gibi, her din kendi mekânında ne yapar ise yapsın. Bu rahatsız edici.Aynı durumu camide yapıldığını düşünün birde..
Tam olarak nasıl bir duygu yarattı sizde de rahatsız oldunuz.. Kimse dinden çıkmıyor bu arada farklı bir dinin ibadethanesine girince..Dediğim gibi, her din kendi mekânında ne yapar ise yapsın. Bu rahatsız edici.
Mantıklı olsun diye yapmadıklarına eminim.. Alışık degiliz ya bünyemize agır geliyor böyle görüntüler aslında ne kadar birleştirici ne güzel bir düşünce.. Bir keresinde ögrenciyken hristiyan arkadaşlarımızla kiliseye gitmiştik ayinden sonra kek ve kurabiye ikramı yapılmıştı. Bir güzel karnımızı doyurmuştuk. Aaaa Bi çıktık hale müslümanız.. Bırakın bunları arkadaşlar daha rahatsız edici o kadar çok şey var ki bu dünyadaFutbol sahasında golf oynamak gibi garip olmuş
Geçen stadta vermişleri o iyiydi mesela ama bu bana göre mantıksız olmuş biraz![]()
Ben dinden çıkıyor mu dedim?Tam olarak nasıl bir duygu yarattı sizde de rahatsız oldunuz.. Kimse dinden çıkmıyor bu arada farklı bir dinin ibadethanesine girince..
Yine anlama muhabbetine geldik sanırım çok seviyorsunuz bu kelimeyi zira olur olmaz yerde kullanıyorsunuzBen dinden çıkıyor mu dedim?
Ben sizin camiinize girip günah çıkarma ayini yapsam, incil okusam hoş olur mu? Rahatsız eder değil mi? Anlamak çok basit halbuki!
Londra'da camii yok mu? Madem müslümanlar için iftar verecekler neden camide veya büyük bi konferans salonu gibi bir yerde vermediler. Özellikle Hristiyanların bu durumdan rahatsız olabilecekleri gerçeğini bile bile Manchester katedrali gibi büyük bi kilisede ezan okunup iftar verilmesi ve bunun gündeme düşürülmesinin ardındaRamazan ayının gelmesiyle birlikte Londra'da bulunan Müslümanlar için tarihi Menchester Katedralinde İftar verildi. İftar saatinde katedralde okunan ezanla birlikte Müslümanlar oruçlarını açtı.
İşte bunu anlatıyorum ama anlamadı...Londra'da camii yok mu? Madem müslümanlar için iftar verecekler neden camide veya büyük bi konferans salonu gibi bir yerde vermediler. Özellikle Hristiyanların bu durumdan rahatsız olabilecekleri gerçeğini bile bile Manchester katedrali gibi büyük bi kilisede ezan okunup iftar verilmesi ve bunun gündeme düşürülmesinin amacı ne?
İyi bir niyetlerinin olduğunu düşünmüyorum sadece iyi adam rolünü oynuyorlar
......Yine anlama muhabbetine geldik sanırım çok seviyorsunuz bu kelimeyi zira olur olmaz yerde kullanıyorsunuzbilmeyenler için tekrar edeyim din tarihi dersleri görmüş bir sanat tarihi mezunu olarak.. Şöyle ki oruç da sünnet gibi birçok dinde var olan bir ibadet şeklidir. Beden terbiyesidir çünkü. Ayrıca şahit olmuşsunuzdur kiliselerde katedral ve sinegoglarda belli zamanlarda yemek verilir. Cami çıkışlarında lokum, tatlı dağıtılır. Bu ülkenin topraklarında insanlar yıllardır bunu yapıyolar. Ha kilisede namaz kılınır ne bileyim ben zikir çekilir Örnekse cuma fetvası verilir hak veririm. Ama oruç açmak kilisede yemek yemenin rahatsız edici hiçbir yanı yok.. Teşekkürler
![]()
Yoo anlamayan sensin.. Yazdıgıma cevap veremeyecek kadar bilgisizsin bu konuda üzgünümİşte bunu anlatıyorum ama anlamadı...
Mesaj otomatik birleştirildi:
......
Şunu bi' okuyunYoo anlamayan sensin.. Yazdıgıma cevap veremeyecek kadar bilgisizsin bu konuda üzgünüm![]()
Londra'da camii yok mu? Madem müslümanlar için iftar verecekler neden camide veya büyük bi konferans salonu gibi bir yerde vermediler. Özellikle Hristiyanların bu durumdan rahatsız olabilecekleri gerçeğini bile bile Manchester katedrali gibi büyük bi kilisede ezan okunup iftar verilmesi ve bunun gündeme düşürülmesinin ardında
İyi bir niyet olduğunu düşünmüyorum sadece iyi adam rolünü oynuyorlar
öyle olsun...Yazdıgıma cevap veremeyecek kadar bilgisizsin bu konuda üzgünüm![]()
Mesele Londra'da ya da dünyanın başka bir ülkesinde, şehrinde cami olup olmaması degil ki.. Hristiyanların rahatsız olmasını gerektirecek bir durum vakit namazlarının kılınması ya da farklı ibadet şekilleri yapılması olabilir. Ne ilgisi var şu söylediginizin gerçekten inanılır gibi degilLondra'da camii yok mu? Madem müslümanlar için iftar verecekler neden camide veya büyük bi konferans salonu gibi bir yerde vermediler. Özellikle Hristiyanların bu durumdan rahatsız olabilecekleri gerçeğini bile bile Manchester katedrali gibi büyük bi kilisede ezan okunup iftar verilmesi ve bunun gündeme düşürülmesinin ardında
İyi bir niyet olduğunu düşünmüyorum sadece iyi adam rolünü oynuyorlar
Oda bir ibadet ve başka dinin ibadeti başka bir dinin mecrasında yapılır ise hoş görülmez ve rahatsız eder.... neyse ben bilgisizim.Hristiyanların rahatsız olmasını gerektirecek bir durum vakit namazlarının kılınması ya da farklı ibadet şekilleri yapılması olabilir. Ne ilgisi var şu söylediginizin gerçekten inanılır gibi degil
Öylesin evet.. O da bir ibadet diyosunuz Hristiyanlar oruç tutmuyor mu sanıyorsunuz.. Ne biliyorsunuz Hristiyanlık hakkında ya da Müslümanlık hakkında ne biliyorsunuz?? Bahsettiğim bu bilginiz yok fikriniz var rahatsız oldum demek bir duygudur. Fikirden dogmamıştır. Bundan bahsediyorumOda bir ibadet ve başka dinin ibadeti başka bir dinin mecrasında yapılır ise hoş görülmez ve rahatsız eder.... neyse ben bilgisizim.
Eğer videoyu izlediyseniz katedralin içinde ezan okunuyor. Empati kurduğunuzda bunun hristiyanlar için rahatsız verici bir durum olduğunu anlarsınız. Birgün bizim camilerimizde çan sesini duysak biz Müslümanlarda rahatsız oluruz.Mesele Londra'da ya da dünyanın başka bir ülkesinde, şehrinde cami olup olmaması degil ki.. Hristiyanların rahatsız olmasını gerektirecek bir durum vakit namazlarının kılınması ya da farklı ibadet şekilleri yapılması olabilir. Ne ilgisi var şu söylediginizin gerçekten inanılır gibi degil
İşte ben bilgisiz oldum bu durumda. Kendi dinimi bana öğretmeye çalıştı.Eğer videoyu izlediyseniz katedralin içinde ezan okunuyor. Empati kurduğunuzda bunun hristiyanlar için rahatsız verici bir durum olduğunu anlarsınız. Birgün bizim camilerimizde çan sesini duysak biz Müslümanlarda rahatsız oluruz.