" Tarifenin ücretlendirme periyodu 6 saniyedir " ne anlama geliyor

gsakir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
operatörlerin faturalı hatlarını araştırırken şu şekilde bir yazı yer alıyor. " Tarifenin ücretlendirme periyodu 6 saniyedir ".

şimdi bu ne anlama geliyor.

örneğin vodafone ve avea'da aynı yazı yer alıyor. 150 dakika her yön seçeneğinde toplamda her yön ile 150 dakika yani 2.5 saat konuşabilecekmiyim?

yoksa 6 saniye de bir 1 dakika konuşmuşmu sayılacağım.

bu şekilde olursa ben 150 dakika konuşmuş sayılmıyorum.kontörlü hattan farkı kalımıyor gibi.

yorumlarınızı bekliyorum.

Edirneli

Profesör
Reaksiyon puanı
15
kontörlü hattan bir farkı yok bence

brk.trk

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Hayır hocam o şekilde değil, sen eğer 1 sn konuşmuş olsan bile 6sn düşmüş olacak, 7 sn konuşursan 12 sn düşecek vs vs bu şekilde :9 6 saniye konuşmaya 1 dk düşmez ya için rahat olsun :)

scorpinco

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
6 saniyeye kadar geçen süre ücretlendirmede 6 saniye olarak baz alınacaktır.konuşma süreniz 3 saniye de olsa 5 saniye de olsa aynı ücretlenecektir.

POMEM

Asistan
Reaksiyon puanı
2
En açıklayıcı şöyle diyebilirim kontörlü hatta arkadaşını arıyorsun 50 Kuruş'un düşüyor 1 dakika konuşuyorsun ama 10 saniyede konuşsan 50 Kuruş alınıyor 59 saniyede konuşsan 50 Kuruş alınıyor. Faturalı hatlarda ise ne kadar saniye konuşursan o kadar para ödüyorsunuz bu sizin avantajınıza, 1 dakikayı 10 Parçaya bölüyorlar kaç saniye konuşursan o geliyor faturana, hediye dakikalarda aynen o şekilde kullanılıyor.