Fantoma
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 27
Öncelerden günümüze, gelişen teknoloji ve yazılımlarla birlikte çeşitli tarayıcılar Internette boy göstermeye başladı.
Bildiğiniz gibi 2000'li yılların tek geçilen tarayıcısı Microsoft firmasının Internet Explorer'ı, neredeyse Netscape firmasının batmasına neden olurken, Mozilla adıyla adeta yeniden dirilen firma, Firefox adlı tarayıcısıyla şimdilerde Internet Explorer'ın pazar payına büyük sekmeler vurmaya başladı.
İki tarayıcının savaşına kendi özgün tarzıyla katılan Opera, arama motoru şirketi Google'ın tarayıcısı Chrome ve genelde Firefox ve Internet Explorer motorlarını baz alarak üretilen bir sürü tarayıcı da günümüzde kimilerince tercih nedeni oldular.
Açık kaynaklı olması ve eklentileri nedeniyle benim tercihim Firefox oldu.
Ancak hiç bir tarayıcıda istediğim kişiselleştirebilmeyi sağlayamadım.
Microsoft kapalı kaynak olduğu ve Tekel imajına yatkın olduğu cihetle hala,
"-Ben ne verirsem, onu otlanırsın." modunda olduğu için ondan zaten umudum yok.
Buna karşın, kullandığım tarayıcı, yani Firefox'a baktığımda da yeterince hakim olamadığımı görüyorum.
Nasıl mı?
1 - Yer İmleri sekmesini istediğim şekilde düzenleyemiyorum.
Kimi adımlar silinebiliyor, kimileri silinemiyor.
2 - Üst menüde yer alan ve hiç kullanmadığım Geçmiş adımını kaldıramıyorum.
3 - Hiç kullanmadığım bazı menü adımlarını kaldıramıyorum.
..gibi.
Sizlerin de, kullanmakta olduğunuz tarayıcılarda kişiselleştirebilmeyi en çok istediğiniz şeyleri bu ileti altında paylaşmanızı umuyorum.
Bildiğiniz gibi 2000'li yılların tek geçilen tarayıcısı Microsoft firmasının Internet Explorer'ı, neredeyse Netscape firmasının batmasına neden olurken, Mozilla adıyla adeta yeniden dirilen firma, Firefox adlı tarayıcısıyla şimdilerde Internet Explorer'ın pazar payına büyük sekmeler vurmaya başladı.
İki tarayıcının savaşına kendi özgün tarzıyla katılan Opera, arama motoru şirketi Google'ın tarayıcısı Chrome ve genelde Firefox ve Internet Explorer motorlarını baz alarak üretilen bir sürü tarayıcı da günümüzde kimilerince tercih nedeni oldular.
Açık kaynaklı olması ve eklentileri nedeniyle benim tercihim Firefox oldu.
Ancak hiç bir tarayıcıda istediğim kişiselleştirebilmeyi sağlayamadım.
Microsoft kapalı kaynak olduğu ve Tekel imajına yatkın olduğu cihetle hala,
"-Ben ne verirsem, onu otlanırsın." modunda olduğu için ondan zaten umudum yok.
Buna karşın, kullandığım tarayıcı, yani Firefox'a baktığımda da yeterince hakim olamadığımı görüyorum.
Nasıl mı?
1 - Yer İmleri sekmesini istediğim şekilde düzenleyemiyorum.
Kimi adımlar silinebiliyor, kimileri silinemiyor.
2 - Üst menüde yer alan ve hiç kullanmadığım Geçmiş adımını kaldıramıyorum.
3 - Hiç kullanmadığım bazı menü adımlarını kaldıramıyorum.
..gibi.
Sizlerin de, kullanmakta olduğunuz tarayıcılarda kişiselleştirebilmeyi en çok istediğiniz şeyleri bu ileti altında paylaşmanızı umuyorum.